Skip to content

Työskentely Inkscapen Layers-paletin kanssa

28 de kesäkuu de 2021

Inkscape tarjoaa a Kerrokset paletti, joka on kiistatta vähemmän tärkeä kuin joidenkin suosittujen pikselipohjaisten kuvankäsittelyohjelmien kerrosten ominaisuudet, on hyödyllinen työkalu, joka tarjoaa käyttäjille joitain etuja.

Inkscape Layers -paletti

Adobe Illustrator -käyttäjät saattavat pitää sitä hieman alitehokkaana siltä osin kuin se ei sovella kaikkia yksittäisiä elementtejä kerrokseen. Vastaväite on kuitenkin se, että Kerrokset Inkscape-paletti tekee siitä käyttäjäystävällisemmän ja helpommin hallittavan. Kuten monien suosittujen kuvankäsittelyohjelmien kohdalla, Kerrokset paletti tarjoaa myös voiman yhdistää ja sekoittaa kerroksia luovilla tavoilla.

Tasot-paletin käyttäminen

Kerrokset Inkscape-paletti on melko helppo ymmärtää ja käyttää. Avaat Kerrokset paletti menemällä Kerros> Tasot. Kun avaat uuden asiakirjan, sillä on yksi kerros nimeltä Kerros 1 ja kaikki objektiin, jotka lisäät asiakirjaan, sovelletaan tähän tasoon.

Lisää uusi taso painamalla plus-merkki joka avaa Lisää kerros valintaikkunassa. Tässä valintaikkunassa voit nimetä tasosi ja lisätä sen nykyisen tason ylä- tai alapuolelle tai alikerrokseksi.

Uusi taso -painike

Neljä nuolet Ylös ja alas voit muuttaa kerrosten järjestystä siirtämällä tasoa ylhäältä, tasolta ylöspäin, tasolta alas ja alas.

Kerroksen liikkumispainikkeet

miinusmerkki poistaa tason. Jos poistat kerroksen, myös sen sisältö.

Poista taso -painike

Tasojen piilottaminen

Voit piilottaa objektit nopeasti Tasot-paletin avulla poistamatta niitä. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat käyttää eri tekstiä yhteisellä taustalla. Jokaisen kerroksen vasemmalla puolella Kerrokset paletti on silmäkuvake, ja sinun tarvitsee vain painaa sitä piilottaaksesi kerroksen. suljettujen silmien kuvake tarkoittaa piilotettua kerrosta ja sen uudelleen painaminen tekee kerroksesta näkyvän. Kohdassa Inkscape 0.48 Tasot-paletin silmäkuvakkeet eivät osoita, että alikerrokset ovat piilossa. Voit nähdä tämän oheisessa kuvassa, jossa Otsikko ja Runko alikerrokset on piilotettu, koska niiden ylätaso on nimetty Teksti, on piilotettu, vaikka niiden kuvakkeet eivät ole muuttuneet.

Tason näkyvyyspainikkeet ja kuvakkeet

Lukituskerrokset

Jos asiakirjassa on esineitä, joita et halua siirtää tai poistaa, voit lukita kerroksen, jolla ne ovat. Kerros lukitaan valitsemalla avoin lukko -kuvaketta sen vieressä, joka muuttuu sitten suljetuksi riippulukoksi. Valitse suljettu riippulukko avaa tason uudelleen.

Ne "Lukitse tasot" -painikkeet ja kuvakkeet

Inkscape 0.48: ssa on epätavallista käyttäytymistä alikerrosten kanssa. Jos lukitset ylätason, myös alikerrokset lukitaan, vaikka vain ensimmäinen alakerros näyttää suljetun riippulukon kuvakkeen. Jos kuitenkin avaat ylätason lukituksen ja napsautat toisen alikerroksen lukkoa, se näyttää suljetun riippulukon osoittamaan, että kerros on lukittu, mutta käytännössä voit silti valita ja siirtää kyseisen kerroksen kohteita.

Sekoita tilat

Kuten monien pikselipohjaisten kuvankäsittelyohjelmien kohdalla, Inkscape tarjoaa useita sekoitustiloja, jotka muuttavat kerrosten ulkonäköä.

Inkscape-sekoitustilat

Oletuksena tasot ovat Normaali -tilassa, mutta Sekoitustila avattavassa valikossa voit vaihtaa tilaksi Kerro, Näyttö, Tummentaa ja Keventää. Jos vaihdat ylätason tilan, myös alikerrosten tila muutetaan vanhemman sekoitustilaan. Vaikka on mahdollista muuttaa Sekoitustila alikerroksista, tulokset voivat olla odottamattomia.