Skip to content

Verkkotunnusten ja rekisteröintiprosessin ymmärtäminen

19 de maaliskuu de 2021

Yksinkertaisesti sanottuna verkkotunnus on vain verkkosivustosi nimi (URL). Kummallakaan verkkosivustolla maailmassa ei voi olla samaa verkkotunnusta samalla TLD-laajennuksella, kuten .com, .org, .info jne. Normaalisti, kun rekisteröidyt verkkopalveluratkaisuihin, hosting-yritys voi tarjota houkuttelevia hosting-sopimuksia ilmaisen verkkotunnuksen kanssa rekisteröinti myös osana pakettia, mutta se ei välttämättä päde jokaiseen isäntään.
Verkkotunnuksen ei pitäisi olla vain helppo muistaa, vaan sen on oltava helppo kirjoittaa; Kuvittele itsesi kirjoittavan pitkään ärsyttävään URL-osoitteeseen, kuten thebestfreewebsitemonitoringservicesinunitedstatesofamerica.com tai the-best-cloud-hosting-provider-in-Texas.com ja mahdollisuudet kirjoittaa se oikein joka kerta …
Jos aiot avata verkkosivuston, verkkotunnusten perusteellinen ymmärtäminen on erittäin tärkeää. Samalla, jos aiot tarjota verkkotunnusten rekisteröinti- ja isännöintipalveluja asiakkaillesi, tarvitset myös hyvän tuntemuksen verkkotunnuksen rekisteröinnistä ja uusimisprosessista.
Kun verkkotunnus on rekisteröity, se sisällytetään isoon rekisteriin muita verkkotunnuksia sisältävistä tietueista, ja tätä tietokantaa ylläpitää ICANN. Verkkotunnuksen nimen lisäksi DNS-palvelimelle (Domain Name System) syötetään myös muita tietoja, kuten IP-osoite, ja tämä järjestelmä kertoo kaikille muille Internetiin kytketyille tietokonejärjestelmille toimialueen nimen ja sen IP-osoitteen.

Kuinka rekisteröidä verkkotunnus

Asiakkaat voivat käydä minkä tahansa verkkotunnuksen rekisteröijän, kuten GoDaddy, verkkosivustolla ja syöttää valitsemansa verkkotunnuksen tarkistaakseen saatavuuden. Mutta ennen kuin varaat verkkotunnuksen, sinun on varmistettava, että tiedät verkkotunnuksen nimen ja muodon perussäännöt. Syöttämisen jälkeen valitsemasi nimi, tulokset ilmestyvät, osoittavatko joku muu on jo ottanut nimen vastaan ​​… Jos näin tapahtuu, voit kokeilla erilaisia ​​TLD-laajennuksia, kuten .org, .com,. info tai .net samalla verkkotunnuksella, mutta se ei ehkä ole hyvä idea, jos haluat vahvistaa sen tuotemerkkinä (toisen verkkosivuston olemassaolon vuoksi, jolla on sama verkkotunnus, mutta eri TLD-laajennus).
Peukalosääntö olisi tässä .com-laajennuksen saatavuuden etsiminen ja sivuuttaa kyseinen verkkotunnus, jos .com-laajennus on jo varattu. Jos .com-laajennus on kuitenkin käytettävissä, mutta .info tai .org on varannut joku muu, voit silti harkita .com-laajennuksen rekisteröimistä verkkosivustosi käynnistämistä varten.br/> Olemme jo keskustelleet verkkotunnuksen rekisteröintiprosessista eri artikkelissa, joten varmista, että tarkastelet sitä hyvin ennen kuin jatkat.

Kuinka valita verkkotunnus

Pidä nimi yksinkertaisena ja terävänä, ja se liittyy läheisesti yritykseesi. Kirjoita ylös todennäköinen luettelo tällaisista nimistä. Jos yrität löytää hyvää nimeä, yritä keksiä ideoita, jotka liittyvät läheisesti tarjoamiisi palveluihin. Voit myös etsiä tarttuvia lauseita esitteistä tai mainoslehtisistä.
Voit kokeilla kaikentyyppisiä yhdistelmiä, jotka saattavat toimia sinulle ja lopulta nollata muutamia vaihtoehtoja ja suorittaa verkkotunnushaut WhoIs-palvelussa tai ICANNin akkreditoiduissa rekisterinpitäjissä nähdäksesi, onko toimialue jo otettu käyttöön. Jos näin käy, voit kokeilla uutta tai jos olet hyvin kiinnostunut haluamastasi nimestä, ota sitten yhteyttä sivuston omistajaan ja katso, onko hän halukas myymään verkkotunnuksen sinulle. Jos haluat tietyn joukon Internet-käyttäjiä vierailemaan sivustollasi, sinun kannattaa yrittää keksiä verkkotunnus, joka liittyy mahdollisimman läheisesti avainsanaan, jonka potentiaaliset kävijät kirjoittavat hakukoneisiin … tämä tekee ihmeitä ehdot verkkosivustoliikenteen lisäämiseksi pitkällä aikavälillä. br /> Tarjoat esimerkiksi pakkaajille ja muuttajapalveluille Texasissa, mutta yrityksesi nimi on GP, ​​sinun kannattaa harkita verkkotunnuksen kuten gp-packersnmovers.com rekisteröimistä. pikemminkin kuin yksinkertaisesti Gpservices.com, koska jälkimmäinen ei anna selkeää tietoa siitä, millaisiin palveluihin yrityksesi keskittyy.

Aliverkkotunnusten käsite

Aliverkkotunnuksen käsite on ihmisille edelleen vähän tiedossa, vaikka he käyttävät sitä melkein päivittäin. Nämä aliverkkotunnukset luodaan missään muualla kuin DNS-palvelimella, jolla verkkosivustosi toimii. Ero tavallisen verkkotunnuksen ja aliverkkotunnuksen välillä on se, että viimeksi mainitun ei tarvitse olla rekisteröitynyt rekisterinpitäjälle. Nämä aliverkkotunnukset voidaan kuitenkin luoda vasta sen jälkeen, kun pääverkkotunnus on asianmukaisesti rekisteröity. Joitakin suosittuja esimerkkejä aliverkkotunnuksista ovat Microsoftin tukifoorumi ja Apple Store.
Voit määrittää niin monta aliverkkotunnusta kuin haluat, ilman lisäkustannuksia!

Verkkotunnuksen uusiminen ja poistaminen

Asiakkaiden on ymmärrettävä, että he voivat menettää verkkotunnuksen omistajuuden, elleivät ne uusi sitä 24 tuntia ennen voimassaolon päättymispäivää. Kun verkkotunnuksen rekisteröinti on vanhentunut, se menee altaaseen, jossa kaikki tällaiset vanhentuvat verkkotunnukset pidetään, ja tällaisia ​​verkkotunnuksia voidaan tilata tai ostaa huutokaupoissa. Erittäin yleinen esimerkki on GoDaddyn vanhentunut verkkotunnushuutokauppa, joka luetteloi jatkuvasti vanhentuvia verkkotunnuksia päivittäin.

Jos kukaan ei poimi vanhentuvaa verkkotunnusta, se vapautetaan yhteiseen pooliin ja asetetaan rekisteröintiä varten uudelleen. Joten vaikka verkkotunnustasi ei uudistettaisikaan ajoissa, on hyvät mahdollisuudet saada ne takaisin tänä armoaikana, mutta rekisterinpitäjäsi saattaa veloittaa ylimääräisen summan sen palauttamisesta!

Rekisteröijänä sinun tulisi pitää silmällä kaikkia asiakkaidesi vanhentuneita verkkotunnuksia ja yrittää säilyttää ne, joita pidät erittäin arvokkaina (esimerkiksi jos vahingossa näet arvokkaan verkkotunnuksen, kuten sales.com, vanhenevan, sinun on saatat haluta napata sen hinnalla millä hyvänsä), koska saatat pystyä myymään tällaisia ​​verkkotunnuksia tuhansilla ja ehkä jopa miljoonilla dollareilla (Sex.com myytiin pelkästään 13 miljoonalla dollarilla!). Nykyään lyhyet yhden sanan verkkotunnukset ovat kaikki poissa, joten jos löydät vanhenevan, se ei ole pienempi kuin kultakaivos tai miljoonan dollarin arpajaislippu!
Jotkut rekisterinpitäjistä varaavat jopa odottavia verkkotunnuksia ja yrittävät sitten myydä niitä tuhansilla dollareilla (toisinaan jopa miljoonilla) niille, jotka haluavat olla kiinnostuneita ostamaan niitä. Apple kertoi tiettävästi noin puoli miljoonaa dollaria iCloudin ostamisesta, kun he julkaisivat uuden pilvipalvelunsa vuoden 2011 WWDC: n aikana.

Tekijänoikeusloukkauksia koskevat kysymykset

Verkkotunnuksen, joka sisältää tuotenimen, kuten ”Sony”, ”Hyundai” tai ”Microsoft”, rekisteröintiä ei pidetä laillisena, mutta silti näet, että useat verkkovastaavat rekisteröivät ja käyttävät jatkuvasti useita verkkotunnuksia, jotka usein harhaan tavallinen ihminen … Tällaisten verkkotunnusten käyttö ja varaaminen ei ole sallittua virkistystarkoituksiin tai edes harrastajablogin ylläpitäminen. Rakastan esimerkiksi uutta ”Hyundai Eon” -sivustoa ja olin varannut verkkotunnuksen ”Hyundai-eon.org” (ei edes .com vaan pikemminkin .org -laajennus osoittaakseen, että se oli kannattamaton verkkosivusto Hyundai-harrastajille), mutta Sain ilmoituksen Hyundai M&M: ltä, ja minun piti poistaa kyseinen verkkotunnus heidän pyynnöstään.
ICloud haastoi Applen oikeuteen

, Phoenix-pohjainen pilvipalveluyhtiö, viime vuonna käyttämästä tuotenimeään ”iCloud”, ja verkkotunnuksissa on ollut tuhansia tekijänoikeusrikkomuksia, joten sinun on varmistettava, että et loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia rekisteröidessäsi verkkotunnuksen nimi.
Lopuksi, jos olet pilvipalveluntarjoaja, mutta et tällä hetkellä tarjoa verkkotunnusten rekisteröintipalveluja asiakkaillesi, voit ehkä rekisteröityä ENOM-jälleenmyyjäksi ja tulla verkkotunnuksen rekisteröijäksi tänään!