Skip to content

Väripsykologia vaikuttaa käyttäjien tunteisiin blogistasi

20 de maaliskuu de 2021

Väripsykologia kertoo meille, että väreillä on merkityksiä. Toisin sanoen värit aiheuttavat alitajuisesti tunteita ja ajatuksia, kun ihmiset näkevät ne. Tiesitkö, että väripsykologia voi vaikuttaa siihen, miten ihmiset ajattelevat ja tuntevat blogiasi tai verkkosivustoasi? Se on totta! Ennen kuin valitset blogisi värit, lue alla olevat yleisesti hyväksytyt värimerkinnät. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on menettää kävijöitä alitajunnan vaikutusten vuoksi, jotka blogisi värit aiheuttavat. Muista, että värit voivat tarkoittaa eri asioita eri puolilla maailmaa.

Sininen

Sininen on hyvin yleinen väri blogi- ja verkkosuunnittelussa. Monet huippuverkkomerkit käyttävät sinistä ensisijaisena tuotemerkkinään. Esimerkiksi logot ja verkkosivustot tai Twitter, Facebook ja LinkedIn ovat kaikki pääosin sinisiä. Tämä johtuu siitä, että sininen on erittäin suosittu väri miehille ja naisille. Itse asiassa hyvin laaja yleisö tykkää sinisestä väristä. Väripsykologiassa sinisen sanotaan herättävän rauhallisuuden, turvallisuuden, luottamuksen ja luotettavuuden tunteita.

Punainen

Punainen on jo pitkään liittynyt vihaan. Väripsykologit uskovat, että punainen väri aiheuttaa fyysisen reaktion, kun ihmiset näkevät sen, ei pelkästään alitajunnan vasteena. Esimerkiksi koehenkilöillä on nopeutunut syke, kun ne esitetään punaisella värillä. Jos haluat kiinnittää jonkun huomion ja saada reaktion, punainen on loistava värivalinta. Sitä pidetään aggressiivisena ja energisenä värinä.

Vihreä

Kun ihmiset näkevät vihreän, he ajattelevat tyypillisesti ruohoa ja luontoa. Sitä pidetään tuoreena ja terveellisenä värinä. Tummanvihreät ovat kuitenkin sidottu enemmän rahaan.

Keltainen

Kun tarvitset väriä positiivisuuden ja lämmön välittämiseen, keltainen on täydellinen valinta. Tutkimuksissa on myös havaittu olevan ensimmäinen väri, jonka ihmiset näkevät. Keltainen on täydellinen valinta kiinnittämään huomiota blogisi tai verkkosivustosi tärkeimpiin osiin.

Oranssi

Oranssi ei ole yhtä suosittu kuin jotkut muut tämän luettelon värit, mutta sen on havaittu herättävän jännitystä ja edustavan hauskaa. Jos sinun blogisi on hauska ja jännittävä, harkitse oranssin käyttöä!

Ruskea

Ruskea liittyy usein maahan ja voi aiheuttaa kestävyyden tunteita. Se voidaan kuitenkin myös pitää likaisena. Sinun tulisi olla varovainen, kun käytät ruskeaa blogissasi tai verkkosuunnittelussasi. Monilla tuotemerkeillä on kuitenkin ollut suuri menestys ruskean identiteetin käyttämisessä. Esimerkiksi UPS omistaa ruskean värin merenkulkualalla, ja se on toiminut tuotemerkille erittäin hyvin. Älä pelkää käyttää väriä, joka tuntuu epäsuosittulta. Sinulla saattaa vain olla mahdollisuus tehdä siitä oma.

Vaaleanpunainen

Vaaleanpunaisen katsotaan olevan naisellinen väri, ja vaaleanpunaiset vaaleanpunaiset koetaan romanttisina ja kirkkaat vaaleanpunaiset koetaan jännittävinä, nuorina ja hauskoina. Jos sinun on naisellinen blogi, vaaleanpunainen voisi olla täydellinen valinta.

Violetti

Violetin on todettu olevan erityisen epäsuosittu miespuolisten yleisöjen keskuudessa, mutta väripsykologian mukaan violetti voi tarkoittaa muutamia erilaisia ​​asioita. Esimerkiksi violetti koetaan usein luovana värinä, mutta se voidaan myös nähdä hienostuneena värinä. Joillekin ihmisille se liittyy läheisesti rojaltiin tai hengellisyyteen.

Valkoinen

Siivoustuotteet ovat usein valkoisia tai pakattuja valkoisiin astioihin. Väripsykologit kertovat, että valkoinen on puhtauden ja puhtauden symboli. Valkoinen kiinnittää ihmisten huomion ja toimii erityisen hyvin taustavärinä tummalla tekstillä blogi- ja verkkosuunnittelussa.

Musta

Jos tarvitset väriä, joka välittää voimaa, korkeaa luokkaa, hienostuneisuutta, ylellisyyttä ja kallista, musta on täydellinen valinta väripsykologiaan perustuen.