Skip to content

Verkkosivun määrittäminen suoratoistona verkkokameralla

5 de huhtikuu de 2021

Verkkokamerat eivät ole uusia Internetissä, ja ne ovat edelleen uskomattoman suosittuja. Verkkokamerasivun luominen ja rakentaminen on helpompaa kuin koskaan tulla yhdeksi monista käytettävissä olevista verkkokamerasivustoista. Tarvitset vain tietokoneen, jossa on verkkokamera, Internet-yhteys ja palvelin sivuston ylläpitämiseksi. Perustaminen ei myöskään vie liian kauan.

Verkkokameran asettaminen suoratoistoa varten

Näin määrität verkkokameran toimimaan verkkosivustosi kanssa:

 1. Valitse isännöintipalvelu. Verkkoisäntä on palvelin, jonka vuokraat Internetistä sivuston ylläpitämiseksi. Ne ovat yleensä halpoja eivätkä vaadi paljon huoltoa. Voit tehdä tämän käytännössä minkä tahansa verkkoisännän kanssa.

 2. Liitä verkkokamera tietokoneeseen, josta haluat suoratoistaa. Käytä työpöytääsi tai pienempää omistettua tietokonetta, kuten Raspberry Pi. Varmista, että verkkokamera on kytketty tietokoneeseen, johon on asennettu uusimmat ohjaimet.

 3. Valitse mediasoitin. VLC on avoimen lähdekoodin mediasoitin, joka on ilmainen ja toimii Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. VLC: ssä on sisäänrakennetut suoratoisto-ominaisuudet.

  Siirry VLC-lataussivulle ja lataa asennusohjelman uusin versio. Jos käytät Linuxia, VLC voi löytyä jakelusi arkistoista, joten tarkista ensin.

 4. Asenna VLC. Ohjattu toiminto opastaa VLC: n asentamisen järjestelmään.

 5. Avaa VLC.

 6. Valitse VLC-aloitusnäytössä Media.

 7. Valitse Suoratoisto.

 8. vuonna Avaa media valintaikkunassa, valitse Sieppaa laite välilehti.

 9. Valitse Videolaitteen nimi avattavasta nuolesta ja valitse verkkokamerasi. Jos aiot siepata myös ääntä, valitse Äänilaitteen nimi avattavasta nuolesta ja valitse äänilaite. Valitse sitten Suoratoisto.

 10. Vahvista streamisi lähde. VLC näyttää verkkokamerasi sijainnin. Voit määrittää toisen virran, mutta useimmissa tapauksissa valitset oletusarvon.

 11. Määritä suoratoiston kohde. Valita HTTPja valitse sitten Lisätä.

  Useita kohteita voidaan luoda, mutta HTTP on kaikki mitä tarvitset striimiin.

 12. VLC luo uuden välilehden HTTP-streamillesi. Välilehti sisältää kaksi vaihtoehtoa, yhden portille ja toisen polulle. Ellei sinulla ole jotain muuta oletusporttia, säilytä oletusarvo. Polku on tarkka polku streamiin, joka seuraa pää-URL-osoitetta, ja oletuksena se on http: // localhost: 8080 / polku. vuonna Polku kirjoita tekstikenttä / stream tai jotain vastaavaa pitämään virta erillään kaikesta muusta mahdollisesti käyttämästäsi.

 13. Valitse streamisi koodausprofiili. Helpoin ja yleisin muoto työskennellä tässä on OGG. Valitse Profiili avattavasta nuolesta ja valitse Video – Theora + Vorbis (OGG). Käytä tiettyjä asetuksia jakoavainkuvakkeella, mutta oletusprofiili toimii useimmissa tilanteissa.

 14. Valitse Suoratoista kaikki perusvirrat valintaruutu ja valitse sitten Suoratoisto aloittaa.

 15. Suoratoisto toimii nyt tietokoneellasi määrittämässäsi portissa. Voit käyttää sitä joissakin selaimissa ja mediasoittimissa käyttämällä tietokoneen IP-osoitetta ja määrittämääsi porttia ja polkua. Kun haluat tehdä tämän Internetissä, salli pääsy kotiverkkoon Internetistä. Tähän on kaksi tapaa.

  • Määritä portin edelleenlähetys reitittimestä tietokoneeseen suoratoistoa käyttävän portin kautta. Määritä sitten dynaaminen DNS palvelusta, kuten No-IP.com, varmistaaksesi, että kotisi IP-osoite ei muutu. Tällä menetelmällä käytät kameraa samalla tavalla, mutta käytät No-IP: n ulkoista URL-osoitetta, jota seuraa portin numero ja polku. Osoitteesi näyttäisi yourstream.no-ip.org:8080/stream.
  • Määritä VPN. Voit liittää sekä tietokoneen että sivustoasi palvelevan palvelimen VPN: ään. VPN: n kautta he käyttäytyvät kuin olisivat samassa lähiverkossa, mikä tekee suoratoistostasi saatavan ja helposti palvelimesi saataville.
 16. Kun sinulla on pääsy streamisi, kirjoita tekstieditorilla perus HTML-koodi testataksesi, kuinka verkkokamerasi näkyy sivulla. Jos haluat jotain vähäistä, käytä tätä koodia verkkosivulla:

 17. Luo HTML5-videotunniste

   

  Testaa tämä paikallisesti tietokoneellasi kirjoittamalla:

   

 18. Lisää videollesi muut määritteet alkaen tunnuksesta, korkeudesta ja leveydestä.

 19. Lisää videon tiedot. Määritä videotyyppi, koodekki ja miten selaimen tulisi toistaa sitä.

 20. HTML-tiedostosi tulisi näyttää samanlaiselta kuin tässä esimerkissä.

 21. Kun HTML näyttää oikealta, tallenna tiedosto.

 22. Avaa tiedosto selaimessa. Testaa se paikallisesti napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla selain, kuten Chrome. Muussa tapauksessa lähetä tiedosto palvelimesi HTML-juurihakemistoon. Verkkokameravirta toistetaan pääosin tyhjällä sivulla.

Asenna verkkokameralaajennus WordPressille

Verkkokamerallasi voi tehdä enemmän. Jos aiot rakentaa sivustosi WordPressin avulla, asenna yksi verkkokameran laajennuksista. Näiden laajennusten avulla sinun tarvitsee vain syöttää virtaosoite. Jos rakennat sivustoa itse, käytä HTML5-videotunnistetta ja kiertele sitä.