Skip to content

Tupakansytyttimen kytkeminen akkuun

17 de kesäkuu de 2021

Kun asennat apuakun, sinulla on muutama erilainen vaihtoehto. Jos kuorma-autossasi on ylimääräinen akkupaikka, sinun ei tarvitse huolehtia paikannuksesta. Niille ihmisille, joilla ei ole niin onnekasta, heidän on aloitettava päättämällä, mihin toinen akku asennetaan. Sinun tapauksessasi, kun akku on jo paikallaan, voit joko kytkeä sen sähköjärjestelmään tai jättää sen irti ja kytkeä vain 12 voltin pistorasia suoraan siihen. Kumpikin tapa toimii, ja oikeastaan ​​vain sinusta riippuu siitä, kuinka paljon työtä haluat tehdä ja mitä etsit valmiissa tuotteessa.

Huomioita

Ensinnäkin haluaisimme aloittaa lyhyellä varovaisuudella uuden syväkäyttöisen akun todella kytkemisestä sähköjärjestelmään. Harkittavana on kaksi pääkohtaa: syväpurkuisia paristoja ei ole suunniteltu toimimaan ”matalassa syklissä”, kuten käynnistysakut, ja elektroniikka ei erota syvä- ja käynnistysakkuja, jos molemmat on kytketty.

Miksi katkaisukytkimet ovat parhaita

Tässä mielessä haluat ehkä kytkeä molemmat akut katkaisimilla. Molemmat paristot on kytketty kerralla, kunhan ne on kytketty rinnakkain, mutta kahden katkaisukytkimen avulla saat enemmän hallintaa. Syy siihen, että ne on kytkettävä rinnakkain, johtuu tavasta, jolla jännite ja virta toimivat rinnakkain sarjapiirien kanssa. Jos kytket akut sarjaan, päädyt yhteensä 24 voltin tasavirtalähteeseen, ja sähköjärjestelmä on suunniteltu toimimaan 12-14 volttia tai sitä lähempänä, joten on helppo nähdä, miten se voi aiheuttaa ongelman. Kun paristot kytketään rinnakkain, paristojen jännitteitä ei lasketa yhteen. Jos käytät katkaisijoita, voit irrottaa käynnistysakun telttaillessasi, ja sähköjärjestelmä käyttää vain syväpyöräakun virtaa. Sitten voit aktivoida syklin katkaisukytkimen, kun käynnistät ja ajat ajoneuvoa normaalisti, koska syväpyörän akkua ei ole suunniteltu tällaiseen matalan syklin toimintaan. Jos päätät mennä tällä tavalla, voit käyttää vain 12 voltin pistorasianjatkajaa saadaksesi virtaa mihin tahansa tarvitset sitä leirintäalueellasi.

Tupakansytyttimen kytkeminen akkuun

Jos haluat välttää uuden syvän akun kytkemisen ajoneuvosi sähköjärjestelmään, se on myös hieno. Tupakansytyttimen kytkeminen akkuun on todella helppoa, ja voit joko mennä itse tekemiseen tai ostaa tähän tarkoitukseen suunniteltu tuote. Itse asiassa ei ole mitään erityistä tai vaikeaa tupakansytyttimen liittämisessä akkuun. Jos päätät mennä itse tekemiseen, voit yksinkertaisesti valita haluamasi tupakansytyttimen pistorasian, liittää johdot tai sopivan mittarin ja liittää sitten johdot akkuun (negatiivisesta negatiiviseen ja positiivisesta positiiviseen). voit käyttää alligaattoripuristimia. Pysyvämmän yhteyden saamiseksi voit itse nostaa joitain vara-akun napakiinnittimiä ja liittää ne tupakansytyttimeen tai 12 voltin lisävarustepistorasiaan.

Turvallisuuden ylläpitäminen

Tärkeintä on pitää mielessä, että on paljon turvallisempaa, jos kytket sulakkeen luomallesi piirille. Tällä tavoin, jos jokin menee pieleen, sulake palaa, mikä on paljon helpompi käsitellä kuin leirintäalue, joka on yhtäkkiä syttynyt tuleen johtuen oikosulusta tupakansytyttimestä ja räjähtävästä paristosta. On olemassa myös kaupallisia tuotteita, jotka voivat suorittaa tämän tarkan toiminnon, jos sinulla ei ole aikaa tai temperamenttia tällaiseen DIY-projektiin. Niitä kutsutaan tyypillisesti ”kiinnitettäviksi tupakansytyttimien sovittimiksi”, ja ne koostuvat yksinkertaisesti tupakansytyttimen liittimestä, joka on kytketty pariin alligaattoripidikkeitä.

Jos haluat kytkeä invertterin

Tietenkin on syytä huomata, että jos loppupelisi on kytkeä invertteri, olet todennäköisesti parempi kytkeä invertteri suoraan akkuun sen sijaan, että sekoittaisit tupakansytyttimen pistorasian kanssa välittäjänä. Jos haluat vain liittää matkapuhelimen laturin tai muita vastaavia 12 voltin lisävarusteita, tupakansytyttimen pistorasia on mitä haluat. Jos etsit taajuusmuuttajaa, sen yhdistäminen suoraan akkuun on paras vaihtoehto.