Skip to content

Työskentely AutoCAD Sheet Set Managerin kanssa

28 de kesäkuu de 2021

Yksi kaikkien projektien aikaa vievimmistä osista on tiedostojen alkuasetukset. Kun aloitat uuden työn, sinun on määritettävä piirustusten sopiva arkin koko, mittakaava ja suunta, ennen kuin voit tehdä mitään. Sitten sinun on luotava todelliset suunnitelmat, luotava ja lisättävä kullekin otsikkolohkot, lisättävä näkymäikkunoita, yleisiä huomautuksia, pylväsasteikkoja, selitteitä ja puoli tusinaa muuta kohdetta kullekin yksittäiselle suunnitelmatyypille. Tämä on kaikki laskutettava aika, koska teet sen projektissasi, mutta se ei ole kustannustehokas laskutettavien aikojen käyttö. Kaksikymmentä piirustusprojektin alustava määritys voi viedä koko päivän CAD-henkilöstösi ajasta. Jokainen seuraava lisäämäsi piirustus voi viedä ylimääräisen tunnin tai enemmän. Tee matematiikka 100 + piirustussarjan asettamisen kustannuksista ja näet, kuinka nopeasti budjetit voidaan pureskella, etkä ole edes aloittanut suunnittelua vielä.

Sheet Set Manager -ohjelman käyttäminen projektien määrittämiseen

Eikö olisikaan hienoa, jos olisi olemassa tapa yksinkertaistaa ja automatisoida asennusprosessi? Siellä tulee AutoCADin Sheet Set Manager (SSM). SSM on ollut käytössä jo kauan, mutta monet yritykset eivät käytä sitä, ja ne, jotka eivät käytä sitä täysin.

Kuinka Sheet Set Manager toimii

SSM: n idea on yksinkertainen; se ei ole muuta kuin työkalupaletti, joka sijaitsee näytön puolella ja sisältää linkit kaikkiin sarjasi piirustuksiin. Jokaisen SSM-paletin linkin avulla voit avata, piirtää, muuttaa ominaisuuksia, jopa nimetä uudelleen ja numeroida kaikki sarjasi piirustukset. Jokainen linkki muodostaa yhteyden projektiin tallennetun yksittäisen piirustuksen asettelutilaan. SSM voi linkittää myös useisiin asetteluvälilehtiin yhdessä piirustuksessa, mutta se ei ole paras tapa työskennellä. Yksinkertaisin ja joustavin tapa työskennellä SSM: n kanssa on erottaa suunnittelumalli ja piirretyt arkit erillisiksi piirustuksiksi. Pohjimmiltaan jaat malli- ja paperitilan erillisiksi tiedostoiksi. Tällä tavoin voit saada yhden luonnoksen toimimaan suunnittelumallissa, kun taas toinen muokkaa arkin asettelua.

Esimerkiksi, jos lisäät sarjaan vielä kolme yksityiskohtaista taulukkoa, sinun ei tarvitse mennä kuhunkin ja päivittää arkkien kokonaismäärä, voit yksinkertaisesti vaihtaa ”9”: n ”12”: ksi SSM-ominaisuuksissa ja se päivittyy kaikki sarjan suunnitelmat. Se toimii samalla tavalla kaikille yllä luetelluille ominaisuuksille. Voit lisätä uusia linkkejä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla joko kokonaan uuden piirustuksen tai linkittääksesi olemassa olevan tiedoston asetteluun. Yllä oleva SSM-luettelo luotiin tyhjästä alle kahdessa minuutissa.

Projektin prototyypit

Voit lisätä SSM: ää lisätäksesi arkkeja manuaalisesti sarjaan, mutta se ei todellakaan anna sinulle säästöjä, jotka lupasin. Sen sijaan, mitä haluat tehdä, on määrittää projektiprototyyppi, jossa kaikki kansiot, tiedostot, xrefit ja SSM-ohjaustiedostot ovat jo paikallaan, jotta voit vain kopioida prototyypin työkansioon, nimetä sen uudelleen ja asennus on valmis tehty. Nyt on säästöjä! Toimistossani olen luonut joukon vakiokansioita, jotka on jo täytetty piirustuksilla, joita käytetään yleisesti tämän tyyppiseen projektiin ja reunuksen kokoon. Yllä olevassa esimerkissä minulla on jo rakennettu Prototype-kansio, jolla on erilainen projektin laajuus ja reunakoko. Voit nähdä, että minulla on sekä Malli- että Taulukko-kansioita pitämään suunnittelu- ja asettelutilani erillisinä ja että olen luonut alikansion ”Malli DWG” -kansioon järjestääkseni kaikki viittaustietoni suunnittelua varten. Tärkein ajansäästäjä tässä on, että kaikki viitetiedostoni (xrefit ja kuvat jne.) On jo liitetty toisiinsa, vaikka tiedostot ovat tyhjiä. Toisin sanoen, jos avaan luokittelusuunnitelmani, sillä on jo peruskartan, ulottuvuuden ja asettelun sekä apuohjelmien xrefit. Olen myös jo rakentanut SSM: n ”Sheet Set” -alikansioon (korostettu.) Jotta koko projekti pystytään asettamaan muutamassa sekunnissa, voin vain kopioida oikean kansion Prototype-sijainnistani projektiin, joissa asun. verkko ja nimeä sitten ylätason kansio uudelleen projektin nimellä tai numerolla. Sieltä voin avata minkä tahansa sarjan piirustuksen ja käyttää SSM-palettini yläosassa olevaa avattavaa valikkoa siirtyäksesi uuteen kansioon ja valitsemalla ”Sheet Set.dss” -tiedoston. Kun avaan kyseisen tiedoston, SSM täytetään ja minun tarvitsee vain täyttää työni ominaisuudet. Sen jälkeen avaan vain suunnittelutiedostoni ja aloitan työn. Pelkästään perustamalla yksinkertaisen prototyyppikansion, jossa SSM-tiedostoni on, olen lyhentänyt tuntikausia laskutettavaa aikaa jokaisesta luomastani projektista. Yritykselläni keskimäärin tuhat uutta projektia vuodessa, joten tämä yksinkertainen prosessi säästää meille vähintään 5000 työtuntia vuodessa (todennäköisesti enemmän.) Kerro kerta kerta, kun keskimääräinen CAD-laatijan laskutusprosentti on, ja se voi säästää muutama sata suuri. Kuinka yrityksesi hoitaa projektin määrityksen? Onko sinulla virallinen prosessi vai onko se vain ”lennossa” -tyyppi?