Skip to content
iOS

Vianmääritysvihjeitä iPhonen häiriön korjaamiseen

19 de maaliskuu de 2021

IPhone voi olla suosituin älypuhelin, mutta se ei suinkaan ole täydellinen. Monet käyttäjät ilmoittavat ärsyttävistä näytön häiriöistä ja muista ongelmista ilman näkyvää syytä. Jos iPhonesi ei toimi oikein, tunnista ja korjaa ongelma noudattamalla näitä vinkkejä.

Kuinka korjata iPhone-häiriö

Häiriöitä on kaikenlaisia ​​ja kokoisia, ja korjaus riippuu kokemasi häiriön tyypistä. Useimmilla ongelmilla on omat mahdolliset ratkaisunsa. Noudata näitä vianmääritysvihjeitä saadaksesi iPhonen toimimaan uudelleen. Jos tietty häiriö estää sinua yrittämästä yhtä vaihetta, siirry seuraavaan.

 1. Sulje tai sulje ongelmaohjelmat. iOS joskus kaatuu tai aiheuttaa useita ongelmia, mutta sovellusten pakotettu sulkeminen ja uudelleen käynnistäminen ratkaisee usein nämä ongelmat.

 2. Käynnistä iPhone uudelleen. IPhonen uudelleenkäynnistys voi ratkaista monia ongelmia, mukaan lukien jumittuneen näytön. Ohjeet iPhonen uudelleenkäynnistykseen riippuvat mallistasi.

 3. Päivitä iOS. IPhonen säännöllinen päivittäminen on tehokkain tapa estää häiriöitä. Usein Apple sisältää korjauksia tunnetuille häiriöille, joita voidaan soveltaa asentamalla uusi iOS-versio.

 4. Kirjaudu sisään ja ulos Apple ID: stäsi. Yleinen virhe on, kun App Store päivittyy jatkuvasti, mutta ei koskaan lataudu. Paras tapa lopettaa tämä on käynnistää puhelin uudelleen. Jos se ei toimi, kirjaudu sisään ja ulos Apple ID: stäsi. Valitse asetukset > iTunes ja App Store > Apple IDja valitse sitten Kirjaudu ulos. Sieltä voit kirjautua sisään samalla prosessilla.

 5. Poista taustapäivitys käytöstä sovelluksille, joita et käytä tai joita et tarvitse. Vaikka et avaisi sovelluksia, monet sovellukset päivittyvät taustalla, mikä voi rasittaa puhelinta ja sen akkua, varsinkin jos käytät dataa tai paljon käsittelyä vaativia sovelluksia. Mene asetukset > Kenraali > Sovelluksen päivitys taustalla. Voit poistaa taustapäivityksen käytöstä kaikissa sovelluksissa tai valita tiettyjä sovelluksia.

 6. Poista automaattiset päivitykset käytöstä. Sovellukset, jotka eivät toimi taustalla, lataavat päivitykset automaattisesti, ja jos päivityksiä on paljon, se saattaa hidastaa puhelinta. Sammuta tämä valitsemalla asetukset > iTunes ja App Store. Alla Automaattiset lataukset, vaihda Sovellus Päivitykset pois päältä. Voit myös poistaa käytöstä musiikin, sovellusten sekä kirjojen ja äänikirjojen automaattiset päivitykset.

 7. Tyhjennä Safarin välimuisti. Jokainen selain kerää tietoja ajan myötä, jotta Internetissä liikkuminen olisi helpompaa. Vaikka kätevä, välimuisti voi hidastaa laitetta, kun se tulee liian suureksi. Poista välimuisti siirtymällä kohtaan asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja verkkosivustotiedotja vahvista sitten, että haluat poistaa tiedot.

  Välimuistin tyhjentäminen poistaa verkkosivustojen, kuten sosiaalisen median tilien, salasanat ja evästeet. Varmista, että olet varmuuskopioinut tai tallentanut nämä salasanat, ennen kuin tyhjennät välimuistin.

 8. Tarkista iOS-päivitys- ja palautusvirheet. Jotkut häiriöt estävät sinua päivittämästä iOS: ää, mikä johtaa virhekoodeihin. Vaikka nämä koodit ovat lyhyitä ja hieman salaisia, ne ilmoittavat ongelmasta, joka estää sinua päivittämästä tai palauttamasta laitetta. Etsi virheesi Applen päivitys- ja palautusvirheiden luettelosta ja korjaa se noudattamalla ohjeita.

  Apple Pay voi estää lataukset, kunnes se päivitetään. Jos Apple Pay ei päivity, vie puhelin Apple-kauppaan.

  Jos saat ilmoituksen ”Cellular Update Failed”, tämä saattaa olla ongelma puhelimen matkapuhelimessa. Korjaa se viemällä se Apple Storeen tai Genius Bariin.

 9. Kokeile toista Wi-Fi-verkkoa. Jos olet töissä, koulussa tai muussa paikassa, jossa kirjaudut Wi-Fi-verkkoon joka kerta, kun tulet sisään, tämä voi häiritä Applen päivityksiä. Käytä julkista Wi-Fi-yhteyttä tai poista Wi-Fi käytöstä ja tarkista, päivitetäänkö sovellus matkapuhelinyhteyden avulla. Mene asetukset > Wi-Fija napauta sitten Wi-Fi kytke Wi-Fi pois käytöstä. Sen jälkeen joko etsi ja muodosta yhteys uuteen verkkoon tai odota minuutti tai kaksi muodostaaksesi yhteyden nykyiseen verkkoon.

 10. Nollaa verkkoasetukset. Jos sinulla on ongelmia Wi-Fi- tai matkapuhelindatan kanssa, palauta verkkoasetukset. Voit myös kehottaa laitetta unohtamaan tietyn verkon, mikä pakottaa iPhonen katkaisemaan yhteyden verkkoon.

 11. Nollaa reititin. Käynnistä laitteet uudelleen ketjussa ongelman diagnosoimiseksi. Käynnistä ensin iPhone uudelleen. Jos verkko-ongelma jatkuu, käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen ja sitten modeemi. Jos mikään näistä ei ratkaise ongelmaa, Internet-palveluntarjoajasi kanssa on todennäköisesti katkos, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin odottaa.

 12. Tyhjennä iCloud-tallennustila tai osta lisää. Jos iPhone ei varmuuskopioi iCloudiin, tarkista ensin tallennusasetuksesi. Mene asetukset, valitse nimesi ja valitse sitten iCloud > Hallitse tallennustilaa. Jos iCloud on täynnä, lataa iCloud-apuohjelma tietokoneellesi ja lataa ja varmuuskopioi tiedostot, joihin et enää tarvitse suoraa pääsyä, kuten vanhat valokuvat. Tilan tekeminen voi ratkaista monia ongelmia tai voit ostaa lisää tilaa Applelta.

 13. Puhdista iPhone. Jotkut laitteet, erityisesti vanhat, aiheuttavat laitteisto-ongelmia pölyn ja jäännösten kerääntyessä. Voit puhdistaa, puhdistaa ja desinfioida puhelimen helposti, mutta varo vahingoittamasta prosessia.

 14. Kameran vianmääritys. Jos iPhonen kamera on fritzissä, avaa Kamera sovellusta ja napauta voltti -kuvaketta oikeassa alakulmassa nähdäksesi, ovatko sekä etu- että takakamerat poissa käytöstä. Jos se vaikuttaa vain takakameraan, poista iPhone-kotelo ja katso, ratkaiseeko se ongelman. Joitakin iPhone-koteloita ei ole suunniteltu takakameraa ajatellen. Jos se vaikuttaa vain etukameraan, katkaise puhelimesta virta ja puhdista puhelimen etuosa varovasti kuivalla liinalla. Jos molemmat eivät toimi, käynnistä laite uudelleen. Jos se on tehotonta, on todennäköisesti laitteisto-ongelma, ja sinun on vietävä iPhone Apple Storeen.

 15. Suojaa iPhone-tietojasi. Hakkerit voivat yrittää kaataa, jäädyttää tai muuten häiritä iPhoneasi, ja paras tapa pitää ne poissa on suojata tietojasi ja harjoittaa turvallista verkkokäyttäytymistä. Älä avaa sähköposteja tai liitteitä puhelimellasi, jos et ole varma, kuka lähetti viestit. Sama pätee tekstiviesteihin. Älä avaa tekstiviestejä numeroista, joita et tiedä.

 16. Varmista, että ongelma ei liity laitteistoon. Raja ohjelmisto-ongelman ja laitteisto-ongelman välillä voi olla ohut. Helpoin tapa varmistaa, että se ei ole ohjelmisto-ongelma tai ainakaan sellainen, jonka voit ratkaista, on tarkistaa laite fyysisten vaurioiden varalta. Etsi kotelon halkeamia tai vääristymiä. Jos huomaat merkkejä fyysisistä vahingoista, jotka vahingoittavat puhelinta, vie se Appleen korjattavaksi.

 17. Vie iPhone Apple Storeen. Jos mikään yllä olevista vinkeistä ei ratkaissut ongelmaa, vie iPhone korjaamolle tai Apple Genius -baarille.