Skip to content

Twitch: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

1 de heinäkuu de 2021

Twitch on suosittu verkkopalvelu, jota käytetään digitaalisten videolähetysten katseluun ja suoratoistoon. Alun perin se keskittyi melkein kokonaan videopeleihin, mutta on sittemmin laajentunut kattamaan kuvamateriaalien luomiseen, musiikkiin, talk-ohjelmiin ja satunnaisiin TV-sarjoihin.

Kuinka suosittu Twitch on?

Suoratoistopalvelussa on yli 2 miljoonaa ainutlaatuista suoratoistoa kuukaudessa, ja yli 17 tuhatta näistä käyttäjistä ansaitsee rahaa Twitch Partner -ohjelman kautta, palvelu, joka tarjoaa suoratoistolaitteille lisäominaisuuksia, kuten maksetut tilaukset ja mainospaikat. Amazon osti Twitchin vuonna 2014, ja se on edelleen yksi Pohjois-Amerikan korkeimmista Internet-liikenteen lähteistä.

Missä voin katsella Twitchiä?

Twitch-suoratoistoja voi katsella virallisella Twitch-verkkosivustolla ja yhden monista virallisista Twitch-sovelluksista, jotka ovat saatavilla iOS: lle ja Androidille, Xbox 360: lle, Xbox One: lle, Sonyn PlayStation 3 ja 4: lle, Amazonin Fire TV: lle, Google Chromecastille, Rokulle ja NVIDIA SHIELD. Lähetysten ja videoiden katselu Twitchissä on täysin ilmaista eikä vaadi katsojia kirjautumaan sisään. Tilin luominen antaa kuitenkin käyttäjille mahdollisuuden lisätä suosikkikanavansa seurantalistalle (samanlainen kuin kanavan tilaaminen YouTubessa) ja osallistua jokaisen streamin ainutlaatuinen chat-huone. Hosting on suosittu tapa Twitch-striimareille lähettää toisen kanavan suoratoisto omalle yleisölle.

Kuinka löydän Twitch-suoratoistolaitteita katsottavaksi?

Twitch suosittelee suoratoistoja verkkosivustonsa etusivulla ja sovelluksissa. Toinen suosittu tapa löytää uusia katsottavia Twitch-kanavia on selaamalla Pelit-luokkaa. Tämä vaihtoehto on käytettävissä kaikissa sovelluksissa ja Twitch-verkkosivustolla, ja se on helppo tapa löytää tiettyyn videopelin otsikkoon tai sarjaan liittyvä suoratoisto. Muita tutkittavia luokkia ovat Yhteisöt, Suosittu, Luova ja Löydä. Nämä löytyvät pääsivuston Selaa-osiosta, vaikka kaikki eivät ole läsnä virallisissa Twitch-sovelluksissa. Monet suosituimmista Twitch-suoratoistoista ovat melko aktiivisia Twitterissä ja Instagramissa, mikä tekee molemmista sosiaalisista verkostoista vankan vaihtoehdon uusien seurattavien löytämiseen. Sosiaalisen median käyttö on erityisen hyödyllistä uusien suoratoistojen löytämisessä heidän persoonallisuutensa ja muiden kiinnostuksen kohteidensa perusteella, mikä voi olla vaikea erottaa, kun haetaan suoraan Twitchistä. Suositeltuja avainsanoja, joita käytetään Twitterissä ja Instagramissa haettaessa, ovat twitch stream, twitch streamer ja streamer.

Twitch on enemmän kuin vain videopelejä

Twitch on voinut aloittaa videopelien suoratoistopalveluna, mutta se on sittemmin laajentunut ja tarjoaa nyt erilaisia ​​live-suoratoistoja, joiden tarkoituksena on houkutella laajempaa yleisöä. Suosituin muu kuin pelaamisen luokka on IRL (tosielämässä), jossa striimarit yksinkertaisesti keskustelevat katsojiensa kanssa reaaliajassa. Talk Shows on toinen suosittu ei-pelaamisvaihtoehto, joka sisältää sekoituksen live-paneelikeskusteluja, podcasteja ja jopa ammattimaisesti tuotettuja variaatioesityksiä, kun taas Ruoanlaitto sisältää, kuten monet arvaa oikein, ruoanlaitto ja ruokaohjelmat. Katsojien, jotka etsivät jotain hieman taiteellisempaa, kannattaa tutustua Luova-luokkaan. Tässä taiteilijat, ohjelmoijat, animaattorit, cosplayerit ja suunnittelijat jakavat luovuutensa maailmalle, ja nämä virrat houkuttelevat yleensä hyvin erilaista yleisöä kuin muut luokat.

Onko Twitch sosiaalinen verkosto?

Vuosien kuluessa julkaisusta Twitch otti vähitellen käyttöön useita ominaisuuksia, jotka ovat auttaneet sitä kehittymään perusstreaming-media-sivustoksi sellaiseksi, joka muistuttaa enemmän sosiaalista verkostoa, kuten Facebook. Twitch-käyttäjät voivat seurata ja DM (suora viesti) toisiaan, jokaisella streamilla on oma ainutlaatuinen chat-huone, johon käyttäjät voivat muodostaa yhteyden, ja suosittu Pulse-ominaisuus toimii lähinnä Facebook- tai Twitter-aikajanana ja sallii kaikkien verkon käyttäjien lähettää oman tilansa päivityksiä sekä tykkää, jaa ja kommentoi muiden kirjoittamia. Kaikki nämä ominaisuudet ovat käytettävissä myös virallisten Twitch-mobiilisovellusten kautta, mikä kilpailee suoraan muiden sosiaalisten sovellusten kanssa. Oliko Twitch aiemmin sosiaalinen verkosto? Ei. Onko se nyt? Ehdottomasti.

Mitä ovat Twitch-kumppanit ja tytäryhtiöt?

Kumppanit ja tytäryhtiöt ovat erityyppisiä Twitch-tilejä, jotka mahdollistavat lähinnä kaupallistamisen lähetyksistä. Kuka tahansa voi tulla Twitch-tytäryhtiöksi tai -kumppaniksi, mutta tietyt vaatimukset on täytettävä suoratoiston suosion ja käyttäjän seuraajamäärien suhteen. Twitch-tytäryhtiöille annetaan pääsy Bitteihin (eräänlainen katsojien pienlahjoitukset) ja 5% pelien myyntituloista heidän profiilinsa kautta. Twitch Partners saa myös nämä edut videomainosten, maksettujen tilausvaihtoehtojen, mukautettujen merkkien ja hymiöiden sekä muiden premium-etujen lisäksi kanavallaan.

Ovatko ihmiset todella ansaitsevia Twitchistä?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Vaikka kaikki Twitchin jäsenet eivät ole lopettaneet päivätyötään, suuri osa suoratoistolaitteista tosiasiallisesti elää kokopäiväisesti (ja enemmänkin!) Suoratoistamalla palvelua yhdistämällä toistuvia maksettuja tilauksia, mikrolahjoituksia (eli bittiä), säännölliset lahjoitukset (jotka voivat vaihdella muutamasta dollarista muutamaan tuhanteen), sponsoroinnit, mainokset ja tytäryhtiömyynti. Tällaisen taloudellisen menestyksen saavuttaminen Twitchissä vaatii kuitenkin paljon omistautumista, ja suurin osa suosituimmista Twitch-kumppaneista ja tytäryhtiöistä suoratoistaa viisi tai seitsemän päivää viikossa yleisönsä ylläpitämiseksi.

Mikä on TwitchCon?

TwitchCon on Twitchin järjestämä vuosittainen kokous, joka pidetään kolmen päivän ajan joko syyskuussa tai lokakuussa. TwitchConin virallinen tavoite on juhlia videopeli- ja suoratoistokulttuuria, mutta se toimii myös yrityksen alustana uusien palveluiden mainostamiselle käyttäjille ja tunnistaa erityisen onnistuneita Twitch-kumppaneita. Tapahtumat ja aktiviteetit TwitchConissa vaihtelevat keskustelupaneeleista ja työpajoista tapaamiseen ja tervehdykseen suosittujen Twitch-kumppaneiden kanssa ja jopa erityiseen juhliin, jossa on elävää musiikkia ja juomia. Tapahtumat kulkevat noin keskipäivästä myöhempään illalle. Lapset ovat tervetulleita TwitchConiin, mutta alle 13-vuotiaiden on oltava aikuisen seurassa. Yleensä TwitchConin ikäryhmä on kypsempi kuin vastaavilla videopelikäytännöillä, kuten PAX tai Gamescom. Ensimmäinen TwitchCon pidettiin San Franciscossa vuonna 2015, ja se houkutteli yli 20 000 osallistujaa sen kahden päivän aikana, kun taas toisessa vuonna 2016 pidetyssä kokouksessa San Diegossa, joka pidettiin kolme päivää, oli yli 35 000 osallistujaa. Luku näyttää kasvavan vuosittain.

Kuinka Twitch on kytketty Amazoniin?

Amazon osti Twitchin vuonna 2014, ja vaikka omistajanvaihto ei ole vaikuttanut Twitchiin liian dramaattisesti pinnalla, alustalla on tapahtunut merkittäviä muutoksia ottamalla käyttöön Bits, digitaalinen valuutta, joka on ostettu Amazon Payments -palvelusta, jota käytetään mikro-lahjoitusten tekemiseen striimareille ja Twitch Prime.

Mitä Twitch Prime tekee?

Twitch Prime on premium-jäsen Twitchille, joka linkittää Amazon Primeen. Jokainen, jolla on Amazon Prime -jäsenyys, saa automaattisesti Twitch Prime -tilauksen, ja näitä kahta käytetään usein keinona mainostaa toisiaan. Käyttäjille, joilla on Twitch Prime -jäsenyys, annetaan ilman mainoksia Twitch-kokemus, ilmainen digitaalinen ladattava sisältö (DLC) tietyille nimikkeille, videopelialennukset ja ilmainen tilaus, jota he voivat käyttää millä tahansa Twitch Partner -kanavalla keinona tukea heitä . Twitch Prime on nyt saatavana kaikilla tärkeimmillä alueilla maailmanlaajuisesti.

Onko Twitchillä mitään kilpailua?

Twitch on ylivoimaisesti suosituin palvelu videopelimateriaalien ja niihin liittyvän sisällön suoratoistoon ja katseluun. Tämä johtuu osittain siitä, että Twitch oli ensimmäinen yritys, joka keskittyi omistettuun videopelien suoratoistoon, mutta sen menestys voidaan myös tunnustaa alan omille innovaatioille, varsinkin kun se auttaa käyttäjiä rahoittamaan omaa sisältöään. Vaikka YouTube ei vieläkään ole niin suosittu kuin Twitch, se on saavuttamassa videopelien suoratoistomarkkinoilla vuonna 2015 käynnistetyn YouTube Gaming -aloitteensa. Twitchin suurin kilpailija voi kuitenkin olla Microsoft, joka osti videopelien suoratoistopalvelun Beam 2016 ennen sen nimeämistä uudelleen Mixeriksi ja sisällyttämistä suoraan Windows 10 -tietokoneisiin ja Xbox One -konsoleihin. On olemassa useita pienempiä suoratoistopalveluja, kuten Smashcast (muodollisesti Azabu ja Hitbox), mutta YouTube ja Mixer ovat ainoa todellinen uhka Twitchille niiden yritysten koon ja nykyisen käyttäjäkunnan vuoksi. Jos sinulla on Twitch-tili ja se ei ole odotettua, voit aina poistaa tilin päästäksesi eroon.