Skip to content

Viisi hyödyllisintä GIMP-pikanäppäintä

1 de toukokuu de 2021

GIMP: llä on suuri määrä hyödyllisiä pikanäppäimiä, jotka nopeuttavat työnkulkua, kun olet parantanut niitä. Voit jopa määrittää omat pikanäppäimet GIMP: n pikakuvakeeditorilla tai käyttämällä GIMP: n dynaamisia pikanäppäimiä.

Poista valinta

GIMP tarjoaa laajan valikoiman valintatyökaluja, mutta sinun on poistettava valinnan valinta, kun olet työskennellyt sen kanssa. Sen sijaan, että käyttäisit valikkoja Valitse > Ei mitään vaihtoehto Voit poistaa marssivien muurahaisvalintojen ääriviivat painamalla näppäimistön pikanäppäintä Vaihto + Ctrl + A.

Tämä pikanäppäin ei vaikuta kelluvaan valintaan. Voit joko lisätä uuden tason valinnan ankkurointiin tai mennä Kerros > Ankkurikerros tai Ctrl + H yhdistää se seuraavaan kerrokseen alaspäin.

Käytä välilyöntinäppäintä asiakirjojen panorointiin

Ikkunan oikealla ja alareunassa olevien vierityspalkkien käyttäminen kuvan vierittämiseen zoomauksessa voi olla hidasta, mutta on nopeampi tapa. Pidä Välilyönti ja kohdistin muuttuu Siirrä kohdistimeksi. Voit napsauttaa hiiren painiketta ja vetää kuvaa ikkunassa siirtyäksesi kuvan eri osaan. Älä unohda Näytä navigointi paletti, jos haluat paremman käsityksen parhaillaan käsittelemäsi kuvan osan yleisestä kontekstista. Tämä vaihtoehto voidaan poistaa käytöstä tai asettaa asetukseksi Siirry Siirrä-työkaluun että Kuva Windows osio GIMP-asetuksista.

Lähentäminen ja loitontaminen

Jokaisen GIMP-käyttäjän tulisi käyttää tapana käyttää zoomauksen pikanäppäimiä nopeuttamaan tapaa, jolla he työskentelevät kuviesi kanssa. Zoomauksen pikavalinnat tarjoavat nopean tavan zoomata ja navigoida kuvaa siirtymättä Näytä-valikkoon tai siirtymättä Zoom-työkaluun, jos näytön navigointipaletti on auki.

  • paina + (plus) -näppäin lähentääksesi asteittain.
  • paina (väliviiva) -näppäin loitontaa kerrallaan.
  • paina 1 -näppäimellä zoomaus sataan prosenttiin, jossa kuvan yksi pikseli vastaa yhtä pikseliä näytössäsi.
  • Lehdistö Vaihto + Ctrl + E kuvan sovittamiseksi ikkunaan.

Täytä pikakuvakkeet

Jos huomaat, että haluat lisätä tasaisen täytön tasoon tai valintaan, voit tehdä sen nopeasti näppäimistöllä sen sijaan, että menisit Muokkaa-valikkoon.

  • Lehdistö Ctrl +, (pilkku) täyttämään etualan väri.
  • Lehdistö Ctrl +. (piste) täyttääksesi taustavärin.

Kuvakaappaus GIMP: stä korostettuna Täytä-pikanäppäimet

Oletusvärit

GIMP asettaa etualan värin mustaksi ja taustan valkoiseksi oletuksena. Vaikka nämä ovat usein kaksi väriä, joita haluat käyttää, voit painaa D. -painiketta näiden värien nollaamiseksi. Voit myös vaihtaa etualan ja taustan värit painamalla X avain.