Skip to content

Ulkoisen tallennustilan käyttäminen iPadissa tai iPhonessa

30 de huhtikuu de 2021

Ei ole mikään salaisuus, että Apple ei sisällä laajennuspaikkoja missään iOS-tuotteessa. Ei ole microSD-korttipaikkaa lisämuistin lisäämiseksi iPhoneen tai iPadiin, kuten monet Android-laitteet. Mutta iOS 13: sta lähtien on ollut mahdollista lisätä ulkoista tallennustilaa iPhoneen tai iPadiin, vaikkakin väliaikaisesti, mikä helpottaa tiedostojen siirtämistä edestakaisin. Näin voit tehdä sen.

Mitä sinun tarvitsee käyttää ulkoista tallennustilaa iPadille tai iPhonelle

Ulkoisen tallennustilan lisäämiseen iOS-laitteeseen on vain muutama vaatimus:

 • Laitteellasi on oltava iOS 13 tai uudempi.
 • Tarvitset tallennuslaitteen, jotta voit muodostaa yhteyden iPhoneen tai iPadiin. Useimmiten tämä on mediakortti (kuten SD-kortti tai microSD-kortti) tai USB-muistitikku, vaikka voi olla mahdollista liittää myös joitain ulkoisia USB-kiintolevyjä.
 • Tarvitset liitäntäkaapelin, joka voi ylittää aukon iOS-laitteen ja tallennuslaitteen välillä. Tässä tapauksessa se on todennäköisesti USB-C – USB-A -kaapeli tai Lightning – USB-kaapeli.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja näistä vaatimuksista. Olettaen, että sinulla on kaikki tarvitsemasi asiat, voit nyt liittää ulkoisen tallennuslaitteen iPhoneen tai iPadiin.

Ulkoisen tallennuslaitteen kytkeminen

 1. Liitä liitäntäkaapelin toinen pää iOS-laitteeseen ja toinen pää mediaan, jota haluat käyttää ulkoisena tallennustilana.

 2. Käynnistä iPhone tai iPad Tiedostot sovellus. Yleensä löydät tämän harvoin käytetyn sovelluksen Apuohjelmat kansioon, tai voit pyyhkäistä aloitusnäytössä alaspäin näyttääksesi hakupalkin ja kirjoita sitten Tiedostot. Kun näet Tiedostot sovellus tulee näkyviin, napauta sitä.

 3. vuonna Tiedostot napauta Selaa näytön alareunassa. Sinun pitäisi nähdä Selaa ruutu tulee näkyviin.

 4. Etsi ulkoinen laite ja napauta sitä nähdäksesi sen sisällön. Jos et ole varma, mikä luettelon sijainti on ulkoinen laite, poista laite yhteyskaapelista, odota hetki ja aseta se uudelleen. Katso, mikä sijainti ilmestyy uudelleen.

  Kuvakaappaus Files-sovelluksesta iOS: ssä.

 5. Voit vetää tiedostoja ulkoisesta laitteesta iPadin tai iPhonen sisäiseen muistiin tai päinvastoin.

Päivittäminen iOS 13: een sisäänrakennettua tukea varten

iOS 13 on Applen mobiilikäyttöjärjestelmän ensimmäinen versio, joka tukee lukemista ja kirjoittamista ulkoiseen tallennustilaan iPhonesta tai iPadista. Tarkista, mitä iOS-versiota käytät:

 1. Käynnistä asetukset sovellus.

 2. Napauta Kenraali ja napauta sitten Noin.

 3. Katso Ohjelmisto versio rivi nähdäksesi käyttämäsi iOS-version. Jos se ei ole vähintään 13, päivitä sitten iOS: n uusimpaan versioon.

  Vaiheet iOS-version tarkistamiseksi Asetuksissa.

Kaikkia iOS-laitteita ei voi päivittää iOS 13: een. Jos sinulla on hyvin vanha iPhone tai iPad (kuten iPhone 5 tai vanhempi), Apple ei ehkä enää tue sen päivittämistä.

Yhteensopivan tallennuslaitteen ja liitäntäkaapelin hankkiminen

Lähes kaikki iPhonet ja iPadit käyttävät tällä hetkellä Applen tavallista Lightning-porttia lataamiseen, synkronointiin ja tiedonsiirtoon. Jos sinulla on jokin näistä laitteista, tarvitset liitäntäkaapelin, joka liitetään Lightning-porttiin toisessa päässä ja hyväksyy käytettävän tallennuslaitteen toisessa päässä. Kaapeleita ja keskittimiä on paljon, mutta yksi suosituimmista (ja luotettavimmista) vaihtoehdoista on Apple Lightning to USB Camera Adapter. On olemassa monia halvempia vaihtoehtoja, mutta muista lukea asiakkaiden arvostelut huolellisesti, koska monet niistä ovat hieman epäluotettavia. Muutamissa uusimmissa iPad Pro -malleissa on USB-C-portti, joten sinun kannattaa käyttää USB-C-liitäntäkaapelia, jos omistat sellaisen. Voit käyttää mitä tahansa USB-C-USB-A-kaapelia tai USB-C-mediakortinlukijaa.

Ulkoisen tallennuslaitteen käyttäminen

Kaikki ulkoiset tallennuslaitteet eivät toimi täydellisesti iPadin tai iPhonen kanssa. Jotkut laitteet vaativat enemmän virtaa kuin iOS-laitteen Lightning-portti pystyy toimittamaan, ja sen yhdistäminen johtaa virheilmoitukseen. Suurin osa ulkoisista kiintolevyistä vaatii esimerkiksi liikaa virtaa, ja jopa jotkin flash-asemat eivät toimi. Jos yrität liittää laitetta ja näet virheilmoituksen, että lisävaruste käyttää liikaa virtaa, käytä sen sijaan pienempikapasiteettista tallennuslaitetta. Saatat esimerkiksi huomata, että suuren kapasiteetin 32 Gt: n flash-asema ei toimi iPhonen kanssa. Kokeile sen sijaan 8 Gt: n flash-asemaa. Toinen vaihtoehto: Saatat huomata, että voit käyttää yhteyskaapelia, joka sisältää sekä medialaitteen portin että toisen USB-C-portin. Esimerkiksi Apple Lightning – USB3 -kamerasovitin sisältää sekä USB-A- että USB-C-portin. Voit kytkeä USB-C: n virtaporttiin tai verkkolaitteeseen, mikä voi antaa riittävästi virtaa flash-aseman tai ulkoisen kiintolevyn toimimiseen. Jotkin ulkoiset tallennuslaitteet, varsinkin kiintolevyt, vaativat yksinkertaisesti liian paljon virtaa toimiakseen joidenkin iOS-laitteiden kanssa.