Skip to content

Verkonhallinta: Verkkopalvelimen ja verkkosivuston ylläpito

30 de kesäkuu de 2021

Verkonhallinta on yksi tärkeimmistä, mutta unohdetuista verkkokehityksen osa-alueista. Et ehkä usko, että tämä on sinun tehtäväsi verkkosuunnittelijana tai kehittäjänä, ja organisaatiossasi voi olla joku, joka normaalisti tekee tämän puolestasi, mutta jos sinulla ei ole hyvää web-järjestelmänvalvojaa pitämään verkkosivustoasi käynnissä, niin voitit minulla ei ole verkkosivustoa. Tämä tarkoittaa, että joudut ehkä joutumaan mukaan – mutta mitä web-järjestelmänvalvoja tekee?

Käyttäjätilit

Monille ihmisille ensimmäinen ja usein ainoa kerta, kun he ovat vuorovaikutuksessa web-järjestelmänvalvojansa kanssa, kun he saavat tilin järjestelmään. Tilejä ei yksinkertaisesti luoda maagisesti tyhjästä tai siksi, että tietokone tiesi tarvitsevasi sellaista. Sen sijaan jonkun on annettava tietoja sinusta, jotta tilisi voidaan luoda. Tämä on yleensä verkkosivuston järjestelmänvalvoja. Tämä on vain yksi pieni osa siitä, mitä verkkohallinto merkitsee. Itse asiassa käyttäjätilien luominen on yleensä automatisoitua, ja sysadmin tarkastelee niitä vain, kun jokin rikkoutuu, eikä jokaiselle yksittäiselle tilille. Jos satut tietämään, että tilisi luodaan manuaalisesti, muista kiittää järjestelmänvalvojasi tilin luomiseen. Se voi olla hänelle suhteellisen yksinkertainen tehtävä, mutta järjestelmänvalvojien tekemän työn tunnustaminen voi mennä pitkälle, kun tarvitset heidän apua jossakin isommassa (ja luota meihin, tarvitset heidän apuaan isommassa asiassa) tulevaisuus).

Verkkoturva

Turvallisuus on luultavasti tärkein osa verkkohallintoa. Jos Web-palvelimesi ei ole suojattu, siitä voi tulla hakkereiden lähde hyökätä asiakkaisiisi suoraan tai saada se lähettämään roskapostiviestejä joka sekunnissa tai muita vielä haitallisempia asioita. Jos et kiinnitä huomiota turvallisuuteen, voit olla varma, että hakkerit kiinnittävät huomiota sivustoosi. Aina kun verkkotunnus vaihtaa omistajaa, hakkerit saavat nämä tiedot ja alkavat tutkia kyseistä verkkotunnusta tietoturva-aukkojen varalta. Hakkerit ovat robotteja, jotka etsivät palvelimia automaattisesti haavoittuvuuksien varalta.

Web-palvelimet

Verkkopalvelin on itse asiassa ohjelma, joka toimii palvelinkoneella. Web-järjestelmänvalvojat pitävät palvelimen sujuvana. He pitävät sen ajan tasalla uusimpien korjaustiedostojen kanssa ja varmistavat, että sen näyttämät verkkosivut todella näytetään. Jos sinulla ei ole verkkopalvelinta, sinulla ei ole verkkosivua – joten kyllä, tarvitset kyseisen palvelimen toimimaan.

Verkko-ohjelmisto

On olemassa monia erityyppisiä verkkosovelluksia, jotka luottavat palvelinpuolen ohjelmistoihin toimiakseen. Web-järjestelmänvalvojat asentavat ja ylläpitävät kaikkia näitä ja monia muita ohjelmia:

  • Aktiiviset palvelinsivut
  • CGI
  • PHP
  • Palvelinpuoli sisältää
  • JSP
  • Tietokannat

Lokianalyysi

Web-palvelimesi lokitiedostojen analysointi on tärkeää, jos aiot selvittää, miten voit parantaa verkkosivustoasi. Web-järjestelmänvalvojat varmistavat, että blogit on tallennettu ja käännetty siten, että ne eivät vie koko palvelimen tilaa. He voivat myös etsiä tapoja parantaa verkkosivuston nopeutta parantamalla itse palvelimen suorituskykyä, minkä he voivat usein tehdä tarkistamalla lokit ja ottamalla huomioon suorituskykymittarit.

Sisällön hallinta

Kun verkkosivustollasi on paljon sisältöä, sisällönhallintajärjestelmä on välttämätöntä. Verkkosisällönhallintajärjestelmän ylläpito on iso hallinnollinen haaste.

Miksi et pidä Web-hallintaa urana

Se ei ehkä näytä yhtä ”hohdokkaalta” kuin web-suunnittelija tai kehittäjä, mutta verkon ylläpitäjät ovat kriittisiä hyvän verkkosivuston ylläpitämisessä. Olemme erittäin kiitollisia verkonvalvojille, joiden kanssa työskentelemme säännöllisesti. Se on vaikea työ, mutta emme voineet elää ilman heitä.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”Verkonhallinta: Verkkopalvelimen ja verkkosivuston ylläpito.” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/what-is-web-administration-3466199.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). Verkonhallinta: Verkkopalvelimen ja verkkosivuston ylläpito. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/what-is-web-administration-3466199
Kyrnin, Jennifer. ”Verkonhallinta: Verkkopalvelimen ja verkkosivuston ylläpito.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-web-administration-3466199 (käytetty 30. kesäkuuta 2021).