Skip to content

Vinkkejä kameran turvalliseen pakkaamiseen matkustamista varten

20 de maaliskuu de 2021

Vakavat ja amatöörivalokuvaajat eivät koskaan jätä valokuvausvälineitä kotiin matkustettaessa. Matkustaminen tarjoaa upean mahdollisuuden tallentaa ikimuistoisia valokuvia, mutta se aiheuttaa riskejä tälle kalliille varusteille. Käytä näitä vinkkejä pakkaamaan kameralaukku matkalle varmistaaksesi, että valokuvausvälineet saapuvat turvallisesti.

Kiristä kaikki ennen pakkaamista

Varmista, että kameran kaikki kannet ovat tiukalla ennen pakkaamista: USB-portit, objektiivin suojukset, paristolokeron paneeli jne. Tärinät ja kolhut voivat repiä tai rikkoa irtoavia osia.

Poista linssi

Jos lennät DSLR-kameralla, älä matkustele kameran runkoon kiinnitetyn objektiivin kanssa. Lennon aikana tapahtuvat siirtymät voivat rasittaa tai vahingoittaa kierteitä, jotka pitävät objektiivia kamerassa. Pidä sitä erikseen ja varmista, että kaikki linssinsuojukset ovat tiukasti kiinni molemmissa päissä.

Virta pois

Poista akku ja muistikortti kamerasta matkaa varten. Tällä tavalla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kamera vahingossa käynnistää ja tyhjentää akun tien päällä. Pidä akku kuitenkin kätevä; lentokentän seulontahenkilökunta saattaa pyytää sinua todistamaan, että kamera on toimiva laite.

Älä tarkista sitä

Liittovaltion ilmailuhallinto (FAA) sallii kameravälineet sekä tarkastettuina että käsimatkatavaroina, mutta älä tarkista kameravarusteitasi, jos se on mahdollista. Kuljeta se koneelle. Jos sinun on tarkistettava se, harkitse erikoistuneen suojakotelon ostamista sen kiinnittämiseksi. Tarkista tietysti lentoyhtiöltäsi ennen lentoa, mutta tarkista kameravarusteet vain viimeisenä keinona. Tällä tavalla kallis vaihde pysyy lähellä, jossa voit pitää sitä silmällä.

Kun käydään läpi turvallisuutta

Jos joudut ottamaan kameran ulos pussista tai taskusta, kun käydään läpi turvallisuutta, varmista, että sinulla on hyvä pito siitä. Jongleeraa melkein varmasti useita esineitä prosessin kiireessä ja stressissä, mikä lisää mahdollisuutta pudottaa kamera.

Älä huoli siitä, että lentokentällä käytettävät kuvantamislaitteet vahingoittavat digitaalikameraa, muistikorttitietoja tai kameran osia. Elokuva on kuitenkin erilainen tarina. Röntgenkuvaus voi vahingoittaa sekä valotettua että valottamatonta kalvoa, joten pidä se laukussa. Laukkujen seulontalaite ei saisi vahingoittaa sitä. Jos olet hermostunut elokuvan kuljettamisesta turvallisuuden kautta, pyydä henkilökuntaa tarkastamaan kalvo käsin.

Valitse oikea laukku tai kotelo

Harkitse kovapuolisen kotelon ostamista, jossa on runsaasti pehmusteita. Jotkut pehmusteet on valmistettu erityisesti tietyntyyppisille linsseille ja kameran rungoille, joten varaa laitteellesi sopivin aika. Muista, että tällaiset tapaukset voivat olla kalliita.

Pakkaa kamera halvempana vaihtoehtona jonkinlaiseen pehmustettuun pussiin tai kääri se ennen kuin se menee käsilaukkuun. Jos sinulla on vielä kameran alkuperäinen pakkaus ja laatikko, harkitse sen käyttöä matkoilla.

Suojaa vuotoja vastaan

Jos pakkaat kameran käsilaukkuun yhdessä kylpytuotteiden kanssa, laita se sinetöityyn muovipussiin suojaamaan sitä roiskeilta.

Tarkista, että olet pakannut kaiken

Älä unohda akkulaturia. Vihaisit, että matkasi on suunniteltu useaksi päiväksi ja sinulla on tyhjä akku toisensa jälkeen ilman mahdollisuutta ladata sitä.

Ja vain siinä tapauksessa …

Suojaa kalliit laitteet vakuutuksella ennen matkaa. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöön tai edustajaan saadaksesi tarjouksen.