Skip to content

Tukeeko Microsoft Word CMYK-kuvia?

19 de maaliskuu de 2021

Monet yritykset käyttävät Microsoft Wordia kirjelomakkeiden, raporttien, lomakkeiden, uutiskirjeiden ja muun tyypillisen liiketoimintamateriaalin luomiseen. Asiakirjat tulostuvat työpöydän tulostimelle hienosti riippumatta tiedoston värikuvista.

Ongelma Wordin käyttämisessä värikuvia sisältäville asiakirjoille ilmenee, kun käyttäjä haluaa viedä kyseisen elektronisen tiedoston kaupalliseen tulostimeen offset-tulostusta varten. Tiedosto tulostetaan neljän mustevärin yhdistelmänä: syaani, purppura, keltainen ja musta, joka tunnetaan CMYK: na kaupallisen painamisen maailmassa. Värikuvat tulostetaan nelivärisillä prosessiväreillä, jotka ladataan painokoneeseen. Tulostuspalvelun tarjoajan on erotettava asiakirjassa olevat värikuvat vain CMYK-muotoon ennen sen tulostamista.

Microsoft Word ei tue CMYK-kuvia suoraan tiedostoissaan. Word käyttää tietokoneen näytöissä ja työpöydän tulostimissa yleistä RGB-värimuotoa, mutta ongelmaan on kiertotapa.

CMYK-kiertotapa

CMYK-tuen puute Wordissa on yksi syy, miksi sinun ei pitäisi käyttää sitä asiakirjojen luomiseen väritulostukseen offsetpainokoneessa. Jos on liian myöhäistä tai sinulla ei ollut muuta vaihtoehtoa, ja olet viettänyt pitkiä päiviä tai öitä orjuuttamalla sähköistä tiedostoa, on yksi mahdollinen tapa tallentaa se; muuntaa se PDF-tiedostoksi.

Kysy, onko kaupallisessa tulostimessasi Adobe Acrobat vai oma ohjelmisto, joka voi muuntaa RGB Word PDF: n CMYK-muotoon, joka tarvitaan kaupalliseen tulostamiseen. PDF-tiedostoja käytetään laajalti kaupallisessa painoteollisuudessa, ja useimmat painoyritykset tekevät tämän rutiininomaisesti.

Vaikka vastaus olisi kyllä, asiakirjan väreissä voi silti olla ongelmia, mutta se on iso askel oikeaan suuntaan, ja tulostin voi pystyä tekemään tarvittavat säädöt.

Kuinka tehdä PDF-tiedosto Microsoft Wordissa

  1. Määritä Word-tiedosto sellaisena kuin haluat sen näkyvän, kun se on tulostettu, värillisillä kuvilla. Kun työskentelet, tallenna se tavalliseen tapaan tavallisessa Word-muodossa valitsemalla Tiedosto > Tallentaa valikkorivillä. Tämä vaihe on tärkeä, koska viime hetken korjauksia on helpompi tehdä Word-tiedostoon kuin PDF: llä.

  2. Tee PDF-tiedosto valitsemalla Tiedosto Word-valikkorivillä ja valitse Tallenna nimellä. Kirjoita nimi ja sijainti, johon haluat tallentaa PDF-tiedoston, ja valitse PDF Tiedostomuoto-valikossa.

  3. Lähetä PDF-tiedosto kaupalliselle painotalolle ja ylläpidä Word-tiedosto tulevaa käyttöä tai tarkistuksia varten.

Vaihtoehdot

Jos haluat tietää, mitä ohjelmia sinun tulisi käyttää luomaan asiakirjoja offset-tulostusta varten, määritä tarpeisiisi paras työpöydän julkaisuohjelmisto. Jopa Microsoft suosittelee Publisher-sovelluksen käyttämistä Wordissa materiaalille, joka on tarkoitettu kaupallisesti tulostettavaksi. Publisherin viimeisimmät julkaisut ovat parantaneet kaupallisia tulostusvaihtoehtoja ja sisältävät värimalleja, kuten Pantone-spottivärit ja CMYK.