Skip to content

Verkkoyhteys matkapuhelinten ja langattomien modeemien kanssa

17 de heinäkuu de 2021

Sen sijaan, että yhdistettäisiin kaapeliin, joka toimii verkkoputkena, solukkomodeemit kommunikoivat Internetin kanssa matkapuhelintornien kautta. Solumodeemien käyttö tarjoaa useita etuja muun tyyppisiin modeemeihin verrattuna. Solumodeemilla digitaalinen matkapuhelinpalvelu on nopeampi kuin puhelinverkkoyhteys, ja Internet-yhteys on käytettävissä mistä tahansa sijainnista, jolla on solukkosignaali. Joillekin matkapuhelinpalvelu voi olla halvempaa kuin muut laajakaistaisen Internet-palvelun muodot.

Solumodeemien tyypit

Nykyiset modeemit seuraavat yhtä kolmesta muototekijästä:

  • Sisäänrakennettu matkapuhelimiin: Tukee yhteyksiä asennuksessa, joka tunnetaan nimellä jako.
  • Kannettavat matkapuhelinkortit: Nämä ovat verkkosovittimia, jotka kytketään tietokoneisiin, joita kutsutaan joskus lentokorteiksi.
  • Matkapuhelinreitittimet: Nämä ovat kannettavia verkkoreitittimiä, jotka sisältävät sisäänrakennettuja solukkomodeemeja.

Useimmille ei-yrityskäyttäjille sisäänrakennetut modeemit ovat vakiolaitteisto.

Määritä matkapuhelin langattomaksi modeemiksi

Matkapuhelinpalvelujen tarjoajat myyvät palvelusuunnitelmia (kutsutaan datasuunnitelmiksi), jotka valtuuttavat digitaaliset puhelimet toimimaan langattomana Internet-modeemina. Kun tilaat datapaketin, varmista, että palvelu joko sallii rajoittamattoman käytön tai että sillä on suuri kaistanleveysraja, jotta vältetään liialliset kulut. Matkapuhelin ei voi toimia modeemina, ellei yhteensopivaa palvelusuunnitelmaa ole olemassa. Matkapuhelimet voivat muodostaa yhteyden läheisiin laitteisiin USB-kaapelilla tai langattomalla Bluetooth-protokollalla. Vaikka Bluetooth-yhteydet ovat hitaampia kuin USB, monet haluavat langattoman yhteyden kätevyyden, jos tietokone tukee sitä (useimmat mobiililaitteet tukevat Wi-Fi-yhteyttä). Molemmat tyypit tarjoavat riittävän kaistanleveyden useimmille solukkolinkeille. Nykyisen sukupolven älypuhelimet tukevat myös Internet-jakamista toimimalla langattomina Wi-Fi-hotspotteina, mikä vapauttaa sinut tarpeesta kantaa yhteensopivia kaapeleita. Solupalveluja tarjoavat yritykset tarjoavat yleensä ilmaisen ohjelmiston, jota tarvitaan matkapuhelinten asettamiseen langattomiksi modeemeiksi ja yhteyden hallitsemiseksi. Asenna ohjelmisto jakamiseen käytettävään tietokoneeseen toimittajan ohjeiden mukaisesti. Nykyaikaiset Android- ja iOS-puhelimet eivät tarvitse erityisohjelmistoja. Kannettava hotspot-ominaisuus sisältyy mobiilikäyttöjärjestelmään. Käytä tätä ominaisuutta henkilökohtaisten hotspottien määrittämiseen Androidissa ja iOS: ssä.

Määritä matkapuhelinkortit ja reitittimet

Matkapuhelinkortit ja reitittimet toimivat samalla tavalla kuin perinteiset verkkosovittimet ja laajakaistareitittimet. Lentokentät kytketään tietokoneen USB-porttiin (tai PCMCIA-paikan kautta), kun taas solureitittimet hyväksyvät joko Ethernet- tai Wi-Fi-yhteydet. Eri valmistajat myyvät näitä kortteja ja reitittimiä.

Solumodeemiverkon rajoitukset

Vaikka verkon nopeudet ovat kasvaneet, soluyhteydet Internetiin tarjoavat tyypillisesti hitaampia tiedonsiirtonopeuksia kuin muut laajakaistayhteyden muodot, joskus alle 1 Mbps. Internet-palveluntarjoajat voivat asettaa rajoituksia matkapuhelinpalvelunsa päivittäiselle tai kuukausittaiselle käytölle. Jos sinulla ei ole rajoittamatonta tietosuunnitelmaa, näiden kaistanleveyskiintiöiden ylittäminen johtaa korkeisiin maksuihin ja mahdollisesti palvelun lopettamiseen. Suurin osa matkapuhelintietojen tarjoajista kuitenkin hidastaa palvelun nopeutta, kun käyttäjä saavuttaa tietyn rajan, eikä veloita ylimääräisiä maksuja.