Skip to content

Toimivatko iskunkestävät tuotteet todella?

5 de heinäkuu de 2021

Kun tuotetta mainostetaan iskunkestävänä, se tarkoittaa, että esine voidaan pudottaa merkittävästä korkeudesta ja toimia edelleen jälkeenpäin. Isku viittaa ajon kokemukseen laskeutumisen yhteydessä. Esimerkiksi iPhone- ja Android-laitteiden iskunkestävät kotelot on suunniteltu kestämään pieniä kolhuja ja kaatumisia.

Mikä on iskunkestävä laite?

Iskunkestävissä laitteissa on yleensä ympärillä kumimainen materiaali, joka on tarkoitettu absorboimaan iskut odottamattomista iskuista. Jotkut yritykset kutsuvat tällaisia ​​tuotteita pikemminkin kuin iskunkestäviksi. Ennen kuin ostat iskunkestävän kiintolevyn, tarkista takuusta, mitä merkinnällä tarkoitetaan ja testaaiko yritys tuotteita valmistuksen jälkeen. Iskunkestävien puhelinkoteloiden osalta sinun on tarkistettava tuotteen kuvaus sen selvittämiseksi, pitäisikö sen selviytyä yli metrin korkeudesta. Jotkut ovat iskunkestäviä kuuden jalan (kahden metrin) pudotukselle. Tällaiset puhelinkotelot ympäröivät yleensä myös puhelimen kameran linssin. Iskunkestävä ei tarkoita sitä, että esine on eristetty staattiselta sähköltä tai kykenee toimimaan sähköiskun ylläpitämisen jälkeen. Käytä kaikkia tavanomaisia ​​varotoimia, jotta esine ei vahingoitu sähköstä.

Sotilastandardi 810G – 516,6

Saatat nähdä kohteita, jotka on merkitty iskunkestäviksi Military Standard 810G – 516.6 -standardin mukaan. Tämä viittaa sotilastandardin mukaisten esineiden iskunkestävyyden testausmenetelmään, joka on määritelty sotilastandardissa 810G. Tässä standardissa luetellaan testausmenetelmät monenlaisille iskuille, mukaan lukien:

  • 503,5 Lämpötilaisu
  • 516.6: Sähköisku
  • 517.1 Pyroshock (räjähdyksestä)
  • 519.6: Ampuma-ase
  • 522.1: Ballistinen sokki

Testausstandardit 516.6 koskevat harvinaisia, toistumattomia iskuja, joita voi tapahtua käsittelyn, kuljetuksen tai tuotteen huollon aikana. Jos esine ylittää tämän standardin, se ei tarkoita, että se voi selviytyä ballististen iskujen, ampuma-aseiden tai räjähdysten aiheuttamista iskuista. Jos pudotat sen, se voi kuitenkin säilyä ehjänä. Kohteesta riippuen tässä standardissa kuvataan toiminnallisen iskun, kuljetettavan materiaalin, haurauden, kaatumis pudotuksen, törmäysvaaran, penkkikäsittelyn, heilurin törmäyksen ja katapultin laukaisun / pidätetyn laskeutumisen testit.

ISO 1413 -standardi iskunkestäville kelloille

Kellojen iskunkestävyysstandardin asetti Kansainvälinen standardointijärjestö. Tämän testin läpäisseet kellot pitävät aikaa tarkasti pudotessaan metrin tasaiselle lehtipinnalle. Se voi tapahtua helposti, jos kello liukuu ranteeltasi. Iskunkestävät kellot testataan myös käyttämällä kahta iskua kovalla muovivasaralla, joka tuottaa tarkan määrän energiaa. Se osuu yhdeksän puolelle ja kristallipinnalle kolmen kilon vasaralla määrätyllä nopeudella. Kellon katsotaan olevan iskunkestävä, jos se pitää ajan tarkasti 60 sekunnissa päivässä, kuten ennen iskutestiä.