Skip to content

Videokameroiden langattomat ominaisuudet ja toiminnot

16 de kesäkuu de 2021

Useimmissa nykyaikaisissa videokameroissa on mahdollisuus siirtää tietoja Bluetoothin tai Wi-Fi-yhteyden kautta. Bluetooth- ja Wi-Fi-videokamerat eivät kuitenkaan ole samoja asioita, joten on tärkeää tietää, mitä langattomia ominaisuuksia kukin laite tukee. Tämän artikkelin tiedot koskevat laajasti eri videokameroita. Tarkempia tietoja saat laitteen käyttöoppaasta tai valmistajan verkkosivustolta.

Bluetooth-videokamerat

Bluetooth on langaton tekniikka, jota käytetään yleisesti matkapuhelimissa ja digitaalisissa musiikkisoittimissa, kuten musiikin tai äänipuheluiden lähettäminen laitteesta kuulokkeisiin tai kuulokkeisiin. Samoin Bluetooth-kamerat toimivat muiden langattomien lisävarusteiden, kuten ulkoisten mikrofonien ja GPS-laitteiden, kanssa. JVC: n Bluetooth-videokamerat tukevat jopa ilmaista sovellusta, joka muuntaa älypuhelimesi videokameran kaukosäätimeksi.

Yksi asia, jota et voi tehdä Bluetooth-yhteensopivalla videokameralla, on siirtää teräväpiirtovideo tietokoneeseen langattomasti. Videokamerat, jotka ovat Bluetooth-yhteensopivia, voivat lähettää valokuvia älypuhelimeen, mutta videoleikkeiden siirtäminen laitteiden välillä vaatii fyysisen kaapelin.

Wi-Fi-videokamerat

Wi-Fi-ominaisuuksilla varustettujen videokameroiden avulla voit siirtää valokuvia ja videoita langattomasti tietokoneellesi tai varmuuskopiokovalevylle. Voit usein ladata ne myös suoraan sosiaalisen verkostoitumisen verkkosivustoille. Joissakin malleissa voit myös siirtää tiedostoja langattomasti mobiililaitteisiin tai ohjata videokameraa etänä sovelluksesta. Videokamera, jossa on sisäänrakennettu langaton yhteys, on yleensä kalliimpi kuin vastaavasti varustettu malli ilman Wi-Fi-yhteyttä. Langattomalla tekniikalla on myös toinen hinta: milloin tahansa langatonta ominaisuutta käytetään, se kuluttaa akkua nopeammin. Jos harkitset videokameraa, jossa on langaton tekniikka, kiinnitä erityistä huomiota akun käyttöikään ja siihen, onko ilmoitettu akun kesto langattoman tekniikan ollessa päällä tai pois päältä. Harkitse myös pitkäikäisen akun ostamista laitteelle, jos sellaista on saatavana.

Eye-Fi-muistikortit

Jos haluat Wi-Fi-yhteyden ostamatta langatonta videokameraa, voit ostaa langattoman Eye-Fi-muistikortin. Nämä kortit sopivat mihin tahansa tavalliseen SD-korttipaikkaan ja muuttavat videokamerasi langattomaksi laitteeksi. Kaikki videokamerallasi kaappaamasi valokuvat ja videot voidaan siirtää langattomasti paitsi tietokoneellesi myös johonkin 25 online-kohteesta, joista kuusi tukee myös videoiden lataamista (kuten YouTube ja Vimeo). Eye-Fi-tuki on lopetettu, mutta löydät silti käytettyjä Eye-Fi-muistikortteja verkosta.