Skip to content

Uuden sähköpostin lähettäminen iPhone-sähköpostilla

27 de kesäkuu de 2021

IPhonessa on esiasetetut asetukset sähköpostipalveluille, kuten iCloud, Exchange, Google, Yahoo, AOL ja Outlook. Tämän seurauksena voit määrittää Mail-sovelluksen helposti käyttämään sähköpostia kaikilta tileiltäsi yhdessä paikassa. Kun olet lisännyt sähköpostitilit iPhone Mail -sovellukseen, haluat tehdä enemmän kuin vain lukea viestejä – myös sinun on lähetettävä ne. Tässä sinun on tiedettävä. Artikkelin ohjeet koskevat iPhonea, jossa on iOS 6 – iOS 12.

Uuden sähköpostin lähettäminen iPhoneen

Uuden sähköpostiviestin lähettäminen Mail-sovelluksesta:

 1. Napauta Mail -sovellus iPhonen aloitusnäytössä.

 2. Napauta näytön oikeassa alakulmassa Säveltää -kuvake, joka on neliö, jossa on kynä. Tämä avaa uuden tyhjän sähköpostiviestin.

 3. Kirjoita sähköpostiosoite henkilölle, jolle kirjoitat Vastaanottaja kenttä yhdellä kolmella tavalla:

  • Ala kirjoittaa vastaanottajan nimi tai osoite. Jos henkilö on osoitekirjaasi, vaihtoehdot tulevat näkyviin. Napauta nimeä ja osoitetta, jota haluat käyttää.
  • Napauta + -kuvake Vastaanottaja ala. Valitse henkilö Yhteystiedot-luettelosta.
  • Kirjoita täydellinen sähköpostiosoite vastaanottajille, jotka eivät ole Osoiteluettelossasi.
 4. Napauta Aihe ja kirjoita sähköpostin aihe.

 5. Napauta sähköpostin tekstiä ja kirjoita viesti.

 6. Kun olet valmis lähettämään viestin, napauta Lähettää.

Sähköpostitoimittajat, joita ei ole määritetty iPhonessa, voidaan lisätä Mail-sovellukseen manuaalisesti. Sinun on kuitenkin toimitettava palveluntarjoajan tiedot, mukaan lukien isäntänimi sekä saapuvan ja lähtevän postin asetukset.

Käytä CC: tä ja BCC: tä iPhone Mailissa

Aivan kuten työpöydän sähköpostiohjelmissa, voit kopioida tai kopioida ihmisiä iPhonesta lähetetyissä sähköposteissa. Jos haluat käyttää kumpaakin näistä vaihtoehdoista, napauta Kopio / Piilokopio, Lähettäjä rivi uudessa sähköpostissa laajentaaksesi sen kolmeen kenttään. Lisää vastaanottaja CC- tai BCC-kenttiin samalla tavalla kuin lisäät alkuperäisen vastaanottajan Vastaanottaja-riville. Jos puhelimessasi on määritetty useampi kuin yksi sähköpostiosoite, valitse, mistä sähköposti lähetetään. Napauta Alkaen rivi näyttääksesi luettelon sähköpostitileistäsi. Napauta sitä, jolta haluat lähettää sähköpostin.

Käytä Siriä sähköpostin lähettämiseen iPhonessa

Sen lisäksi, että kirjoitat sähköpostin näyttönäppäimistöllä, voit sanella Sirin avulla myös sähköpostin. Jos haluat käyttää Siriä, avaa tyhjä sähköposti, aseta kohdistin viesti-alueelle, napauta mikrofonikuvaketta ja aloita puhuminen. Kun viesti on valmis, napauta tallennusnäyttöä. Siri muuntaa sanasi tekstiksi. Saatat joutua muokkaamaan sitä Sirin muunnoksen tarkkuudesta riippuen.

Liitteiden lähettäminen iPhone Mailissa

Voit lähettää liitteitä – asiakirjoja, valokuvia ja muita esineitä – iPhonesta, aivan kuten työpöydän sähköpostiohjelmasta. iPhone, jossa on iOS 6 tai uudempi, lähettää sähköpostin, jossa on valokuva- tai videoliitteet, jotka on valittu suoraan Mail-sovelluksessa.

 1. Avaa uusi sähköposti ja kirjoita viesti.

 2. Napauta ja pidä sähköpostin viesti-aluetta.

 3. Kun suurennuslasi ilmestyy, päästä irti.

 4. Napauta ponnahdusvalikossa oikean reunan nuolta paljastaaksesi lisävalinnat.

 5. Napauta Lisää valokuva tai video avata Valokuvat sovellus. (IOS: n myöhemmissä versioissa on Lisää LIITE ja Lisää piirustus, jotka toimivat samalla tavalla.)

 6. Valitse liitettävä valokuva tai video.

 7. Napauta Valita kiinnittää valokuva tai video sähköpostiviestiin.

  Lisää valokuva tai video iOS Mailiin

 8. Napauta Lähettää.

Käytä sähköpostin tarjoajan sovelluksia

Jos et ole kiinnostunut käyttämään sähköpostiasi Mail-sovelluksella, lataa sähköpostipalvelujen tarjoajien kehittämät sovellukset ja käytä niitä. Suosittuja sähköpostipalveluntarjoajan sovelluksia App Storessa ovat:

 • Gmail
 • AOL
 • Yahoo
 • Microsoft Outlook
 • Zoho Mail