Skip to content

Tyhjennäkö auton virtalähde akun?

21 de kesäkuu de 2021

Tehomuuntajan lisääminen autoon, kuorma-autoon tai matkailuautoon avaa kokonaisen maailman mahdollisuuksia elektroniikkatyyppien suhteen, joita voit käyttää tiellä, mutta mikään elämässä ei ole ilmaista. Kaiken tämän voiman on oltava peräisin jostakin, ja jos se tapahtuu alkuparistosta, tuo mahdollisuuksien maailma voi romahtaa loukkaantuneeksi maailmaksi melkein ilman varoitusta.

Vaikka kysymys invertteristä, joka tyhjentää auton akun, on melko monimutkainen, yleinen nyrkkisääntö on, että invertteri ei tyhjennä akkua, kun ajoneuvo on käynnissä, etenkään kun se ajaa ympäriinsä. Taajuusmuuttajan käyttö moottorin ollessa sammutettuna kuluttaa akkua, eikä kuluta paljon ennen kuin moottori ei käynnisty uudelleen ilman hyppäämistä tai latausta. Helpoin ratkaisu tähän ongelmaan on yksinkertaisesti lopettaa taajuusmuuttajan käyttö ennen kuin se saavuttaa siihen pisteeseen, vaikka erillisen syväakkuisen akun tuominen vain invertterille tai jopa generaattorin tuominen sisäänrakennetulla akkulaturilla ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja yhtä hyvin.

Akun tyhjennys moottorin käydessä

Aina kun auton tai kuorma-auton moottori käy, laturi lataa akun ja syöttää virtaa myös sähköjärjestelmään. Akku on edelleen tärkeä, koska vaihtovirtageneraattorit vaativat akkujännitteen toimiakseen kunnolla, mutta laturin on tarkoitus suorittaa raskas nosto aina moottorin käydessä. Kun kaikki toimii oikein, laturi lataa akun, jos se on ladattava, virtaa sähköjärjestelmiin ja komponentteihin, kuten stereoihin ja ajovaloihin, ja sillä on virtaa jäljellä lisävarusteille, kuten invertterille. Jos vaihtovirtageneraattori ei ole sama kuin kaiken tämän mehun tarjoaminen – joko siksi, että se menee huonosti tai ei vain ole riittävän tehokas -, sähköjärjestelmäsi voi siirtyä purkautumistilaan. Siinä vaiheessa huomaat latausmittarin kojelaudassa, jos sinulla on sellainen, pudota alle 12 tai 13 volttia, mikä osoittaa, että virta todella purkautuu akusta. Kun tämän tyyppisen tilanteen annetaan jatkua liian kauan, akku purkautuu lopulta siihen pisteeseen, jossa sinulla ei ole tarpeeksi virtaa ajoneuvon kaiken elektroniikan käyttämiseen. Siinä vaiheessa tai jo aiemmin kokee tyypillisesti ajettavuusongelmia. Moottori voi jopa kuolla.

Moottorin tyhjäkäynti vs. todellinen ajo

On myös syytä mainita, että laturin tehokäyrä on korkeammalla korkealla moottorin kierrosta minuutissa (RPM) kuin matalalla kierrosluvulla, mikä tarkoittaa, että yliveroinen sähköjärjestelmä voi joutua tyhjäkäyntitilaan, vaikka se on hieno kun risteilyt alas moottoritie. Jos löydät itsesi tilanteesta, jossa sähköjärjestelmä näyttää purkautuvan ajoneuvon pysähtyessä, moottorin kierrosluvun nostaminen pienellä kaasulla saattaa auttaa. Moottorin kierrosluvun nostaminen liian korkeaksi voi kuitenkin vahingoittaa, joten yksinkertaisesti virranhimoisten laitteiden irrottaminen invertteristä on usein parempi idea. Jokainen tilanne on erilainen, mutta yleensä voit virrata pieniin elektronisiin laitteisiin, kuten kannettaviin tietokoneisiin, DVD-soittimiin ja puhelimen latureihin, liikaa verottamatta sähköjärjestelmää. Jos tarvitset enemmän virtaa tai sinulla on myös huippuluokan audiojärjestelmä, jossa on tehokas vahvistin, bassokaiutin ja muut komponentit, saatat joutua investoimaan suuritehoiseen laturiin.

Akun tyhjennys, kun moottori on sammutettu

Aina kun moottori ei ole käynnissä, akku on vastuussa sähköjärjestelmän virrasta. Siksi ajovalojen jättäminen yön yli tyhjentää akun tyhjäksi. Aivan sama tapahtuu, jos käytät invertteriä pysäköidessäsi. Joissakin taajuusmuuttajissa on sisäänrakennettu virransyötön alhainen jännite, mutta se voi tai ei välttämättä jätä sinulle tarpeeksi varavoimaa käynnistysmoottorin käyttämiseen. Koska käynnistimet tarvitsevat valtavan määrän virtaa kammetaan, vaihtosuuntaajan käyttäminen telttailussa voi todellakin jättää sinut pulaan. Jos haluat pystyä käyttämään invertteriäsi telttaillessasi, sinun kannattaa suojata vetosi ostamalla ylimääräinen syväakku invertterin virran saamiseksi. Voit myös käynnistää moottorisi lataamaan akkua niin usein tai tuoda mukanasi generaattorin, jossa on sisäänrakennettu akun varaus, jos päädyt tyhjään akkuun.

Kuinka kauan voit käyttää vaihtosuuntaajaa ennen kuin akku tyhjenee

Taajuusmuuttajan käyttöaika elektroniikan käyttämiseen riippuu käyttämästäsi virrasta ja akun kapasiteetista. Jos tiedät käytettävien laitteiden tehon ja akun varaustilan, voit liittää nämä numerot tähän kaavaan:

(10 x [Battery Capacity] / [Load]) / 2

type = ”code”> Joten jos akun kapasiteetti on 100 ampeerituntia ja haluat vain käyttää 45 wattia käyttävää kannettavaa tietokonetta, näet, että pystyt saamaan noin 11 tuntia akusta:

(10 x [100 AH] / [45 Watts]) / 2 = 11,11 tuntia

type = ”code”> Käytännössä on parasta erehtyä varoen. Jos aiot tosiasiallisesti käyttää 45 watin kuormitusta 100 AH: n akulla 11 tunnin ajan, on hyvät mahdollisuudet, että akussa ei todellakaan ole riittävästi mehua käynnistysmoottorin käyttämiseksi. Suuremmat kuormat – kuten pöytätietokone, televisio ja monet muut elektroniikkalaitteet – kuluttavat akun entistä nopeammin.