Skip to content

Toimiiko LCD-taulutelevisio vanhan videonauhurin kanssa?

19 de maaliskuu de 2021

Jos käytät edelleen videonauhuria VHS-videonauhojen tallentamiseen ja toistamiseen, olet ehkä huomannut, että televisiot ovat muuttuneet videonauhurin ostamisen jälkeen. Suurin osa LCD-televisioista (mukaan lukien LED / LCD- ja QLED-televisiot, olivatpa ne sitten 720p, 1080p tai 4K) eivät enää tue komposiittituloa, järjestelmää, jota kaikki videonauhurit (BETA tai VHS) käyttävät.

Nämä tiedot koskevat useiden valmistajien televisioita, mukaan lukien muun muassa LG: n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion valmistamat televisiot.

Jotkut LCD-televisiot kuitenkin yhdistävät komposiitti- ja komponenttivideon jaettuun tuloliitäntään. Tämä tarkoittaa, että et ehkä voi yhdistää komposiittivideo- ja komponenttivideolähdettä (siihen liittyvällä ääniliitännällä) joihinkin televisioihin samanaikaisesti.

Onko sinulla S-VHS-videonauhuri, jossa on S-Video-liitännät? Jotkut vanhemmat LCD-televisiot saattavat hyväksyä S-videosignaaleja. Yhä useammalla uudemmalla sarjalla S-video-yhteysvaihtoehto on poistettu. Ajan myötä komponentti- ja ehkä yhdistetyt videoyhteydet todennäköisesti lopetetaan.

Voit liittää videonauhurin uuteen televisioon, mutta …

Vanhan videonauhurin liittäminen LCD-televisioon on yksi asia. Ruudulla näkemäsi laatu on toinen.

Koska VHS-tallenteet ovat matalatarkkuuksisia ja niillä on heikko värisävy, nämä tallenteet eivät näytä yhtä hyvältä suuremmalla LCD-televisiosta kuin pienemmältä 27 tuuman analogiselta televisiosta. Kuva näyttää pehmeältä, värisävyt ja videomelu ovat havaittavissa, ja reunat näyttävät liian kovilta.

Jos VHS-lähde on heikko (esimerkiksi VHS EP -tilassa tehdyt nauhoitukset tai videokameramateriaalit, jotka on alun perin kuvattu heikoissa valaistusolosuhteissa), LCD-televisiossa saattaa esiintyä liikkumisviiveitä ja reunahäiriöitä, joita se ei näytä korkealaatuisella videotulolla lähteet.

Kun toistat vanhoja VHS-videoita LCD-televisiossa, näytön ylä- ja alaosassa tai vasemmalla ja oikealla puolella saattaa näkyä mustia palkkia. Videonauhurissa tai televisiossa ei ole mitään vikaa. Nämä palkit johtuvat siirtymisestä vanhemmista analogisista televisioista, joissa on 4×3-kuvasuhde, HD- ja Ultra HD -televisioihin, joiden kuvasuhde on 16×9.

HDMI on nyt vakiona

Sekä videolle että äänelle LCD-televisiot tarjoavat HDMI: n fyysisenä tuloliitäntänä. Tähän mahtuu yhä useampi teräväpiirtolähde (tai 4K). Useimmissa DVD-soittimissa on HDMI-lähdöt, ja vuodesta 2013 lähtien valmistetut Blu-ray Disc -soittimet tarjoavat vain HDMI: n videoliitäntävaihtoehtona. Useimmissa kaapeli- ja satelliittilaatikoissa ja mediavirtaimissa on myös HDMI-lähtöliitännät.

Voit myös liittää DVI-HDCP-lähteen (saatavana joillakin tietokoneilla, DVD-soittimilla tai kaapeli- / satelliittilaitteilla) DVI-HDMI-sovittimen pistokkeella tai kaapelilla. DVI-liitäntävaihtoehtoa käytettäessä ääniliitäntä lähteen ja television välillä on tehtävä erikseen.

Bottom Line

Videonauhureiden tuotanto on lopetettu. Silti miljoonia on käytössä ympäri maailmaa, ja määrä vähenee edelleen. Jos ostat uuden LCD-television (LED / LCD tai QLED), on todennäköistä, että et voi kytkeä videonauhuriasi siihen ja toistaa vanhoja VHS-videoita.

On kuitenkin vaihtoehtoja. Voit muuntaa RCA-signaalin HDMI: ksi ja liittää sen televisioon kolmannen osapuolen muuntimella. Joten voit silti käyttää videonauhuria, jopa uusimpien televisioiden kanssa.

Vaikka vanhojen VHS-videonauhureiden katseleminen LCD-televisiosta voi olla sinulle tärkeää, TV-ohjelmien tai kotivideoiden tallentaminen VHS: ään on heikko verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Sinulla on vähemmän yhteysvaihtoehtoja jokaisen uuden TV-oston yhteydessä, ja kun videonauhuri lakkaa toimimasta, et ehkä pysty korvaamaan sitä uudella.