Skip to content

Uutta Microsoft PowerPoint 2010: ssä?

13 de heinäkuu de 2021

Microsoft PowerPoint 2010 – osa Microsoft Office 2010 -sarjaa – julkaistiin markkinoilla vuoden 2010 puolivälissä. Office 2013, Office 2016 ja (vuoden 2018 jälkipuoliskolla) Office 2019 korvasivat sen. Microsoft Officen vanhemmat versiot ovat alttiimpia tietoturva-aukkoille, eivätkä ne voi tukea useita Microsoft 365 -alustan lisäominaisuuksia. Microsoft lopetti Office 2010: n tukemisen Service Pack 1: llä lokakuussa 2014, vaikka Service Pack 2: n yrityskäyttäjät saavat laajennettua tukea lokakuuhun 2020 saakka. Päivitä Microsoft Office: n nykyaikaisempaan versioon saadaksesi nykyiset lisäominaisuudet ja suojan haittaohjelmia vastaan. Säilytämme tämän artikkelin ensisijaisesti historiallisen arvonsa vuoksi ja koska jotkut ihmiset, joilla on hyvin vanhat koneet (tai ihmiset yrityksissä tai kouluissa, joissa on hidas päivityssykli), käyttävät edelleen PowerPoint 2010: tä vanhentumisestaan ​​huolimatta.

PowerPoint 2010 -näytön osat

Niille teistä, jotka pääsitte aluksella PowerPoint 2007: n kanssa, tämä näyttö näyttää tutulta. PowerPoint 2010: een on kuitenkin joitain uusia lisäyksiä ominaisuuksien suhteen ja joitain hienovaraisia ​​lisäyksiä, jotka koskevat pieniä muutoksia PowerPoint 2007: n olemassa oleviin ominaisuuksiin.

 • Tiedosto-välilehti: Uusi Tiedosto valintanauhan vasemmassa kulmassa oleva välilehti korvaa Office-painikkeen. Monet samoista ominaisuuksista ovat läsnä ja joitain uusia ominaisuuksia on lisätty.
 • Nauha: Nauha korvaa työkalurivin PowerPointin vanhemmissa versioissa ennen PowerPoint 2007: tä.
 • Pikatyökalurivi: Tämä työkalupalkki näkyy PowerPoint 2010 -näytön vasemmassa yläkulmassa. Tämä on mukautettava työkalurivi, jotta voit lisätä kuvakkeita usein käyttämiisi ominaisuuksiin.
 • Valintanauhan välilehdet: Nämä valintanauhan välilehdet ovat tehtäväryhmien otsikoita. Nämä välilehdet näyttävät samanlaisilta kuin PowerPointin vanhempien versioiden valikoiden otsikot.
 • Apupainike: Tämä pieni kysymysmerkkikuvake on ohjeet PowerPoint 2010: n käyttöön.
 • Diat / ääriviivat: Diat / ääriviivat ruudu sijaitsee ikkunan vasemmalla puolella. Diat ruudussa näkyvät kunkin esityksen dian pikkukuvat. Ääriviivat ruudussa näkyy kaikkien dioissa olevien tietojen teksti.
 • Huomautuksia: Huomautuksia -osassa puhuja voi kirjoittaa muistiin kaikki vihjeet tai viitteet esitykseen. Vain esittäjä näkee nämä muistiinpanot.
 • Tilarivi: Tilarivi näyttää esityksen nykyiset näkökohdat, kuten nykyisen dianumeron ja mitä suunnitteluteemaa käytettiin. Pieni Yleiset työkalut työkalupalkki antaa nopean pääsyn ominaisuuksiin, joita esittäjä käyttäisi usein.

Uusi tiedosto -välilehti korvaa Office-painikkeen PowerPoint 2010: ssä

Tämän esityksen tiedot ja tilastot PowerPoint 2010 -nauhan Tiedosto-välilehdessä

Kun napsautat Tiedosto valintanauhan välilehdessä näet, mitä Microsoft kutsuu Kulissien takana näkymä. Tämä on paikka, josta voit etsiä tietoja tästä tiedostosta, kuten tekijää, sekä vaihtoehtoja tallentamiseen, tulostamiseen ja yksityiskohtaisten asetusten tarkasteluun. Tuo vanha sanonta ”Vanha on jälleen uutta” tulee mieleen. Microsoft Office -käyttäjät olivat tottuneet Tiedosto vaihtoehto vanhassa valikossa, ja uusi nauha oli tarpeeksi erilainen. Joten, paluu Tiedosto valintanauhan välilehti lohduttaa monia käyttäjiä, etenkin niitä, jotka eivät hyppää Office 2007 -vaunuun. Ensimmäinen napsautus Tiedosto välilehti paljastaa Tiedot -osio, jossa on vaihtoehtoja:

 • Esityksen suojaaminen asettamalla käyttöoikeudet.
 • Tarkistetaan ongelmat ja valmistellaan esityksen jakamista.
 • Hallinnoi versioita, ilmoitat, kuinka monta versiota tästä esityksestä olet luonut, ja sallitaan poistot.

Siirtymät-välilehti PowerPoint 2010 -nauhassa

Siirtymät-välilehti PowerPoint 2010 (Beta) -nauhassa on uusi tässä versiossa

Diansiirtymät ovat aina olleet osa PowerPointia. Kuitenkin Siirtymät -välilehti on uusi PowerPoint 2010 -nauhassa.

Animaatiomaalari on uusi PowerPoint 2010: ssä

Animaatiomaalari on uusi PowerPoint 2010: ssä (beeta)

Animaation taidemaalari on yksi niistä ”Miksi emme ajattele tätä ennen?” sellaisia ​​työkaluja. Microsoft on luonut työkalun, joka toimii samalla tavalla kuin Muotoilusivellin. Animaatio taidemaalari kopioi kaikki objektin animointiominaisuudet toiselle objektille, toiselle dialle, useille dioille tai toiselle esitykselle. Tämä ominaisuus on todellinen ajansäästäjä, koska sinun ei tarvitse lisätä kaikkia näitä animaatio-ominaisuuksia erikseen kullekin objektille. Lisäbonuksena on paljon vähemmän hiiren napsautuksia.

Jaa PowerPoint 2010 -esitys ja tee yhteistyötä kollegoiden kanssa

Broadcast Slide Show on uusi ominaisuus PowerPoint 2010: ssä (beeta)

PowerPoint 2010 auttaa nyt jakamaan esityksen Internetissä kenelle tahansa maailmassa. Lähettämällä linkin esityksen URL-osoitteeseen globaali yleisösi voi seurata valitsemaansa selainta. Katsojien ei tarvitse edes olla asentamassa PowerPointia tietokoneelleen.

Pienennä PowerPoint 2010 -nauhaa

Pienennä valintanauhapainike on uusi PowerPoint 2010: ssä (beeta)

Tämä on pieni ominaisuus, mutta monet PowerPointin käyttäjät huomaavat haluavansa nähdä enemmän esityksen näytöllä ja haluavansa takaisin osan arvokkaasta kiinteistöstä. PowerPoint 2007: ssä voit piilottaa nauhan, joten ominaisuus on aina ollut siellä. Tämän version avulla Microsoft on juuri ottanut käyttöön pienen painikkeen tehdäksesi sen vähemmän hiiren napsautuksilla.

Lisää video PowerPoint 2010 -esitykseen

Upota video PowerPoint 2010: een tietokoneesi tiedostosta tai verkkosivustolta, kuten YouTube

PowerPoint 2010 tarjoaa nyt vaihtoehdon upottaa tai linkittää video (joka sijaitsee tällä hetkellä tietokoneellasi) esitykseen tai linkittää videoon verkkosivustolla, kuten YouTubessa.

Videon upottaminen tietokoneellesi tallentaminen säästää paljon tuskaa, jos siirrät tai lähetät esityksen myöhemmin toiseen paikkaan. Videon upottaminen tarkoittaa, että se pysyy aina esityksen mukana, joten sinun ei tarvitse muistaa lähettää videotiedostoa myös mukana. Video voi olla todellinen ”elokuva” -tyyppi tai voit upottaa myös animoidun GIF-tyyppisen leikekuvan.

Linkittäminen videoon

 • Tietokoneellasi pienentää huomattavasti koko esityksen tiedostokokoa. Voit kuitenkin unohtaa kopioida videotiedoston, kun siirrät esityksen toiseen paikkaan.
 • Verkkosivustolla kuten YouTube, voit upottaa videon koodin esitykseen. Video ei todellakaan ole esityksessäsi, joten tarvitset aina Internet-yhteyden, jotta voit katsoa videota.

Luo video PowerPoint 2010 -esityksestäsi

Luo video PowerPoint 2010 -esityksestäsi

Microsoft on ymmärtänyt esityksen muuntamisen videoksi arvon. PowerPointin käyttäjät ovat pyytäneet tätä jo vuosia, ja vihdoin ominaisuus on läsnä PowerPoint 2010: ssä.

Edut muuntaa PowerPoint 2010 -esitys videoksi

 1. WMV-videotiedostomuoto voidaan lukea useimmissa tietokoneissa.
 2. Voit silti käyttää muuta ohjelmistoa muuntaa esityksen muiksi tiedostomuodoiksi (kuten esimerkiksi AVI tai MOV), jos valitset.
 3. Kaikki siirtymät, animaatiot, äänet ja kertomukset upotetaan videoon.
 4. Video voidaan julkaista verkkosivustolla tai lähettää sähköpostia. Sitä ei voi muokata, joten koko esitys pysyy aina kirjoittajan tarkoittamana.
 5. Voit säätää videon tiedostokokoa valitsemalla sopivat vaihtoehdot.
 6. Kohdennettuun yleisöön ei tarvitse asentaa PowerPointia tietokoneeseensa videon katsomiseksi.