Skip to content

Vietä alle 20 minuuttia kaksijohtoisille kaiuttimille parempaa ääntä varten

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Bi-Wire: Irrota oikosulku ja kytke sitten johdot. Ei ole väliä mikä johdinpari menee mihin crossover-puoleen.
 • Kaksivahvistukseen: Liitä ensin korkea taajuus ja sitten matala taajuus. Valitse passiivinen tai aktiivinen kaksivahvistin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka saada hieman ylimääräistä suorituskykyä äänilaitteistostasi kaksoisjohdotuksella ja kaksivahvistavilla stereokaiuttimilla. Pienet lisäykset voivat varmasti lisätä, mikä usein muuttaa suuren järjestelmän erinomaiseksi.

Kuinka Bi-Wire

 1. Tarkista oikeat liittimet, koska kaikkia kaiuttimia ei voi olla kaksoisjohdotettuja.

  Kaiuttimessa on oltava erilliset liittimet (kaksi paria sidontapylväitä) bassokaiutinta ja keskialuetta / diskanttia varten. Ne on joskus merkitty nimityksillä ”korkea” ja ”matala”. Muina aikoina niitä ei ole merkitty lainkaan.

  Jos et ole varma, suosittelemme lisätietoja omistajan käsikirjasta, ennen kuin yrität kytkeä kaiuttimia kaksoisjohtoon.

 2. Poista oikosulku.

  Jos olet käyttänyt kaiuttimia normaalisti (yksijohdin), saatat huomata pienet lisävarusteet, jotka yhdistävät positiivisen ja negatiivisen liittimen. Kun olet ottanut ne pois, kaiuttimet ovat valmiita kaksoisjohdotukseen.

  Poista nämä lisävarusteet ennen kaiuttimien johtojen liittämistä, jotta kaiuttimet tai vahvistimet eivät vahingoitu.

 3. Liitä johdot kytkemällä kukin kaapeli parista vahvistimesta / vastaanottimesta kaiuttimien liittimiin. Koska kaapelit ovat identtisiä, ei ole väliä mikä johdinpari menee mihin crossover-puoleen. Jos satut käyttämään banaaniliittimiä, varmista, että liittimien avulla voit liittää johdon sivulta, muuten sinun ei tarvitse mennä mihinkään.

Bi-Wire-tiedot

Bi-johdotuksella on joitain potentiaalisia etuja, vaikka sitä ei taata äänen subjektiivisuuden vuoksi. Ennen kuin aloitat, sinun on kuitenkin varmistettava, että vaihtoehto on olemassa.

Monet uudemmat, usein huippuluokan kaiuttimet tarjoavat kaksoisjohdotuksen / vahvistuksen. Nämä mallit ovat kaksi paria sidontapylväitä kummankin takana. Joten kaksoisjohdotukseen liittyy liittäminen kaksi kaiutinkaapelin pituudet kuhunkin kaiuttimeen – yksi siirtyy bassokaiutinosaan ja toinen keski- / diskanttikaiutinosaan.

Kaiuttimen kaksoisjohdotus voi olla suhteellisen halpa tapa parantaa äänen laatua. Ihannetapauksessa jokaiselle kaiuttimelle ajettaisiin kaksi samanlaista (ja tyyppiä ja ulottumaa) kaksijohtimista johtoa. Yksi johto käsittelee diskanttikaiutinta ja toinen kaiutinta. Sarjoja kaksilankaisia ​​kaiutinkaapeleita voidaan ostaa ja käyttää samaan aikaan.

Bi-johdotus voi vähentää yhden johdon läpi kulkevien korkeiden ja matalien taajuuksien impedanssierojen negatiivisia vaikutuksia. Kaksoisjohdotetut kaiuttimet, joissa on erilliset johdot, voivat myös auttaa vähentämään kahden signaalin välistä vuorovaikutusta ja parantamaan siten äänen laatua.

Kuinka kaksinkertaistaa

 1. Liitä ensin korkea taajuus.

  Olettaen, että olet jo langoittanut kaiuttimesi, irrota kaapelin päät, jotka on kytketty lähteeseen. Liitä nämä vahvistimeen, joka on tarkoitettu käsittelemään kaikkia korkeita taajuuksia.

 2. Liitä matala taajuus.

  Toista nyt yllä oleva vaihe, mutta kaapelit ja vahvistin on osoitettu käsittelemään matalia taajuuksia.

 3. Valitse passiivinen tai aktiivinen kaksivahvistin. Jos aiot käyttää passiivista kaksivahvistusta, liitä molemmat vahvistimet lähdelähtöön. Jos tavoitteesi on aktiivinen kaksivahvistaminen, kaksi vahvistinta yhdistetään ensin aktiiviseen jakosuotimeen; kytke sitten aktiivinen jakosuodin lähdelähtöön.

Kaksivahvistetut tiedot

Jos haluat todella mennä ylimääräiselle mailille, kaksivahvistavat kaiuttimet voivat tarjota uuden tason mukautuksia ja hallita äänenlaatua. Tämä voi kuitenkin olla kalliimpi vaihtoehto, koska siihen liittyy usein erillisten vahvistimien ostaminen.

Joissakin monikanavaisissa vastaanottimissa on useita vahvistuskanavia, mikä eliminoi tarpeen ostaa uusia laitteita. Kaksivahvistavien kaiuttimien etu on kuitenkin se, että se antaa järjestelmän eristää edelleen taajuussignaalit erillisillä vahvistuskanavilla. Tällä tavoin erityisvaatimukset voidaan täyttää ilman, että laitteistoa täytyy ylikuormittaa ja mahdollisesti johtaa lisääntyneeseen vääristymään.

Parempia tuloksia varten jotkut suosittelivat aktiivisen jakosovittimen käyttöä kaiuttimiin sisäänrakennetun passiivisen jakosuotimen sijasta. Edellinen menetelmä jakaa signaalin suuriksi ja mataliksi taajuuksiksi ennen kuin ne syötetään erillisiin vahvistimiin, jotka johtavat kaiuttimiin, kun taas jälkimmäinen lähettää täydellisen signaalin vahvistimille, mikä pakottaa sitten kaiuttimet käyttämään sisäisiä suodattimia estämään sopivat taajuuksia.

Yksi haittapuoli kaksivahvistuksessa (lukuun ottamatta vahvistimien, jakosuotimien ja kaapeleiden lisäkustannuksia) on kaapeliliitäntöjen ja järjestelmän monimutkaisuuden lisääntyminen.