Skip to content

Tutkitko sukupuusi? Kokeile näitä ilmaisia ​​sukututkimussivustoja

19 de maaliskuu de 2021

Sukututkimussivustot auttavat ihmisiä oppimaan esi-isistään. Tarjoamalla pääsyn erilaisiin tietueisiin, tietokantoihin ja työkaluihin ne antavat käyttäjille mahdollisuuden tunnistaa kauan unohdetut sukulaiset ja koota heidän sukupuut. Verkossa asuu laaja valikoima tällaisia ​​syntyperäsivustoja, ja vaikka ne kaikki eroavat toisistaan ​​saatavissa olevissa työkaluissa ja tietueissa, niillä kaikilla on omat vahvuutensa ja käyttötarkoitukset. Tässä on kahdeksan parhaista, joita voit käyttää ilmaiseksi, mukaan lukien selitys siitä, mitä kukin niistä tarjoaa.

FamilySearch – laajin ilmainen esivanhempainhaku verkossa

Mitä pidämme
 • Laaja tietokanta, jolla on laaja valikoima tietoja.

 • Hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä työkaluja (esim. Sukupuuvalmistaja, muistityökalu).

Mitä emme pidä
 • Ei erityisiä osioita tai tietoja amerikkalaisille ja muille vähemmistöille.

 • Ei käyttäjäfoorumeita.

Kun on kyse helppokäyttöisyydestä ja työkalujen syvyydestä, FamilySearch on kenties paras ilmainen sukututkimussivusto verkossa. Ensimmäisen kerran vuonna 1999 perustettu Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko ylläpitää esi-isänsä verkkosivuston avulla käyttäjät voivat etsiä yli 2000 kokoelmaa ja kirjaa löytääkseen sukulaisensa. Sen hakusivut mahdollistavat useita hienojakoisia hakuja syntymä-, kuolema-, avioliitto- ja asuinpaikkatietojen kautta, ja sillä on myös sukupuutyökalu, jonka avulla voit lisätä löytämäsi esi-isät nopeasti omaan sukututkimuspuuhun. Kaiken kaikkiaan se on erittäin hyödyllinen resurssi, ja sen ainoat negatiiviset tekijät ovat käyttäjäfoorumin puute ja myös erikoisominaisuuksien puuttuminen alkuperäiskansoille ja muille etnisille vähemmistöille.

USGenWeb-projekti – valtioiden väliset sukututkimusrekisterit

Mitä pidämme
 • Erittäin kattava valikoima tietoja kaikista 50 osavaltiosta.

 • Tarjoaa monia oppaita ja resursseja esi-isien etsintää varten.

Mitä emme pidä
 • Ei ole niin helppo löytää tiensä ympäri.

 • Ei työkaluja sukupuun rakentamiseen.

USGenWeb-projekti käynnistettiin vuonna 1996, alun perin Kentuckyn sukututkimustietokantana. Siitä lähtien se on haarautunut sisällyttämään sukututkimusrekisterit kaikista 50 osavaltiosta, joita käsitellään kattavalla joukolla väestölaskennan tietoja, sotilastietoja, nekrologeja, sanomalehtiä ja karttoja. Tämä tekee siitä yhden verkon yksityiskohtaisimmista ilmaisista syntyperäsivustoista, vaikka on huomattava, että sen sivustokartta on melko rönsyilevä ja vie jonkin verran tottua, ennen kuin voit selata sitä helposti. Siitä huolimatta siinä on useita yksityiskohtaisia ​​oppaita oman esi-isäsi etsinnän suorittamiseksi, mukaan lukien hyödyllinen aloittelijan opas.

Access-sukututkimus – yleiset ja alkuperäiskansat

Mitä pidämme
 • Hyvä levytyyppien moninaisuus.

 • Tarjoaa tietoja alkuperäiskansoista ja afrikkalaisamerikkalaisista syntyperistä.

Mitä emme pidä
 • Ei oppaita esi-isätutkimusten suorittamisesta.

 • Joidenkin valtioiden tietueet ovat vähemmän kattavia kuin toisissa.

Tarjoten erilaisia ​​yleisiä ja erikoistuneita syntyperätietueita, Access Genealogy on yksi verkon suurimmista ilmaisista sukututkimussivustoista. Se sisältää jokaisen valtion väestönlaskentatiedot, 1700-luvulle ulottuvat sotilastiedot, hautausmaa-asiakirjat ja useita erilaisia ​​tietokantoja tutkijoille. Tämän lisäksi se sisältää myös terveellisen intiaanien resurssien tarjonnan sekä erilaisia ​​afroamerikkalaisia ​​ennätyksiä. Nämä kattavat kaiken amerikkalaisista intialaisista koulukirjoista orjakauppakirjoihin, mikä auttaa sinua paitsi tunnistamaan esi-isäsi myös lisäämään huomattavia yksityiskohtia heidän elämäänsä koskeviin tietoihin.

Allen Countyn julkinen kirjasto – Afrikan ja alkuperäiskansojen sukututkimus

Mitä pidämme
 • Monipuoliset tietueet kattavat alkuperäiskansojen, afrikkalaisamerikkalaisten ja armeijan sukututkimuksen.

 • Runsaasti sukututkimukseen liittyviä oppaita ja resursseja.

Mitä emme pidä
 • Ei kata kaikkia osavaltioita.

 • Tietueiden aikajärjestys on paikoin hieman hajanaista.

Vaikka Allen Countyn julkinen kirjasto sijaitsee Fort Waynessa, Indianassa, sen sukututkimuskeskus tarjoaa ilmaisia ​​alkuperäresursseja koko Yhdysvalloille. Sen laaja kokoelma sisältää tietokantoja Afrikkalainen Amerikan sukututkimuksesta, alkuperäiskansojen sukututkimuksesta ja sotahistoriasta. Käyttäjät voivat myös suorittaa ilmaisen esi-isähaun käyttämällä laajaa tietovarastoa, joka kattaa yli 30 osavaltiota, kuten kouluvuosikirjat, armeijan luettelot ja hautausmaat. Tämä tarkoittaa, että se ei ulotu koko Yhdysvaltoihin, mikä voi olla turhauttavaa joillekin. Plussapuolena on kuitenkin, että sukututkimuskeskuksen verkkosivustolla on runsaasti oppaita sukututkimuksen tutkimiseen sekä sivut ja kuukausittainen e-lehti sukututkimuksen eri näkökohdista.

JewishGen – Sukututkimus juutalaisyhteisöille

Mitä pidämme
 • Valtava ja monipuolinen tietokanta juutalaisten syntyperätiedoista.

 • Suuri määrä oppaita, ryhmiä ja jopa luokkia juutalaisten sukututkimuksesta.

Mitä emme pidä
 • Voi olla vaikea käyttää ja etsiä aloittelijoita.

Niille, jotka haluavat paljastaa tietoja juutalaisista syntyperistään, JewishGen on yksi parhaista esivanhempien verkkosivustoista. Sen lisäksi, että tarjotaan täysin ilmaisia ​​sukututkimuksia nimen tai kaupungin mukaan, se tarjoaa pääsyn yli kolmen miljoonan nimen hautausrekisteriin, yli 2,75 miljoonaa nimeä sisältävään holokaustitietokantaan sekä useisiin kirja- ja käsikirjaluetteloihin. Se tarjoaa myös pääsyn juutalaisten tietokantoihin, jotka kattavat lukemattomat maat Yhdysvaltojen ulkopuolella, kuten Iso-Britannia, Israel, Saksa, Unkari, Itävalta, Puola, Liettua, Valkovenäjä ja Latvia. Tällaiset tietokannat sisältävät tärkeitä tietoja (esim. Syntymät, kuolemat ja avioliitot), väestönlaskennan tiedot ja yritystiedot, jotka tarjoavat runsaasti tietoa niille, jotka haluavat ottaa aikaa etsiä. Sivusto voi olla aluksi jonkin verran pelottava, kun otetaan huomioon sen tietokantojen määrä ja koko, mutta sillä on erilaisia ​​oppaita ja keskusteluryhmiä, jotka auttavat uusia tulokkaita löytämään jalkansa.

Oliivipuun sukututkimus – sukututkimus eurooppalaisille jälkeläisille

Mitä pidämme
 • Erityiset matkustajaluettelotiedot, joista on hyötyä maahanmuuttajien esi-isien jäljittämisessä.

 • Hyödyllinen aloittelijan opas sukututkimukseen.

Mitä emme pidä
 • Asettelu on hieman rönsyilevä ja epämiellyttävä.

 • Osa resursseista linkittää maksuseiniin.

Oliivipuun sukututkimus on hyvä sukututkimussivusto niille, jotka haluavat jäljittää sukututkimuksensa aina esivanhempiensa saapuessa Amerikkaan. Verkossa vuodesta 1996 lähtien se tarjoaa linkkejä alusten matkustajarekistereihin saksalaiselle palatinukselle, mennoniitille ja huguenotilaisille maahanmuuttajille. Se sisältää myös kansalaisuusrekisterit, äänestäjien rekisteröintitiedot ja kirjatut uskollisvalat, jotka tarjoavat erittäin laajan tietovaraston varhaisiin maahanmuuttajiin Amerikkaan. Tämän lisäksi on olemassa yleisempiä tietoja, mukaan lukien sotilastietokannat, orpoluettelot, turvapaikkarekisterit ja myös Kanadan maahanmuutto-osa. Vaikka sen ulkoasu ei ole puhtain tai kaunein kaikista ilmaisista syntyperäsivustoista verkossa, siinä on sukututkimusoppaan osa, jotta aloittelijat voivat oppia perehtymään sukuhistoriaansa.

TONI – Kanadan sukututkimus

Mitä pidämme
 • Suuri tietokanta nimiä etsittäväksi.

 • Verkkosivusto on selkeästi järjestetty ja hyvin hoidettu.

Mitä emme pidä
 • Ei tarjoa paljon apua esi-isien etsimisessä.

 • Tietokanta on keskittynyt pääasiassa Ontarioon.

Ontarion sukututkimusyhdistyksen ylläpitämä Ontario-nimihakemisto (TONI) on todennäköisesti paras ilmainen esi-isänhakutyökalu ihmisille, jotka haluavat tutkia kanadalaisia ​​esi-isiään. Hakemisto itsessään sisältää yli viisi miljoonaa haettavaa nimeä, jotka ovat peräisin hautakivivalokuvista ja sukuhistoriasta. Tämän lisäksi se sisältää myös hautausmaan hakemiston, kirkon valokuvakokoelman, huguenot-kokoelman ja myös vakuutusasiakirjojen tietokannan. Sen tietueet eivät ole aivan tyhjentäviä tai yhtä kattavia kuin muut ilmaiset syntyperäsivustot, ja niiltä puuttuu myös sellaiset sukututkimusoppaat, joita saat muiden sivustojen kanssa. Silti sen indeksi kasvaa koko ajan ja on erittäin hyödyllinen viite niille, jotka tutkivat Ontarian tai Kanadan menneisyyttään.

Kansallinen arkisto- ja rekisterihallinto – Maailmanlaajuiset sukututkimusresurssit

Mitä pidämme
 • Valtava valikoima sukututkimusoppaita.

 • Kattava valikoima linkkejä maailmanlaajuisiin alkuperälähteisiin.

Mitä emme pidä
 • Tarjoaa hyvin vähän omia sisäisiä tietueitaan tai tietokantoja.

 • Verkkosivusto vaatii usein fyysisen pääsyn itse arkistoihin hyödyntääkseen sen parhaalla mahdollisella tavalla.

Huolimatta siitä, että itsessään on vain pieni valikoima verkkotietueita, Kansallinen arkisto- ja rekisterihallinto on tehokas (ja ilmainen) resurssi kaikille sukututkimuksesta kiinnostuneille. Se sisältää valitettavasti pienen valikoiman erilaisia ​​tietoja, joita voit tarkastella suoraan verkossa, kuten matkustajaluettelot, onnettomuusluettelot ja jopa kiinalaiset poissulkemisluettelot. Mutta hyödyllisemmin se sisältää myös linkkejä käytännössä kaikkiin asiaankuuluviin sukututkimussivustoihin tai työkaluihin, joita tarvitset, tutkitpa sitten amerikkalaista, eurooppalaista tai aasialaista sukututkimusta. Sen lisäksi, että se tarjoaa erittäin kattavia sukututkimusoppaita, se antaa kävijöille mahdollisuuden jopa etsiä Kansallisarkisto-luettelosta, jotta he voivat pyytää henkilökohtaisesti katsomaan mahdollisesti hyödyllisiä tietueita.