Skip to content

Työpöytäjulkaisujen tai graafisen suunnittelun liiketoiminnan aloittaminen

5 de huhtikuu de 2021

Freelance-suunnitteluyrityksellä voi olla monia muotoja. Voit aloittaa pienestä ja rakentaa, mutta perusasiat ovat samat. Tämä voi kestää viikon, kuukauden, vuoden tai eliniän!

Kuinka päästä alkuun

 1. Arvioi yrittäjyyskykysi. Selvitä, onko sinulla aikaa, liiketoimintaa ja taloudellisia taitoja (tai halukkuutta hankkia tarvittavat taidot) ja yrittäjyys- tai freelance-ajattelutapa oman työpöydän julkaisu- tai graafisen suunnittelun liiketoimintasi johtamiseen. Opi suunnittelun liiketoiminnan puoli.
 2. Arvioi suunnittelutaitosi. Sinun ei tarvitse olla palkittu graafinen suunnittelija aloittaaksesi työpöytäjulkaisuliiketoiminnan, mutta tarvitset tiettyjä perustaitoja ja halukkuutta kouluttaa itseäsi heikoilla alueilla. Hanki vähintään perustiedot suunnittelustaidoista ja -taidoista.
 3. Kehitä liiketoimintasuunnitelma. Ei ole väliä kuinka pieni aiot aloittaa, sinun on kirjoitettava kuvaus suunnitellusta työpöytäjulkaisujen tai graafisen suunnittelun liiketoiminnasta ja taloudellinen ennuste. Ilman suunnitelmaa, riippumatta siitä, kuinka epävirallinen, suurin osa freelance-yrityksistä horjuu ja lopulta epäonnistuu.
 4. Valitse liiketoimintarakenne. Monet freelance-julkaisuyritykset valitsevat automaattisesti yksityisyrityksen, ja sillä on tiettyjä etuja vasta aloitteleville. On kuitenkin aina hyvä arvioida vaihtoehtosi.
 5. Hanki oikea ohjelmisto ja laitteisto. Tarvitset vähintään tietokoneen, työpöydän tulostimen ja sivun asetteluohjelmiston. Jos sinulla on varaa vain aloittamisen perusteisiin, tutki tulevia tarpeitasi ja liitä liiketoimintasuunnitelmaasi budjetti, jonka avulla voit laajentaa sähköistä työkalupakettiasi. Käytä työhön oikeita työkaluja.
 6. Aseta palveluille hinta. Ansaitaksesi rahaa sinun on veloitettava ajastasi, asiantuntemuksestasi ja tarvikkeistasi. Osana liiketoimintasuunnitelman kehittämistä sinun on keksittävä oikea hinnoittelu työpöytäjulkaisujen tai graafisen suunnittelun liiketoiminnallesi.
 7. Valitse yrityksen nimi. Vaikka oikea nimi ei välttämättä ole yhtä tärkeä kuin liiketoimintasuunnitelma, oikea nimi voi olla paras markkinointikumppanisi. Valitse erottuva, mieleenpainuva tai voittava nimi työpöydän julkaisu- tai graafisen suunnittelun yrityksellesi.
 8. Luo perusidentiteettijärjestelmä. Loistava käyntikortti paitsi kertoo myös näyttää potentiaalisille asiakkaille, mitä voit tehdä heidän hyväkseen. Käytä logon, käyntikortin ja muun identiteettimateriaalin luomiseen työpöytäjulkaisuihin tai graafiseen suunnitteluun yhtä paljon ajatusta ja huolellisuutta kuin maksaville asiakkaille. Tee hyvä ensivaikutelma.
 9. Laadi sopimus. Aivan yhtä tärkeä kuin liiketoimintasuunnitelmasi ja käyntikorttisi, sopimus on kriittinen osa freelance-liiketoimintaa. Älä odota, kunnes sinulla on asiakas (tai mikä vielä pahempaa, kun olet jo aloittanut projektityöskentelyn), kun luot sopimuksen työpöytäjulkaisujen tai graafisen suunnittelun liiketoiminnalle. Älä koskaan toimi ilman sopimusta.
 10. Markkinoi itseäsi ja yritystäsi. Asiakkaat eivät tule koputtamaan kotiovellesi vain siksi, että sanot olevasi avoin liiketoiminnalle. Mene ulos ja tuo heidät sisään joko soittamalla, mainostamalla, verkottumalla tai lähettämällä lehdistötiedotteita.

Auttavia neuvoja

 1. Aseta oikea hinta. Älä myy itseäsi lyhyeksi. Lataa mitä olet arvoinen. Jos et ole varma, mitä olet arvoinen, palaa takaisin ja muokkaa työpöytäjulkaisujen tai graafisen suunnittelun liiketoimintasuunnitelman taloudellista osaa.
 2. Käytä aina sopimusta. Se on liike. Sopimukset ovat tavallinen liiketoimintamenettely. Älä ohita sopimuksen käyttöä, koska olet pieni, asiakas on ystävä tai sinulla on kiire päästä alkuun.
 3. Ota luokka. Osallistu luokkaan antamaan vaiheittaiset ohjeet ja kannustimet toimivan liiketoimintasuunnitelman, markkinointisuunnitelman alkujen, tuntitason ja hinnoittelusuunnitelman, yrityksesi nimen ja tarpeisiisi räätälöidyn freelance-sopimuksen kehittämiseksi.