Skip to content

Viisi liitäntävaihtoehtoa, jotka tarjoavat paremman äänen TV-katseluun

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • RCA / Aux: Suorita RCA-kaapelit television äänilähdöstä kaiutinjärjestelmän tuloon. Aseta äänilähtö television asetuksista.
 • Digitaalinen optinen tai HDMI-ARC: Optinen ja HDMI ovat erilaisia, mutta molemmat kytkeytyvät johtamalla TV: n johto kaiuttimeen.
 • Bluetooth: Käynnistä televisio ja Bluetooth-kaiutin. Siirry sitten television Bluetooth-asetuksiin ja aloita pariliitos muodostamaan yhteys.

4K- ja UHD-tekniikoiden myötä television kuvanlaatu parani dramaattisesti, mutta äänenlaatu on yhtä tärkeä kaikille kodin viihdejärjestelmille. Tässä artikkelissa selitämme viisi tapaa liittää televisio – mukaan lukien useimmat LG: n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion – ulkoiseen äänijärjestelmään.

Viisi tapaa liittää televisio ulkoiseen äänijärjestelmään

Parempi vaihtoehto television sisäisille kaiuttimille on kytkeä laite ulkoiseen äänijärjestelmään. Television tuotemerkistä tai mallista riippuen on enintään viisi vaihtoehtoa, joiden avulla voit lähettää ääntä TV-antennista, kaapelilaatikosta tai suoratoistolaitteesta ulkoiseen äänijärjestelmään, kuten soundbariin, kotiteatteriin -box-järjestelmä, stereovastaanotin tai kotiteatterivastaanotin.

RCA

Perusvaihtoehto television kuuntelun parantamiseksi on kytkeä television analogiset stereolähdöt (tunnetaan myös nimellä RCA-lähdöt) käytettävissä olevaan ulkoiseen äänijärjestelmään.

Tässä ovat perusvaiheet:

 1. Liitä RCA-kaapelit television analogiseen audiolähtöön.

 2. Liitä RCA-kaapelien muut päät käytettävissä oleviin vastaaviin analogisiin äänituloihin soundbarissa, kotiteatteripaketti-järjestelmässä, stereovastaanottimessa, kotiteatterivastaanottimessa tai virtalähteellä varustetuissa kaiuttimissa.

 3. Kun kaikki on kytketty, kytke päälle soundbar, vastaanotin tai mikä tahansa käyttämäsi äänilaite ja noudata sitten television ulkoisen äänen asennusohjeita.

 4. Valitse äänijärjestelmän tulo, johon televisio on kytketty, jotta kuulet äänen.

  RCA-liitäntälähdöt lähettävät kaksikanavaisen stereolähdön televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään.

Jos käytät analogista liitäntävaihtoehtoa soundbarin kanssa, tarkista, onko soundbarilla mitään äänenparannusominaisuuksia, kuten virtuaalinen tilaääni, joka voi laajentaa äänikenttää mukaansatempaavammaksi kuuntelukokemukseksi. Jos liität kotiteatterilaatikkoon tai kotiteatterivastaanottimeen, tarkista mahdolliset lisäasetukset, kuten Dolby Prologic II / IIx tai DTS Neo: 6. Jos näin on, voit silti poimia tilaäänisignaalin stereotulosignaalista.

Monissa uudemmissa televisioissa RCA- tai 3,5 mm: n analogiset liitännät eivät ole enää käytettävissä. Tämä tarkoittaa, että jos ostat uutta televisiota ja soundbarissa tai äänijärjestelmässä on vain analogisia äänituloja, sinun on varmistettava, että ostamallasi televisiossa on analoginen äänilähtö. Jos ei, sinun on ehkä hankittava soundbar tai äänijärjestelmä, joka tarjoaa joko digitaalinen optinen ääni tai HDMI-ARC yhteysvaihtoehdot, joita käsitellään seuraavissa kahdessa osassa.

Digitaalinen optinen

Parempi vaihtoehto äänen lähettämiseen televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään on digitaalinen optinen äänilähtöliitäntä.

 1. Liitä digitaalinen optinen kaapeli television digitaaliseen optiseen lähtöön.

 2. Kytke kaapelin toinen pää vastaavaan digitaaliseen optiseen tuloon soundbarissa, kotiteatterissa laatikossa -järjestelmässä tai kotiteatterivastaanottimessa.

 3. Kun olet kytkenyt kaapelin, noudata television ja audiojärjestelmän asennusohjeita.

 4. Valitse äänen lähteeksi digitaalinen optinen tulo.

  Televisiosi merkistä / mallista riippuen tämä vaihtoehto ei välttämättä tarjoa kaksikanavaista stereosignaalia, vaan myös kaksi- tai 5.1-kanavaista koodaamatonta äänisignaalia. Yhä useampi televisio-ohjelma lähetetään tai suoratoistetaan Dolby Digital -järjestelmässä (joko 2 tai 5,1 kanavaa), ja jotkut signaalit saattavat sisältää myös DTS 2.0+ -koodatun signaalin.

 5. Jos huomaat, että ulkoisesta äänentoistojärjestelmästäsi ei kuulu ääntä, joka tulee televisiosta digitaalisella optisella liitännällä, siirry television äänilähtöasetuksiin ja tarkista PCM-vaihtoehto. Tämä voi korjata ongelman. Tämä tapahtuu joidenkin äänipalkkien kohdalla, joissa voi olla digitaalinen optinen äänen sisääntulovaihtoehto, mutta ei Dolby Digital- tai DTS 2.0+ -dekoodausominaisuuksia.

HDMI-ARC

Toinen tapa käyttää ääntä televisiosta on Audio Return Channel (ARC). Tämän vaihtoehdon hyödyntämiseksi sinulla on oltava televisio, jossa on HDMI-liitäntätulo ja jonka nimi on HDMI-ARC.

Tämä ominaisuus mahdollistaa televisiosta tulevan äänisignaalin siirtämisen takaisin HDMI-ARC-yhteensopivaan soundbariin, kotiteatteripaketti-järjestelmään tai kotiteatterivastaanottimeen tarvitsematta muodostaa erillistä digitaalista tai analogista ääniliitäntää televisiosta. TV audiojärjestelmään.

Näin se toimii: Sama kaapeli, joka kytketään television HDMI-tuloon (nimeltään HDMI-ARC), vastaanottaa ja siirtää ääntä television ja soundbarin tai kotiteatterivastaanottimen välillä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse muodostaa erillistä ääniliitäntää television ja soundbarin tai kotiteatterivastaanottimen välille, mikä vähentää kaapelien sotkua.

Jotta voit käyttää äänen paluukanavaa, sekä TV: n että kotiteatterivastaanottimen tai soundbarin on oltava ARC-yhteensopivia ja ne on aktivoitava (tarkista television ja audiojärjestelmän asennusohjeet).

Bluetooth

Toinen tapa lähettää ääntä televisiosta ulkoiseen äänijärjestelmään on Bluetooth. Tärkein etu on, että se on langaton. Ääni TV: stä yhteensopivaan äänijärjestelmään ei vaadi kaapelia.

Tämä ominaisuus on kuitenkin käytettävissä rajoitetulla määrällä televisioita, useimmiten tietyissä televisioissa Samsungilta (Sound Share) ja LG: ltä (Sound Sync). Myöskään Samsungin ja LG: n Bluetooth-vaihtoehdot eivät ole keskenään vaihdettavissa. Toisin sanoen Samsung-televisioille, jotka ovat Bluetooth-yhteensopivia, saatat tarvita vastaavasti varustettua Samsung-soundbaria; sama koskee LG: tä.

Vaikka valikko ja määritysvaiheet vaihtelevat mallista toiseen, tässä on perusasiat:

 1. Käynnistä sekä televisio että yhteensopiva Bluetooth-kaiutin, soundbar, äänentoistojärjestelmä tai kuulokkeet.

 2. Siirry television ääniasetusvalikkoon ja valitse Bluetooth ja aloita pariliitos.

 3. Odota, että televisio ja äänentoistojärjestelmä on yhdistetty toisiinsa.

Bluetooth voi olla altis synkronointiongelmille, kun sitä käytetään videon kanssa.

WiSA

Vaikka Bluetooth on langaton, LG tarjoaa nyt toisen tavan liittää televisio langattomaan kaiutinjärjestelmään valikoimalla valikoituja WiSA-valmiita OLED- ja NanoCell-LED- / LCD-televisioita.

Yhteistyössä WiSA: n (Wireless Speaker and Audio Association) kanssa tietyissä LG-televisioissa on sisäänrakennettu laiteohjelmisto, joka on yhteydessä erityiseen USB-liitäntään, joka näyttää flash-asemalta. Donglen avulla televisio voi lähettää ääntä langattomasti yhteen tai useampaan yhteensopivaan langattomaan kaiuttimeen tai audiojärjestelmään.

Jotta kaiuttimet toimisivat, heidän on oltava WiSA-sertifioituja. Yhteensopivat kaiuttimet valmistavat Bang & Olufsen, Klipsch, Polk Audio, Enclave ja Axiim.

Kun langaton dongle on kytketty ja kaiuttimet kytketty päälle, siirry LG TV: n ääni-asetusvalikkoon ja valitse Ääni ulos > WiSA-kaiuttimet. Suorita mahdolliset lisäasetukset siirtymällä kohtaan Laiteluettelo > WiSA-kaiuttimet.

Jos sinulla on Roku-televisio, voit käyttää langattomia Roku-kaiuttimia. Näitä kaiuttimia ei kuitenkaan voida käyttää muiden merkkituotteiden televisioiden, äänijärjestelmien tai Roku-suoratoistolaitteiden kanssa.

TV-kaiuttimien ongelma

Kaikissa televisioissa on sisäänrakennetut kaiuttimet. LCD-, plasma- ja OLED-televisioiden kanssa ongelma ei kuitenkaan ole vain kaiuttimien sijoittaminen ohuiden kaappien sisään, vaan myös se, miten ne todella kuulostavat hyviltä.

Kaiuttimet tarvitsevat tilaa työntääkseen riittävästi ilmaa laadukkaan äänen tuottamiseksi. Nykypäivän televisioissa ei tietenkään ole paljon sisäistä tilaa äänen tuottamiseksi, joten ääni kuulostaa aina tasaiselta ja elottomalta.

Jotkut televisiovalmistajat ovat pyrkineet parantamaan kaiuttimiensa ääntä, mutta ne jäävät usein. Kun ostat, tarkista äänenparannusominaisuudet, kuten DTS Studio Sound, Virtual Surround tai Dialog Enhancement and Volume Leveling. LG sisältää sisäänrakennetun soundbarin joihinkin OLED-televisioihinsa, ja Sonyn OLED-sarjoissa on Acoustic Surface -tekniikka, jonka avulla TV-ruutu tuottaa äänen ja kuvan lisäksi.

Bottom Line

Sinun ei tarvitse kärsiä sisäänrakennettujen TV-kaiuttimien ohuesta äänestä. Yhdellä viidestä yllä olevasta vaihtoehdosta voit parantaa TV-ohjelmien, suoratoistettavan sisällön, musiikin tai muun television kautta kulkevan median äänikokemustasi.

 • Jos sinulla on kaapeli- / satelliittilaite, Blu-ray / DVD-soitin tai jokin muu ulkoinen lähdelaite ja sinulla on ulkoinen äänentoistojärjestelmä, kuten soundbar, kotiteatteri laatikossa -järjestelmä tai kotiteatterivastaanotin, on parasta liittää näiden lähdelaitteiden äänilähtö suoraan ulkoiseen äänijärjestelmään.
 • Liitä televisio ulkoiseen äänentoistojärjestelmään äänilähteille, jotka ovat peräisin televisiosta tai joiden on läpäistävä televisiosi sisäisesti, kuten lähetyksiin. Jos sinulla on Smart TV, liitä suoratoistettavan sisällön ääni jollakin yllä olevista vaihtoehdoista, joihin sinulla voi olla pääsy.