Skip to content
iOS

Vinkkejä märän kannettavan laitteen tallentamiseen

20 de maaliskuu de 2021

Pieni määrä vettä voi uhata minkä tahansa kannettavan laitteen elämää, joka ei ole vedenkestävä. Jos olet vahingossa pudonnut puhelimesi tai tablet-laitteesi pesualtaaseen, aja sitä pesukoneen läpi tai jätit sen pois sateessa, tämä opas antaa sinulle vinkkejä ja ohjeita, jotka voivat auttaa elvyttämään vedessä olevan laitteen. Vahingon laajuudesta riippuen ei kuitenkaan voida taata, että laite voidaan tallentaa.

Näin säästät märkäpuhelimen, tabletin tai kannettavan laitteen

  1. Älä käynnistä laitetta. Älä koskaan käynnistä vettä sisältävää elektronista laitetta. Jos kytket sen päälle vielä märän, sisällä oleva vesi oikosuljettaa elektroniikan ja todennäköisesti tappaa sen. Jos kannettava tietokoneesi oli pois päältä onnettomuuden sattuessa, sinulla on paremmat mahdollisuudet pelastaa se kuin jos se olisi jo kytketty päälle. Vaikka se käynnistettiin virheen aikana, saatat silti saada sen toimimaan uudelleen.

  2. Ota akku ulos. Jos kannettavassasi on paristolokero, poista akkukennot. Jos laitteessa on ladattava akku, joudut ehkä avaamaan kotelon päästäksesi akkuun. Paras tapa tehdä tämä on käyttöoppaassa tai Internetissä. (Jotkut eivät yksinkertaisesti tarjoa tätä ominaisuutta.) Jos mahdollista, voit käyttää laitteen Hold / Lock-painiketta, jotta se ei käynnisty vahingossa.

  3. Pese puhdistetulla vedellä. Voi kuulostaa oudolta lisätä vielä enemmän vettä likaantuneeseen laitteeseesi, mutta vain vesi, joka sisältää likaa, suolaa tai mineraaleja (eli johtimia), voi tuhota elektroniikan. Ongelmana on, että valtaosa vesilähteistä sisältää näitä jäämiä. Voit käyttää puhdistettua vettä (tislattua / deionisoitua) niiden huuhtelemiseksi. Pura laite ja huuhtele sitten elektroniset osat kevyesti puhdistetulla vedellä.

  4. Pese isopropyylialkoholilla. Veden poistamiseksi ja laitteen elektronisten komponenttien kuivaamiseksi pese se isopropyylialkoholilla (IPA).

    Älä käytä IPA: ta kannettavan näytön näytössä ja yritä olla pesemättä mitään IPA: lla liian kauan, koska se voi vahingoittaa kumitiivisteitä, jos se jätetään pitkäksi aikaa.

  5. Kuivat komponentit. Nosta kaikki pestyt komponentit imukykyiseen materiaaliin, kuten paperipyyhkeeseen. Voit nopeuttaa kuivausprosessia käyttämällä työpöydän tuuletinta – tämä voi viedä jopa viikon. Vaihtoehtoisesti jätä komponentit lämpimään (ei kuumaan) paikkaan, kuten tuuletuskaappiin, 2-4 päiväksi. Toinen vaihtoehto on käyttää riisiä (tai muuta kuivausainetta), joka on hyvä kosteuden absorboija: Kääri laite paperipyyhkeisiin tai aseta se kypsentämättömän riisin astiaan ja odota vähintään päivä tai kaksi.

  6. Kokoa ja käynnistä. Kun olet onnellinen siitä, että kaikki laitteen osat ovat kuivia, anna paineilman antaa heille lopullinen puhdas, varsinkin jos he ovat istuneet täynnä riisiä viikossa. Kokoa kannettava laite uudelleen ja käynnistä se. Jos olet onnekas, kannettava tietokoneesi tallennetaan haudasta.