Skip to content

Tyhjentääkö tietoliikennesovellus älypuhelimen akkua?

20 de maaliskuu de 2021

Akun itsenäisyyden ylläpitäminen on yksi älypuhelinten käyttäjien päivittäisistä haasteista, joten erityisen tärkeää on tietää erityisiä tapoja ja hakkerointeja, jotka voivat säästää akun käyttöikää.

Yksi suurimmista syyllisistä akun tyhjentämisessä on puhelun soittamiseen ja vastaanottamiseen käytettävät viestintäsovellukset. Nämä sovellukset käyttävät paitsi näyttöä myös äänilaitteistoa ja verkkoyhteyksiä, ja usein lähettävät ilmoituksia herättääkseen laitteen saapuvaa puhelua tai viestiä varten. Videopuhelusovellukset ovat vieläkin huonommat akulle, koska ne vaativat näyttöaikaa koko keskustelun ajan.

Käytä tekstiviestejä ja soittamista säästeliäästi akun pitämiseksi koko päivän ajan. sama pätee pelisovelluksiin ja mediasoittimiin, kuten Netflix ja YouTube. Runsaasti näyttöaikaa yhdistettynä korkeaan prosessorikäyttöön tekee mahdottomaksi pitää luotettavaa latausta koko päivän.

Alla on useita suosituimpia viestintäsovelluksia, jotka kuluttavat akkua eniten. Luettelo perustuu henkilökohtaiseen kokemukseen ja AVG Technologiesin tekemiin ja julkaisemiin tutkimuksiin.

Jos tarvitset näiden sovellusten käyttöä päivittäin, tutustu artikkeliimme matkapuhelimen akunkeston parantamisesta. Saat joitain muita vinkkejä, jotka eivät sisällä sovellusten poistamista alapuolelta.

Facebook ja Messenger

Ei ole mikään salaisuus, että eniten käyttämäsi sovellukset tyhjentävät laitteen akun nopeimmin, ja Facebook ja Facebook Messenger -sovellus ovat kaksi suurta varoa.

Paitsi että nämä sovellukset ovat yleensä aina näytöjemme eturintamassa, mutta jos ilmoitukset on määritetty tietyllä tavalla, ne jatkavat ja ilmoittavat sinulle koko päivän, kun Facebook-ystäväsi lähettävät tilapäivityksiä, vaikka se lepää tausta ja jää käyttämättä.

Näiden sovellusten kanssa syntyvä ylimääräinen ongelma on, että ne eivät koskaan mene syvään uneen. Ne kuluttavat jatkuvasti resursseja ja akkua.

Katso erittelymme siitä, kuinka Facebook- ja Messenger-sovellukset tyhjentävät puhelimen akun saadaksesi lisätietoja.

Instagram

Instagram on toinen sovellus, kuten Facebook, joka vaatii jatkuvaa päivitystä Internetissä ja joka on yleensä asetettu lähettämään ilmoituksia, kun päivitetty sisältö on saatavilla. Sen jatkuva käyttö tällä tavalla saa sen kärsimään akkua tyhjentävänä sovelluksena.

Snapchat

Snapchat on kuuluisa väliaikaisista kuvistaan ​​ja chat-historiastaan, mutta sen vaikutus akun käyttöön on vain lyhytaikainen, kunhan käytät sovellusta.

Paitsi että Snapchat on raskas videoille ja äänelle, koko sovellus keskittyy jakamiseen, joka käyttää Wi-Fi- tai matkapuhelindataa jokaiseen viestiin. Tämä on erilainen kuin Facebook, joka voi tallentaa viestejä välimuistiin eikä aina käyttää tietoja.

KakaoTalk

KakaoTalk-sovellus ei ole paljon erilainen kuin kaksi edellä mainittua, mutta se silti syö resursseja. On parasta pitää tämä sovellus vain, jos verkossa on paljon ystäviä.

ooVoo

ooVoo on videokeskusteluohjelma, jota useat osallistujat voivat käyttää. Vaikka siinä on runsaasti mukavia, käteviä ominaisuuksia, siihen liittyy myös jonkin verran akun ahneutta.

Poista ooVoo, jos sinun on pidettävä enemmän akkua koko päivän ajan, äläkä käytä sitä paljon.

WeChat

WeChat on toinen videoviestintäsovellus, jolla on huomionarvoisia ominaisuuksia, kuten tilaa sosiaaliselle verkostoitumiselle, kuten Facebook.

Jotkut käyttäjät valittavat kuitenkin, että se toimii hitaasti, mikä on osoitus akun tyhjennyslaitteesta. Tämän lisäksi WeChat vaatii näyttöaikaa ja toimii hyvin vain, kun otat ilmoitukset ja hälytykset käyttöön, mikä vaikuttaa edelleen akun kestoon.