Skip to content

Verkkoaseman kartoittaminen Windows 7: ssä ja 8: ssa

20 de maaliskuu de 2021

Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Mikä on yhdistetty asema?

Yhdistetyn aseman avulla käyttäjät voivat hyödyntää verkon muiden laitteiden tallennustilaa. Yhdistetyt asemat ovat hyvin yleisiä yritysympäristössä, mutta ne voidaan asettaa myös kotiisi, jos sinulla on useita laitteita, joiden on käytettävä samoja tietoja.

Sen sijaan, että lataat tai kopioit samat tiedot kaikille laitteillesi, tallennat nämä tiedot yhteen kansioon, jaat tämän kansion ja asetat sen muiden laitteiden saataville. Kun olet jakanut näiden tietojen sijainnin UNC-polun kautta, voit sitten yhdistää verkkoaseman kaikkiin laitteisiin muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Tässä artikkelissa on vaiheittaiset ohjeet verkkoaseman kartoittamiseen Windows 7: ssä, ja nämä vaiheet koskevat myös Windows 8: ta.

Verkkoaseman kartoittaminen Windows 7: ssä ja Windows 8: ssa

  1. Käynnistä File Explorer.

  2. Valitse Tietokone vasemmasta navigointipalkista.

  3. Valitse Kartta verkkoasema.

  4. Valitse aseman kirjain kirjoita verkkoasemaan, jonka haluat kartoittaa, kirjoita UNC-polku Kansio-tekstikenttään ja valitse sitten Suorittaa loppuun.

    UNC-polku on niiden jaettujen kansioiden sijainti, joihin haluat muodostaa yhteyden. Esimerkiksi: ” testserver share test” kertoo tietokoneelle, joka on jaettu kansio, johon haluat muodostaa yhteyden verkkoasemalle, jonka määritit avattavassa Drive-kirjaimessa.

  5. Jos sinua pyydetään antamaan kirjautumistiedot, anna sen tilin tunnistetiedot, jolla on tarvittavat oikeudet käyttää tiedostoa tai kansiota.

    Tilit, joilla ei ole näitä käyttöoikeuksia, eivät pysty luomaan yhteyttä verkkoasemaan.