Skip to content

Useiden käyttäjien lisääminen Chrome for macOS -käyttöjärjestelmään

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Ihmiset > Lisää henkilö > Oletko jo Chrome-käyttäjä? Kirjaudu sisään > kirjaudu> Seuraava > Kyllä, olen sisällä > Synkronoi > Hallitse synkronointia > Synkronoi kaikki > Vahvistaa.
  • Jos olet uusi Chrome-käyttäjä, valitse Aloittaa, sinua pyydetään Luo tili ensimmäinen.
  • Voit mukauttaa profiilia valitsemalla Ihmiset > valitse profiili> Ihmiset > Muokata > kirjoita profiilin nimi> valitse käyttäjän kuvake> sulje asetukset.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä useita käyttäjiä Chrome for MacOS -käyttöjärjestelmään. Ohjeet koskevat macOS (tai Mac OS X) High Sierraa tai uudempaa.

Lisää käyttäjiä Chromeen

Google Chrome tarjoaa mahdollisuuden määrittää useita käyttäjiä, joista jokaisella on erillinen virtuaalikopio selaimesta samalla koneella. Voit viedä asiat pidemmälle sitomalla Chrome-tilisi Google-tiliisi ja synkronoimalla kirjanmerkit ja sovellukset useille laitteille.

Voit lisätä yksittäisiä käyttäjiä Chromeen seuraavasti:

  1. Avaa Chrome-selain.

  2. Valitse ylävalikkoriviltä Ihmiset > Lisää henkilö.

  3. Uusi ikkuna avautuu. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, valitse Aloittaa, muuten valitse Oletko jo Chrome-käyttäjä? Kirjaudu sisään.

  4. Jos valitsit Kirjaudu sisään, kirjoita sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi ja valitse Seuraava. Muussa tapauksessa luo uusi tili.

  5. Kirjoita salasanasi ja valitse sitten Seuraava.

  6. Sinua kehotetaan ottamaan synkronointi käyttöön. Valitse Kyllä, olen sisällä tai asetukset hienosäätää mitä haluat synkronoida.

  7. Alla Synkronoi, valitse Hallitse synkronointia laajentaaksesi vaihtoehtovalikkoa.

  8. Synkronoi kaikki ottamalla käyttöön Synkronoi kaikki vaihtokytkin. Muussa tapauksessa valitse kukin vaihtoehto erikseen, kuten Sovellukset, Kirjanmerkitja Laajennukset.

  9. Valitse Vahvistaa.

  10. Sinua saatetaan pyytää asettamaan Chrome oletusselaimeksi. Valitse Oletusasetuksena jos haluat, tai valitse Ohita poistua oletusselaimesta sellaisenaan.

Uusi ikkuna tulee näkyviin. Tämä ikkuna edustaa uutta selausistuntoa luomallasi uudella käyttäjällä. Ellet määritä tiliä alkuperäisellä Google-tilillä, uudelle käyttäjälle annetaan satunnainen profiilinimi ja kuvake.

Kaikki käyttäjän muokkaamat selainasetukset, kuten uuden teeman asentaminen, tallennetaan paikallisesti hänen tililleen. Nämä asetukset voidaan synkronoida Google-tilisi kanssa.

Muokkaa Chrome-profiiliasi

Et halua säilyttää satunnaisesti luotua käyttäjänimeä, jonka Chrome valitsi sinulle. Yleensä Google antaa yleisnimen, esimerkiksi Henkilö 1, Henkilö 2 tai Henkilö 3. Voit mukauttaa nimeä seuraavasti:

  1. Valitse Chromessa Ihmiset valitse sitten profiili, jota haluat muokata.

  2. Henkilökohtainen Chrome-ilmentymä avautuu. Mene Ihmiset ja valitse Muokata.

  3. Alla Muokkaa henkilöä, siellä on tekstiruutu, joka sisältää profiilin nimen. Kirjoita haluamasi nimi tälle profiilille.

  4. Valitse nimikentästä haluamasi käyttäjän kuvake.

    Kuvakkeen nimeäminen helpottaa eri profiilien erottamista.

  5. Sulje asetukset ikkunassa tai valitse sen vieressä oleva nuoli Muokkaa henkilöä prosessin loppuun saattamiseksi.

Kun olet luonut uuden Chrome-käyttäjän, selaimeen lisätään uusi valikko. Oikeassa yläkulmassa on kuvake aktiiviselle käyttäjälle. Tämä on enemmän kuin kuvake. Sen valitseminen tuo esiin Chrome-käyttäjän valikon. Tässä valikossa voit tarkistaa, onko käyttäjä kirjautunut sisään Google-tililleen, vaihtaa aktiivisia käyttäjiä, muokata heidän nimeään ja kuvakettaan tai luoda uuden käyttäjän.

Chrome antaa yksittäisille käyttäjille mahdollisuuden liittää paikallisen selaimen tilinsä Google-tiliinsä. Tärkein etu on kyky synkronoida kirjanmerkit, sovellukset, laajennukset, teemat ja selaimen asetukset välittömästi tiliin. Tämä tekee suosikkisivustoista, lisäosista ja henkilökohtaisista asetuksista saatavana useilla laitteilla. Se voi toimia myös varmuuskopiona, jos alkuperäistä laitettasi ei enää ole saatavilla.

Hallitse synkronointiasetuksia

Jos haluat kirjautua Chromeen ja ottaa synkronointiominaisuuden käyttöön, sinulla on oltava aktiivinen Google-tili.

Voit myös kirjautua sisään Chrome-käyttäjävalikosta.

  1. Valitse osoitekentän vieressä oleva profiilikuvake ja valitse Ota synkronointi käyttöön tai Kirjaudu sisään uudelleen.

  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi ja valitse sitten Seuraava.

  3. Kirjoita tilisi salasana ja valitse sitten Seuraava.

  4. Sinua saatetaan pyytää suojaamaan tiliäsi määrittämällä palauttamisen puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Sinä pystyt Päivittää tai Vahvistaa yksityiskohdat.

  5. Vahvista synkronoinnin ottaminen käyttöön valitsemalla Kyllä, olen sisällä jos et ole ottanut synkronointia käyttöön.

  6. Valitse Chrome-valikko oikeassa yläkulmassa, jota osoittaa kolme pystysuoraa pistettä, ja valitse sitten asetukset.

    Vaihtoehtoisesti paina Komento+pilkku ( , ) näppäimistöllä avataksesi Asetukset-valikon.

  7. Alla Sinä ja Google, laajenna Synkronoi ja Google-palvelut valikossa.

  8. Alla Synkronoi, laajenna Hallitse synkronointia.

  9. Vaihda päälle tai pois kohteet, joiden synkronointitilaa haluat muuttaa.

Vahvista synkronointiasetukset

Oletuksena Chrome synkronoi kaiken. Varovainen käyttäjä ei ehkä halua kaiken synkronoitua, vaikka class = ”comp mntl-sc-block mntl-sc-block-html”> Jos haluat synkronoida kaikki kohteet, valitse Synkronoi kaikki vaihtokytkin. Jos haluat määrittää, mitkä kohteet synkronoidaan ja mitkä pysyvät paikallisina, valitse kunkin kohteen vaihtokytkin.

Synkronoinnin lisäasetukset

Muiden synkronointiasetusten avulla voit muuttaa sitä, miten selaushistoriaasi käytetään mukauttamaan Chrome-kokemustasi ja mitä class = ”comp mntl-sc-block mntl-sc-block-html”> Tässä ikkunassa on myös mahdollisuus joko salata synkronoitu historia salasanoja tai salaa kaikki synkronoidut id = ”disconnect-google-account”>

Irrota Google-tili

Noudata näitä vaiheita poistaaksesi Google-tilin tai irrottamalla sen Chrome-asetuksista.

  1. Avaa Chrome ja valitse profiilisi avatar oikeassa yläkulmassa.

  2. Valitse Hallitse ihmisiä.

  3. Vie hiiri poistettavan profiilin avatarin päälle. Valitse valikkokuvake, jota edustaa kolme pystysuoraa pistettä, ja valitse sitten Poista tämä henkilö.

  4. Valitse Poista tämä henkilö kun kysytään luokan = ”comp js-scads-inline-content mntl-block” pysyvästä poistamisesta