Skip to content

Toimialueen lisääminen luetteloon Mac OS X Mail -sovelluksessa

9 de heinäkuu de 2021

Applen Mail-sovelluksen roskapostisuodatin on tehokas roskapostin sieppauksessa, mutta sallii edelleen tunnettujen lähettäjien viestien saapuvan postilaatikkoosi. Tämä sääntö koskee kuitenkin yksittäisiä lähettäjiä ja yhteystiedoissasi olevia. Se ei salli postia automaattisesti koko verkkotunnuksesta. Voit asettaa Mac Mail -sovelluksen sallimaan tietyn verkkotunnuksen käyttämällä sitä, jota yleensä kutsutaan sallittujen luetteloksi (moderni termi on safelist). Safelist-luettelo sallii määritettyjen verkkotunnusten postin saapumisen suoraan. Tätä varten sinun on määritettävä sääntö Mail-asetuksissa. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Mac OS X Tiger -käyttöjärjestelmää (10.4) tai uudempaa.

Vaiheet verkkotunnuksen poistamiseksi luettelosta

Kaikkien tiettyjen verkkotunnusten sähköpostien luettelo poistaminen Mac OS X: n tai macOS: n Mail-sovelluksessa:

 1. Napsauta Mac OS X Mail -valikossa Mail > Asetukset. Pikanäppäin on Komento +, (pilkku).

 2. Klikkaa Säännöt välilehti.

  Säännöt-välilehti

 3. Klikkaus Lisää sääntö.

  Lisää sääntö -painike

 4. Kirjoita nimi Kuvaus kenttä, kuten ”Safelist: example.com” uuden säännön tunnistamiseksi.

  Uuden säännön kuvaus-kenttä

 5. Määritä ehdoista ensimmäisen pudotusvalikkokohdan arvoksi minkä tahansa, niin että se lukee: Jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy.

  "Mikä tahansa" -vaihtoehto

 6. Valitse kahdessa seuraavassa pudotusvalikossa Alkaen ensimmäisessä ja Loppuu toiselle.

  Alkaen ja päättyy -vaihtoehdot

 7. Seuraavassa tekstikentässä Loppuu, kirjoita toimialueen nimi, jonka haluat lisätä luetteloon. Sisällytä ampersandi ”@”ennen verkkotunnuksen nimeä suodattimen tekemiseksi spesifiseksi – esimerkiksi luetteloidaksesi kaikki esimerkit.com-verkkotunnuksen postit, mutta ei postia, jotka saattavat tulla jostakin sen aliverkkotunnuksista (kuten @ aliverkkotunnus.esimerkki.com), kirjoita” @ esimerkki.com ”kenttään.

  Ehdot-tekstikenttä

 8. Klikkaa plus-merkki viimeisen ehdon vieressä toisen verkkotunnuksen lisääminen samoilla ehdoilla lisää verkkotunnuksia.

  Plus-merkki

 9. vuonna Suorita seuraavat toimet -osassa asetetaan kolme pudotusvalikkoa: Siirrä viesti, postilaatikkoon: Saapuneet. Voit määrittää toisen postikansion, jos haluat.

  Toiminnot säännössä

 10. Klikkaus OK tallentaa säännön.

  OK-painike

 11. Sulje Säännöt ikkuna.

Sääntöjärjestyksen asettaminen Mac Mail -sovelluksessa

Asettamiesi sääntöjen järjestys on tärkeä. Mail suorittaa ne peräkkäin ja siirtyy luettelosta alaspäin. Tämä kohta on otettava huomioon, koska jotkut viestit saattavat täyttää kriteerit, jotka on määritetty useammassa kuin yhdessä luomassasi säännössä, joten sinun on harkittava loogista järjestystä, jossa kutakin sääntöä sovelletaan saapuviin viesteihin. Varmistaaksesi, että äsken luomasi sääntö, joka lisää toimialueen luetteloon, suoritetaan ennen muita, jotka saattavat myös käyttää samaa viestiä, napsauta ja vedä sääntö sääntöluettelon alkuun tai yläreunaan. Jos sinulla on esimerkiksi suodatin, joka värikoodaa tietyt viestit aiheen avainsanojen perusteella, siirrä verkkotunnuksesi safelist -sääntö kyseisen merkintäsäännön yläpuolelle.

Roskapostisuodatuksen asetukset Mac Mailissa

Roskapostisuodatus on oletusarvoisesti aktiivinen Mail-sovelluksessa. Löydät nämä asetukset seuraamalla näitä vaiheita:

 1. Napsauta Mac OS X Mail -valikossa Mail > Asetukset.

  Apple Mailin asetukset

 2. Klikkaa Roskaposti välilehti.

  Roskaposti-välilehti Mailissa

 3. Voit räätälöidä roskapostisuodatusasetuksesi, mukaan lukien määrittelemällä roskapostin sijainnin ja määrittelemällä roskapostisuodatusta koskevat poikkeukset.

 4. Klikkaus Nollaa palauttaa roskapostiasetukset oletusasetuksiin.