Skip to content

Videoiden suoratoisto Wii- ja Wii U -käyttöjärjestelmissä

6 de huhtikuu de 2021

Nintendo Wii oli yksi ensimmäisistä videopelikonsoleista, joka tuki videoiden suoratoistoa palveluista, kuten Netflix ja Hulu. Vaikka Wii-verkkokauppa on suljettu, on mahdollista suoratoistaa elokuvia Wii- ja Wii U -laitteillasi oikeilla sovelluksilla ja laitteilla.

Tämä artikkeli koskee Wii: tä ja Wii U: ta, mutta uudempi Nintendo Switch tukee myös muita suoratoistovideopalveluja.

Streaming-videon katselu Nintendo Wii: ssä

Samoin kuin online-TV-laitteet, kuten Apple TV, Roku ja Chromecast, toimivat, Wii: llä ja Wii U: lla on sovelluksia (joita kutsutaan myös kanaviksi), jotka voit ladata TV-ohjelmien ja elokuvien suoratoistamiseksi Internetistä. Jotkin suoratoistopalvelut vaativat tilauksen, ja sinun on ehkä määritettävä tili tietokoneella, ennen kuin voit katsella videoita konsolilla. Toiset, kuten YouTube-kanava, ovat vapaasti käytettävissä. Siellä on myös Internet-kanava, jonka avulla voit etsiä verkosta käyttämällä näyttönäppäimistöä ja langatonta ohjainta.

Sovelluksia ei voi enää ladata Wii-kaupasta, mutta voit käyttää palveluja, kuten YouTube ja Netflix, jos olet ladannut sovellukset. Videoiden suoratoistoon Wii vaatii Wi-Fi- tai Ethernet-yhteyden sekä tavallisen RCA- tai S-videotelevisioliitännän. Koska tämä konsoli julkaistiin vuonna 2006, se ei tue HD-suoratoistoa.

Kuinka katsella online-elokuvia ja TV Wii U: lla

Käy Wii U -kaupassa ladataksesi sovelluksia Netflixille, Hulu Plus: lle, Amazon Video: lle, YouTubelle ja muille. Tarvitset vakaan Wi-Fi-yhteyden ja HD-television liitännän suoratoistovideoiden katseluun.

Wii U: lla ei ole yhtä monta sovellusta kuin uudemmilla pelikonsoleilla tai Rokulla, mutta jos sinulla on kaikki, Netflixin katselu televisiosta Wii U: lla voittaa elokuvien katsomisen kannettavalla tietokoneella.

Videon suoratoisto Wii U: lla

Wii U pystyy suoratoistamaan videota full HD (1080p) -tekniikassa ja suoratoistamaan mediaa 1080i-, 720p-, 480p- ja 4: 3-standardilla. Nintendo Wii U on yhteensopiva myös stereoskooppisten 3D-televisioiden kanssa.

Tämän monipuolisen videon lisäksi Wii U: ssa on HDMI-lähtö, jossa on kuusikanavainen ääni ja vakiona analoginen RCA-stereo. Tämä tarkoittaa, että katsomasi videon kuvasuhteesta tai laadusta riippumatta Wii U tukee toistoa.

Kun suoratoistat videota Wii U: lla, video toistetaan myös GamePadilla, joten voit katsella elokuvia pienellä näytöllä, kun joku muu katselee televisiota.