Skip to content

Vierastilien käyttäminen Windows 7: ssä

20 de maaliskuu de 2021

Jos sinulla on kotona tietokone, jota useat ihmiset käyttävät, ja haluat pitää digitaalisen kaappisi turvassa, haluat ehdottomasti luoda käyttäjätilit kaikille niille, joilla on pääsy tietokoneeseen.

Mitä teet niille käyttäjille, jotka eivät ansaitse omaa käyttäjätiliään, kuten vieraita, viikonloppuna viettyvää perheenjäsentä tai ystävää, jolle lainaat tietokonettasi hetkeksi?

Et todennäköisesti luo käyttäjätiliä jokaiselle henkilölle, joka työntää sormea ​​näppäimistöön, joten mitkä ovat vaihtoehtosi? Käytä vierastiliä.

Jos sinulla on jo vierastili käytössä Windows 7: ssä, mutta et halua satunnaisia ​​ihmisiä käyttävän tietokonettasi, voit myös poistaa vierastilin käytöstä, jotta vain käyttäjät, joilla on käyttäjätili, voivat käyttää tietokonettasi.

Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Lisätietoja vierastilistä

Mistä tiedät, onko Vierastili käytössä? Kun käynnistät tietokoneen ja aloitusnäyttö tulee näkyviin, näkyviin tulee luettelo käytettävissä olevista tileistä. Jos näet Vieras on lueteltu yhtenä tilistä, vierastili on käytössä.

Vierastilin käyttöönotto Windows 7: ssä

Jos Vierastili ei tule näkyviin, ota Vierastili käyttöön tietokoneellasi seuraavasti.

 1. Mene Aloitusvalikko > Ohjauspaneeli.

 2. Valitse Käyttäjätilit ja perheen turvallisuus.

  Voit myös käyttää Vieras-tili-vaihtoehtoa napsauttamalla Lisää tai poista käyttäjätilit linkki suoraan alla Käyttäjätilit ja perheen turvallisuus.

 3. Valitse Käyttäjätilit.

 4. Valitse Hallinnoi toista tiliä.

  Jos sinua kehotetaan Käyttäjätilien valvonta, klikkaus Joo edetä.

 5. Valitse Vieras tililuettelosta.

  Kun tili on pois päältä, siinä ilmoitetaan seuraava: Vierastili on pois päältä.

 6. Valitse Kiihottua jotta Vieras tili Windows 7: ssä.

Jos otat vierastilin käyttöön, henkilöt, joilla ei ole tiliä, voivat kirjautua tietokoneeseen vierastilillä. Salasanalla suojatut tiedostot, kansiot tai asetukset eivät ole vieraiden käytettävissä.

Poista Vierastili käytöstä Windows 7: ssä

Jos huomaat, että Vierastili tekee sinusta hieman levottomuuden, koska kuka tahansa voi käyttää tietokonettasi, voit valita, katkaisetko sen.

Poista vierastili käytöstä Windows 7: ssä seuraavasti:

 1. Mene Aloitusvalikko > Ohjauspaneeli.

 2. Valitse Käyttäjätilit ja perheen turvallisuus.

 3. Valitse Käyttäjätilit.

 4. Valitse Hallinnoi toista tiliä.

 5. Valitse Vieras tililuettelosta.

 6. Valitse Sammuta vierastili.

Vierastilin käyttö Windows 7: ssä

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa käyttää vierastiliä Windows 7: ssä. Ensimmäinen on kirjautua ulos nykyisestä tilistäsi Windows 7: ssä ja kirjautua takaisin sisään vierastilillä.

Toinen vaihtoehto on Vaihda käyttäjää -vaihtoehto ja Vierastili-tilin valitseminen tiliksi, johon haluat kirjautua.