Skip to content

Tukeeko iPad Bluetoothia?

19 de maaliskuu de 2021

Jokainen iPad tukee Bluetooth-versiota. Viimeaikaiset mallit tukevat Bluetooth 5: tä, joka on taaksepäin yhteensopiva aiempien Bluetooth-versioiden kanssa. Siksi iPad voi käyttää monia samoja langattomia laitteita kuin Mac tai PC.

Kuinka Bluetooth toimii

Bluetooth on lyhyen kantaman langaton tiedonsiirto, joka on samanlainen kuin Wi-Fi, mutta Bluetoothin tekee erityiseksi sen erittäin salattu luonne. Bluetooth-laitteet on muodostettava pariksi, jotta ne toimisivat, vaikka laitteen on yleensä muodostettava pariliitos vain ensimmäisen kerran, kun käytät sitä iPadin kanssa. Laitteiden pariliitosprosessi luo salatun tunnelin, jolla laitteet vaihtavat tietoja. Tämä tekee siitä turvallisen, vaikka tiedot siirretään langattomasti.

Kuinka löytää Bluetooth iPadista

Ennen kuin muodostat laiteparin iPadin kanssa, sinun on kytkettävä Bluetooth päälle.

 1. Avaa asetukset iPadissa.

 2. Valitse Bluetooth vasemmassa sivupalkissa.

 3. Napauta liukusäädin Bluetoothin vieressä pääikkunassa kohtaan Päällä / vihreä.

Jokaisella Bluetooth-yhteensopivalla laitteella on omat pariliitoksensa ohjeet. Kun se on yhdistetty, se näkyy Omat laitteet -osiossa.

Bluetooth-versiot iPadissa

Kuten voit odottaa, uudempi iPad, sitä uudempi Bluetooth-versio sillä on. Jokainen Bluetooth-versio tukee kaikkia aiempia versioita, mutta jos löydät oheislaitteen, joka vaatii Bluetooth 5: n, tarvitset sen käyttämiseen iPadin, jossa on Bluetooth 5. IPadit ja niiden Bluetooth-versiot ovat:

 • iPad Pro: Kaikki iPad-ammattilaiset, jotka alkavat 2. sukupolven aluksella, jossa on Bluetooth 5. Alkuperäinen iPad Pro tuki Bluetooth 4.2: ta.
 • iPad mini: 5. sukupolvi toimittaa Bluetooth 5.: n. 3. ja 4. sukupolvi tukevat versiota 4.2, kun taas 1. ja 2. sukupolvi tulivat 4.0: lla.
 • Ipad Air: Kolmannen sukupolven iPad Air toimitetaan Bluetooth 5: llä. 2. sukupolvi tukee 4.2-versiota ja 1. sukupolven 4.0-versiota.
 • iPad: Seitsemännen sukupolven iPadissa on 5. ja 6. sukupolven mukana Bluetooth 4.2. Kolmannen ja neljännen sukupolven iPadissa on Bluetooth 4.0, ja toisen sukupolven iPadissa ja alkuperäisessä iPadissa on Bluetooth 2.1.

Suosittuja Bluetooth-lisävarusteita iPadille

Useat eri laiteluokat ovat erityisen suosittuja iPadissa:

 • Langattomat näppäimistöt. Kun ostat langattoman näppäimistön iPadillesi, suurin osa on yhteensopiva myös tietokoneen tai Macin kanssa. Yksi iPadin suosituimmista lisävarusteista on näppäimistökotelot, joissa yhdistetään iPadin kotelo Bluetooth-näppäimistöön, mikä tekee iPadista lähes kannettavan tietokoneen.
 • Langattomat kuulokkeet. Vaikka iPad ei ota iPhonen kykyä suoratoistaa musiikkia ollessaan mobiili, se tekee yhtä hyvää työtä yhtälön musiikin suoratoisto-osassa. Se ei yksinkertaisesti mahdu taskuusi – ellei sinulla ole iPad Miniä ja valtavia taskuja. Bluetooth-kuulokkeet, kuten Beats-langattomat kuulokkeet ja Apple AirPods, ovat suosittuja lisävarusteita.
 • Bluetooth-kaiuttimet. Apple suunnitteli AirPlayn nimenomaan median suoratoistoon Apple TV: lle ja AirPlay-yhteensopiville kaiuttimille, mutta kaikki Bluetooth-yhteensopivat kaiuttimet tai soundbar toimivat hyvin musiikin suoratoistoon. Useimmissa soundbar-palkeissa on nyt Bluetooth-asetus, mikä on hieno tapa muuttaa iPadisi denin digitaaliseksi jukeboksiksi.
 • Langattomat peliohjaimet. IPad jatkaa valtavia harppauksia eteenpäin pelaamisessa, mutta vaikka kosketusnäyttö voi olla täydellinen joillekin pelilajeille, se ei ole ihanteellinen ensimmäisen persoonan ampujalle. Siellä peliohjaimet tulevat sekoitukseen. Bluetoothin ja made-for-iOS -standardin avulla on mahdollista ostaa Xbox-tyylinen peliohjain ja käyttää sitä monien iPad-peleidesi kanssa.