Skip to content

Työskentely mainonnassa graafisena suunnittelijana

27 de kesäkuu de 2021

Kuten monilla graafisen suunnittelun aloilla, mainonnassa työskentely merkitsee enemmän kuin mallien ja sivuasettelujen luomista. Vaikka tietty tehtävä voi olla painetun mainoksen luominen kampanjalle tai logon suunnittelu, tämä kenttä edellyttää myös markkinoinnin, suhdetoiminnan sekä kuluttajien suuntausten ja tottumusten tuntemusta. Liiketoiminnan lisäksi mainonnan suunnittelijan on oltava asiantuntija digitaalisessa ja painetussa suunnittelussa ja tuotannossa. Tässä on, mitä tarvitset tullaksesi ammattimaiseksi graafiseksi suunnittelijaksi mainosalalla.

Kohderyhmän ymmärtäminen

Mainossuunnittelussa on kyse suostuttelusta. Graafisen suunnittelijan tehtävä on myydä tuotetta tai palvelua. Tehdäksesi tämän työn hyvin, sinun on ymmärrettävä kuluttajapsykologia ja oltava tietoinen markkinoiden kehityksestä ja tutkimuksesta. Et todennäköisesti tee tätä tutkimusta, mutta työskentelet markkinointiosastojen ja ammattilaisten kanssa kohdemarkkinoiden ymmärtämiseksi. Sinulla on myös oltava käsitys toimiston asiakkaista ja siitä, miten nämä asiakkaat asettavat itsensä markkinoille. Ennen kaikkea sinun on pystyttävä viestimään tuotteen tai palvelun erityisistä eduista – ei vain ominaisuuksista – kohdemarkkinoille. ”Myy sizzle, ei pihvi” on vanha mutta asiaankuuluva teollisuuden maksiimi.

Työkalujen ja tekniikoiden tuntemus

Graafinen suunnittelija osaa luoda katseenvangitsija. Saadaksesi nämä taidot opiskele typografiaa, ymmärrä väriteoria ja opi piirtämään. Sinun tulisi myös tulla ohjatuksi Photoshopissa, Illustratorissa ja InDesignissa. Se on vielä parempi, jos tiedät HTML: n ja CSS: n. Jos haluat käyttää näitä työkaluja myyntiin, sinun on kuitenkin ymmärrettävä, miten sivun elementit järjestetään ja järjestetään siten, että katsojan silmä seuraa tiettyä polkua. Katsojan ohjaaminen toimimaan – napsauttamalla painiketta, käymään verkkosivustolla tai soittamaan – on perimmäinen tavoite, ja jokaisen elementin tulisi pyrkiä siihen.

Kyky työskennellä asiakkaiden kanssa

Mainostoimiston graafisena suunnittelijana tapaat asiakkaita selvittääkseen projektin laajuuden ja tarkentaaksesi viestin, jonka suunnittelun tulisi viestiä. Autat myös kehittämään strategioita kohdemarkkinoille pääsemiseksi. Kun olet luonut karkean mallin, esität sen, saat palautetta ja sisällytät pyydetyt muutokset, kunnes päädyt lopulliseen suunnitteluun. Vaihtoehtoisesti voit työskennellä suoraan taiteellisen johtajan eikä asiakkaan kanssa. Kummassakin tapauksessa käydään läpi useita kierroksia ennen suunnittelun hyväksymistä.

Halukkuus työskennellä viraston muiden osastojen kanssa

Suurin osa virastoista työllistää eri alojen ammattilaisia, jotka työskentelevät yhdessä projektin tuottamiseksi. Näihin kuuluvat copywriters ja tilinjohtajat. Markkinatutkijat, osastopäälliköt ja virastopäälliköt saattavat myös osallistua sisäisiin kokouksiin. Tämä yhteistyöhön perustuva lähestymistapa johtaa kohdekappaleeseen, joka hyötyy kunkin tieteenalan erikoistuneesta panoksesta.

Tämä yhteistyö vaatii ihmisten taitoja ja diplomatiaa. Olet todennäköisesti mukana aivoriihissä projektin alussa, ja sinun on oltava valmis tarjoamaan luovia ideoitasi. Samoin sinun on pystyttävä käsittelemään rakentavaa ja luovaa kritiikkiä; loppujen lopuksi taide ja muotoilu ovat subjektiivisia. Egot ovat usein maamiinoja mainostoimistoissa, mutta tarkka keskittyminen asiakkaan toiveisiin voi auttaa sinua navigoimaan niissä. On tärkeää tietää, milloin rohkaista asiakasta tai taiteellista johtajaa tiettyyn suuntaan ja milloin suostua asiakkaan vaatimuksiin. Et ehkä hyväksy asiakkaan luovaa päätöstä, mutta asiakas maksaa toimistolle.

Joustavuus työskennellä erityyppisissä projekteissa

Mainostoimistot kehittävät laajan tuotevalikoiman mainoksista (joko painetuista tai digitaalisista) ja esitteistä logoihin ja tuotemerkkistrategioihin. Sosiaalinen media lisää toisen kerroksen markkinointimixiin.

Markkinointimix

Graafinen suunnittelija tarvitsee perusteellisen ymmärryksen koko suunnittelusta tuotantoon -vaiheeseen. Verkkohankkeet edellyttävät verkkopohjaisten käsitteiden ymmärtämistä, kuten matalan kaistanleveyden grafiikat, skaalattavat kuvat ja mobiili ja reagoiva suunnittelu, joka näkyy hyvin useilla laitteilla. Tulostusprojektit edellyttävät tuntemusta tulostuskonsepteista, kuten DPI (pisteitä tuumalla), musteet, sivuverhot, leikkauskoot ja satulanidonta. Jokaisella tulostimella on erilaiset vaatimukset muodolle, mutta useimmat hyväksyvät korkealaatuiset PDF-tiedostot.

Aiemmat työpaikat, koulutus ja kokemus

Graafisen suunnittelun työpaikat mainostoimistoissa edellyttävät tyypillisesti graafisen suunnittelun kandidaatin tutkintoa. Vakaa salkku voi kuitenkin mennä pitkälle, joko ilman tällaista tutkintoa. Sama koskee koulutusta kentällä, josta voi olla hyötyä viraston luovalle tiimille, kuten verkkosivujen kehittäminen. Harkitse pääsyä alalle harjoittelijana, jos sinulla ei ole kokemusta. Ainakin tämä auttaa sinua rakentamaan salkun. Lahjasi on avainasemassa. Temppu on valjastaa ja täydentää sitä koulutuksella, kokemuksella ja työpaikan koulutuksella.