Skip to content

Tukeeko Apple-laitteeni USB 3.0: ta?

1 de heinäkuu de 2021

USB 3 on Universal Serial Bus (USB) -standardin kolmas suuri iterointi. Kun USB otettiin ensimmäisen kerran käyttöön, se paransi merkittävästi oheislaitteiden liittämistä tietokoneeseen. USB: tä edeltäneiden sarjaporttien ja rinnakkaisliitäntöjen avulla sinun oli ymmärrettävä sekä oheislaite että tietokone, johon liitit sen. USB oli ensimmäinen porttityyppi, joka tuli vakiona tietokoneissa valmistajasta riippumatta. Tämän artikkelin tiedot koskevat seuraavia Apple-laitteita:

 • iMac 2012 ja uudemmat
 • iMac Pro 2017 ja uudemmat
 • iPad Pro 2016 ja uudemmat (salamasta USB-sovittimeen)
 • Mac mini 2012 ja uudemmat
 • MacBook Air 2012 ja uudemmat
 • MacBook Pro 2012 ja uudemmat
 • Mac Pro 2013 ja uudemmat

USB: n historia

Katsotaanpa tätä USB-standardin historiaa.

USB 1.x

USB 1.1 tarjoaa plug-and-play-yhteyden, joka tukee nopeutta 1,5 megabitistä sekunnissa (Mbps) – 12 Mbps. USB 1.1 ei ollut nopea demoni, mutta se oli riittävän nopea käsittelemään hiiriä, näppäimistöjä, modeemeja ja muita pienen nopeuden oheislaitteita.

USB 2

USB 2 pystyi nopeuteen jopa 480 Mbps. Huippunopeudet tapahtuivat sarjoina, mutta toinen sukupolvi oli merkittävä parannus. USB 2: lle suunnitelluista ulkoisista kiintolevyistä tuli suosittu tapa lisätä tallennustilaa Maciin. Parannettu nopeus ja kaistanleveys tekivät USB 2: sta hyvän valinnan myös muille oheislaitteille, mukaan lukien skannerit, kamerat ja videokamerat.

USB 3.x

Tämä USB-standardin kolmas sukupolvi otti käyttöön uuden siirtomenetelmän nimeltä Super nopeus (SS), joka antaa USB 3: lle teoreettisen huippunopeuden 5 gigabittiä sekunnissa (Gbps). Todellisessa käytössä 4 Gbps: n huippunopeus on tyypillinen jatkuvan 3,2 Gbps: n siirtonopeuden kanssa. USB 3.x on riittävän nopea estämään suurimman osan nykyisistä kiintolevyistä ottamasta yhteyttä dataan. Se on myös tarpeeksi nopea, jotta voit käyttää sitä useimpien Serial Advanced Technology Attachment (SATA) -pohjaisten SSD-asemien kanssa, varsinkin jos kiintolevyn ulkoinen kotelo tukee USB Attached SCSI -protokollaa. Raakanopeus ei ole ainoa parannus USB 3: ssa. Uusi sukupolvi käyttää kahta yksisuuntaista datareittiä: yhden lähetykseen ja toisen vastaanottamiseen. Joten sinun ei enää tarvitse odottaa tyhjää väylää ennen tietojen lähettämistä.

USB 3.1 Gen 1 sillä on suunnilleen samat ominaisuudet kuin USB 3: lla. Sillä on sama siirtonopeus (teoreettisesti enintään 5 Gb / s), mutta voit yhdistää sen USB Type-C -liittimen kanssa tuottamaan jopa 100 wattia lisätehoa. Se voi myös ymmärtää DisplayPort- ja HDMI-videosignaaleja.

USB 3.1 Gen 1 / USB Type-C on porttimääritys, jota käytetään vuoden 2015 12-tuumaisessa MacBookissa. Toisin sanoen se viittaa sataman muotoon. Se tarjoaa samat siirtonopeudet kuin USB 3.0, mutta lisää mahdollisuuden käsitellä DisplayPort- ja HDMI-videoita. Se on myös portti, johon kytket verkkovirtasovittimen laitteen akun lataamista varten.

USB 3.1 Gen 2 kaksinkertaistaa USB 3.0: n teoreettisen siirtonopeuden 10 Gbps: iin – sama siirtonopeus kuin alkuperäisellä Thunderbolt-määrityksellä. Joissakin Apple-laitemalleissa yhdistyvät USB 3.1 Gen 2 -portit uuteen USB Type-C -liittimeen, mikä sisältää latausominaisuudet sekä DisplayPort- ja HDMI-videoliitännät.

USB Type-C (kutsutaan myös USB-C: ksi) on mekaaninen standardi pienikokoiselle USB-portille, jota voidaan käyttää (mutta ei vaadita) joko USB 3.1 Gen 1- tai USB 3.1 Gen 2 -määrityksen kanssa. USB-C-portissa on mielenkiintoisia tunnusmerkkejä:

 • Voit kytkeä USB-C-kaapelin laitteeseen joko ylös tai alas.
 • USB-C tukee useampaa datakaistaa, sallien jopa 10 Gbps: n tiedonsiirtonopeuden ja tukee DisplayPort- ja HDMI-videoita.
 • USB-C pystyy käsittelemään enemmän virtaa (jopa 100 wattia), minkä vuoksi Apple käyttää monien laitteidensa USB-C-porttia akun lataamiseen.

Se, että laitteessa on USB-C-liitin, ei tarkoita automaattisesti, että portti tukee video- tai Thunderbolt-tyyppisiä nopeuksia. Suorita seuraavat vaiheet selvittääksesi, onko Mac-tietokoneesi USB-C-portti USB 3.1 Gen 1 vai Gen 2:

Huomaa, että valikkovaihtoehdot voivat vaihdella Maciin asennetun käyttöjärjestelmän mukaan.

 1. Valitse Omenavalikko ja valitse sitten Tietoja tästä Macista.

  "Tietoja tästä Macista" macOS: ssa

 2. Valitse Järjestelmäraportti.

  "Järjestelmäraportti" Tietoja tästä Macista

 3. Valitse USB alla Laitteisto otsikko.

  USB-kohde MacOS-järjestelmäraportin Laitteisto-kohdassa

 4. Ruudun yläreunassa USB-laitteen puu, etsi USB-väylä porttien luettelot, joihin sisältyy versionumero.

  USB-väyläluettelot MacOS: n Järjestelmäraportissa

USB 3 -arkkitehtuuri

USB 3 käyttää moniväyläjärjestelmää, jonka avulla USB 3 -liikenne ja USB 2 -liikenne voivat toimia samanaikaisesti kaapeloinnin yli. Joten toisin kuin USB: n aiemmat versiot, jotka toimivat hitaimman liitetyn laitteen huippunopeudella, USB 3 voi zipata mukana myös silloin, kun USB 2 -laite on kytketty. USB 3: lla on myös FireWire- ja Ethernet-järjestelmissä yleinen ominaisuus: määritelty isäntä-isäntä-viestintäominaisuus. Tämän ominaisuuden avulla voit käyttää USB 3: ta useiden tietokoneiden ja oheislaitteiden kanssa samanaikaisesti. Ja erityisesti Mac-tietokoneille, USB 3: n pitäisi nopeuttaa Target Disk -tilaa, Apple-menetelmää, jota käytät siirtäessäsi tietoja vanhemmasta Macista uudempaan.

Yhteensopivuus

USB 3 on suunniteltu tukemaan myös USB 2: ta. Kaikkien USB 2.x -laitteiden tulisi toimia, kun liität ne USB 3 -portilla varustettuun Maciin. Samoin USB 3 -oheislaitteen tulisi toimia USB 2 -portin kanssa, mutta todellisuudessa se riippuu USB 3 -laitteen tyypistä.

USB 3 ja Apple-laite

Kaikissa Mac-malleissa vuoden 2012 jälkeen on USB 3.0 -portit. Ainoa poikkeus on vuoden 2015 MacBook, joka käytti USB 3.1 Gen 1: tä ja USB-C-liitintä. Yhdelläkään Mac-mallilla ei ollut erillisiä USB 2 -portteja, koska Apple loi sen sijaan oman versionsa tästä standardista Salama. Apple käytti tavallista USB Type-A -liitäntää, mutta liittimen USB 3 -versiossa oli viisi muuta nastaa, jotka tukivat USB 3: n nopeaa toimintaa. Joten sinun on käytettävä USB 3 -kaapelointia saadaksesi USB 3 -suorituskyvyn. Jos käytät vanhaa USB 2 -kaapelia, jonka löysit kaapistasi, se toimii, mutta USB 2 -nopeudella. USB 3 -kaapeloinnissa on USB-logo ja ”SS”. Monissa muissa kuin Applen USB 3.0 -kaapeleissa on sininen liitin; Apple ei käytä tätä värimaailmaa omissa kaapeleissaan. Vuonna 2016 Apple pakotti fanit yhdellä iPadin pyydetyimmistä lisäyksistä: USB 3.0 -toiminnolla. IPad Prossa (kolmas sukupolvi) on USB-C-portti, jonka avulla voit liittää laitteen suoraan pistorasiaan tai tietokoneeseen – Mac- tai Windows-pohjaiseen tietokoneeseen -, jossa on Thunderbolt- tai USB-C-portti lataamista varten. Voit käyttää tätä porttia myös oheislaitteiden, kuten näyttöjen, liittämiseen iPad Prohon. (Tietokoneen porteista riippuen saatat tarvita sovittimen.)