Skip to content

Väärä välilehti? Opeta Gmail järjestämään sähköposti lähettäjän mukaan

20 de maaliskuu de 2021

Välilehdet, joita Google tarjoaa saapuvien sähköpostien järjestämiseen, näkyvät päänäytön yläosassa Ensisijainen-kohdan vieressä. Näitä ovat sosiaalinen media, ylennykset, päivitykset ja foorumit; mitkä näistä näet riippuu siitä, miten olet määrittänyt ne. Yleensä Gmailin suodatus on tarkka, mutta joskus saatat löytää tärkeän viestin piilotetusta Päivitykset-välilehdestä tai uutiskirjeestä, joka sekoittaa Ensisijainen postilaatikko -välilehden. Näin voit korjata sen.

Viestien siirtäminen Saapuneet-välilehtien välillä Gmailissa

Viestin siirtäminen toiselle välilehdelle Gmail-postilaatikossa ja säännön asettaminen lähettäjän tuleville sähköposteille:

 1. Napsauta siirrettävää viestiä Saapuneet-kansiossa ja pidä sitä painettuna. Voit siirtää useita viestejä kerrallaan asettamalla valintaruudun ruutuun ennen jokaista siirrettävää viestiä, ennen kuin napsautat yhtä niistä.

 2. Vedä viestit välilehdelle, jolla haluat niiden näkyvän.

 3. Määritä sääntö tuleville viesteille samasta sähköpostiosoitteesta (olettaen, että olet siirtänyt sähköposteja vain yhdeltä lähettäjältä) valitsemalla Joo että Tee tämä tuleville viesteille lähettäjältä avautuva ruutu. Valitaan Kumoa siirtää viestin takaisin alkuperäiselle välilehdelle.

Vaihtoehtona vetämiselle ja pudottamiselle voit käyttää viestin asiayhteysvalikkoa:

 1. Napsauta hiiren oikealla painikkeella viestiä, jonka haluat siirtää toiselle välilehdelle. Jos haluat siirtää useamman kuin yhden keskustelun tai sähköpostin, tarkista kaikki siirrettävät viestit tai kokonaiset keskustelut.

 2. Valita Siirry välilehdelle asiayhteysvalikosta ja valitse välilehti, jossa haluat viestin tai viestien näkyvän.

  Asiayhteysvalikossa käytettävissä olevat välilehden valinnat sisältävät vain ne, jotka olet valinnut käytettäväksi. Voit muuttaa näitä valitsemalla asetukset > Määritä postilaatikko, kuten alla yksityiskohtaisesti.

 3. Luo sääntö lähettäjän tuleville viesteille (olettaen, että olet siirtänyt sähköposteja vain yhdeltä lähettäjältä) napsauttamalla Joo alla Tee tämä tuleville viesteille lähettäjältä avautuvassa laatikossa.

Välilehtien avaaminen tai sulkeminen

Jos et ole koskaan nähnyt välilehtiä ja haluat kokeilla niitä, määritä ne seuraavasti:

 1. Napsauta Gmail-näytössä asetukset hammaskuvake oikeassa yläkulmassa.

 2. Valitse Saapuneet-tyyppi-kohdasta Mukauta.

  Tässä vaiheessa oletetaan, että käytät oletuspostilaatikkotyyppiä.

 3. Aseta valintamerkki jokaisen haluamasi välilehden eteen.

 4. Valitse Tallentaa.

Jos muutat mieltäsi myöhemmin, noudata samaa prosessia ja poista kaikki paitsi Ensisijainen välilehti palataksesi yhdelle välilehdelle.