Skip to content

Videoleikkeiden muokkaaminen Windows Movie Makerissa

17 de kesäkuu de 2021

Opi videoiden muokkausprosessi Windows Movie Maker -ohjelman avulla, mikä tekee työstäsi paljon helpompaa, kun joudut syventymään seuraavaan elokuvantekoprojektiisi.

Tuo video muokattavaksi

Ennen kuin aloitat muokkaamisen Movie Makerissa, sinun on tuotava joitain videoleikkeitä.

Nimeä videoleikkeet

Yleensä Windows Movie Maker tallentaa tuodut leikkeet yleisillä nimikkeillä. Nimeä leikkeet uudelleen otsikoilla, jotka viittaavat niiden sisältöön. Tämä helpottaa tiettyjen kohtausten löytämistä ja pitää projektisi paremmin järjestettynä. Voit nimetä videoleikkeen uudelleen kaksoisnapsauttamalla sen nykyistä otsikkoa. Tämä korostaa tekstiä, jonka voit poistaa ja korvata uudella otsikolla.

Jaa leikkeet erillisiin kohtauksiin

Windows Movie Maker tekee yleensä hyvää työtä tunnistaakseen kohtauksen katkokset videossa ja jakamalla sitten videon leikkeiksi vastaavasti. Toisinaan päädyt kuitenkin leikkeeseen, joka sisältää useamman kuin yhden kohtauksen. Kun näin tapahtuu, voit jakaa leikkeen kahteen erilliseen kohtaukseen. Jos haluat jakaa videoleikkeen, etsi toistopää ensimmäisestä kehyksestä kohtauksen tauon jälkeen. Klikkaa Jakaa -kuvaketta tai käytä pikanäppäintä CTRL + L. Tämä jakaa alkuperäisen videoleikkeen kahteen uuteen. Jos jaoitte leikkeen vahingossa kahteen osaan, alkuperäinen, koko videoleike on helppo palauttaa. Valitse vain kaksi uutta leikettä ja napsauta CTRL + M. Ja voila, nämä kaksi leikettä ovat jälleen yksi.

Poista ei-toivotut kehykset

Leikkeiden jakaminen on myös kätevä tapa päästä eroon ei-toivotuista kehyksistä videoleikkeen alussa tai lopussa. Jaa vain leike erottaaksesi osan, jota haluat käyttää kaikkeen muuhun. Tämä luo kaksi leikettä ja voit poistaa sen, jota et halua.

Kuvakäsikirjoitus videosi

Kun olet leikkeet puhdistettu ja valmis menemään elokuvaan, järjestä kaikki kuvakäsikirjoituksessa. Vedä leikkeet ja pudota ne siinä järjestyksessä kuin niiden pitäisi näkyä. Voit esikatsella elokuvaa näytöllä, ja leikkeet on helppo järjestää uudelleen, kunnes saat elokuvan järjestyksen oikein.

Leikkaa leikkeet aikajanalla

Kun olet järjestänyt videoleikkeet kuvakäsikirjoitukseen, voit päättää, että haluat säätää joidenkin leikkeiden toistoaikaa. Tee tämä leikkaamalla videoleikkeet muokkauksen aikajanalla. Vaihda ensin Kuvakäsikirjoitus että Aikajana näkymä. Aseta sitten kohdistin säädettävän leikkeen alkuun tai loppuun. Näkyviin tulee punainen nuoli ohjeiden kanssanapsauta ja vedä leikata leike. Vedä nuolta leikataksesi leikkeen alku tai loppu. Kun vapautat hiiren, leikkeen korostettu osa pysyy ja loput poistetaan. Leikkaamalla leikkeitä voit hienosäätää videota siten, että kohtaukset kulkevat sujuvasti yhteen.

Viimeistele Movie Maker -videosi

Kun olet muokannut videoleikkeitä, voit lisätä viimeisen silauksen elokuvallesi lisäämällä musiikkia, otsikkoa, tehosteita ja siirtymiä.