Skip to content
iOS

Tuo ladattu musiikki iTunesiin

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Lisää pikakuvake iTunesiin: Valitse iTunesissa Tiedosto > Lisää kirjastoon. Siirry musiikin sijaintiin. Valitse tiedostot ja valitse Avata.
 • Lisää tiedostoja iTunes-kansioon: Valitse Muokata (PC) tai iTunes (Mac)> Asetukset > Pitkälle kehittynyt > Kopioi tiedostot iTunes-mediakansioon.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten musiikkia lisätään iTunesiin joko kopioimalla pikakuvake sen sijaintiin tietokoneella tai tuomalla tiedosto fyysisesti iTunesin määrittämään kansioon.

Kuinka lisätä musiikkia iTunesiin pikakuvakkeiden avulla

Koska musiikin suoratoisto ja digitaaliset musiikkikaupat ovat niin suosittuja, et voi ladata MP3-tiedostoja Internetistä kovin usein. Mutta silloin tällöin, varsinkin jos lataat live-konserttiäänitteitä tai kuuntelet luentoja, sinun on tartuttava yksittäisiin tiedostoihin.

Musiikin lisääminen iTunesiin, jotta voit synkronoida sen iOS-laitteesi kanssa tai kuunnella musiikkia tietokoneellasi, vie vain muutaman napsautuksen.

 1. Varmista, että tiedät ladattujen äänitiedostojen sijainnin. Tiedostot voivat olla Lataukset-kansiossa tai jossain työpöydälläsi.

 2. Avaa iTunes.

 3. Klikkaa Tiedosto ja valitse sitten Lisää kirjastoon.

 4. Näkyviin tulee ikkuna, jonka avulla voit liikkua tietokoneen kiintolevyllä. Siirry tuotavien tiedostojen kansioon tai sijaintiin.

 5. Valitse tiedostot tai kansiot, jotka haluat lisätä, ja napsauta sitten Avata luoda pikakuvake iTunesiin musiikkiin.

 6. Tarkista, että iTunes lisäsi tiedostot avaamalla Musiikki vaihtoehto avattavasta valikosta lähellä vasenta yläkulmaa iTunesissa. Valita Laulutja napsauta sitten lisäyspäivämäärä -sarakkeesta nähdäksesi viimeksi lisätyt kappaleet.

Voit myös vetää ja pudottaa MP3-tiedostoja suoraan iTunesiin.

Kun lisäät kappaleita, iTunesin tulisi luokitella ne automaattisesti nimen, artistin, albumin jne. Mukaan. Jos ilman esittäjää ja muita tietoja tuotuja kappaleita voit itse muuttaa ID3-tunnisteet.

Kuinka kopioida musiikkia iTunes-mediakansioon

Yleensä kun lisäät musiikkia iTunesiin, ohjelmassa näkyväsi ovat vain viitteitä tiedostojen todelliseen sijaintiin. Jos esimerkiksi kopioit MP3 työpöydältäsi iTunesiin, et siirrä tiedostoa. Sen sijaan lisäät pikakuvakkeen sen sijaintiin työpöydällä.

Jos siirrät alkuperäisen tiedoston, iTunes ei löydä sitä eikä voi toistaa sitä, ennen kuin etsit sen manuaalisesti. Yksi tapa välttää tämä on saada iTunes kopioimaan musiikkitiedostot erilliseen kansioon. Sitten, vaikka alkuperäinen siirrettäisiin tai poistettaisiin, iTunes säilyttää kopion siitä.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Napsauta iTunesissa Muokata (tietokoneella) tai iTunes (Macissa) ja napsauta sitten Asetukset

 2. Sen Pitkälle kehittynyt välilehti, tarkista Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun lisäät kirjastoon.

 3. Klikkaus OK tallentaa muutokset.

Kun tämä vaihtoehto on käytössä, tuodut kappaleet lisätään iTunes Media kansion käyttäjän tilillä. Tiedostot on järjestetty esittäjän ja albumin nimen perusteella.

Esimerkiksi, jos vedät kappaleen nimeltä ”suosikkilaulut.mp3” iTunesiin tämän asetuksen ollessa käytössä, se siirtyy seuraavaan kansioon: C: Käyttäjät [username] Musiikki iTunes iTunes Media [artist][album] suosikkilaulu.mp3.

Muiden tiedostomuotojen muuntaminen MP3-tiedostoiksi

Kaikki Internetistä lataamasi kappaleet eivät ole MP3-muodossa (todennäköisesti löydät nykyään AAC: n tai FLAC: n). Jos haluat, että tiedostosi ovat eri muodossa, helpoin tapa muuntaa ne on käyttää itse sisäänrakennettua muunninta. Voit käyttää työtä myös ilmaisilla muunnosverkkosivustoilla ja -sovelluksilla.

Muita tapoja lisätä musiikkia iTunesiin

MP3-tiedostojen lataaminen ei ole ainoa tapa lisätä musiikkia kirjastoosi. Muita vaihtoehtoja ovat:

 • CD: ltä –Jos haluat oppia kappaleiden kopioimisesta, tutustu iTunesin käyttämiseen kopioimalla CD-levyjä iPhoneen tai iPodiin.
 • Apple Music –Jos tilaat Applen suoratoistomusiikkipalvelun, tutustu Apple Musicin käyttämiseen iPhonessa.