Skip to content

Vinkkejä YouTuben käyttämiseen puhelimellasi

25 de kesäkuu de 2021

Puhelimesi YouTube on samanlainen kuin henkilökohtaisen tietokoneesi YouTube. Jos et halua ladata YouTube-sovellusta tai jos älypuhelimessa ei ole tilaa sovellukselle, YouTube-mobiilisivusto on paras vaihtoehto videoiden katseluun puhelimellasi. YouTube-mobiilisivusto ei ole sama kuin mobiilisovellus. Mobiilisivustoon pääsemiseksi tarvitset vain älypuhelimesi Internet-selaimen, kuten Google Chromen tai Safarin. Mobiilisivustolla on neljä välilehteä ruudun alaosassa: Koti, Nousussa, Tilauksetja Kirjasto. Käytä näitä vinkkejä selataksesi välilehtiä ja muita asetuksia.

Katso YouTube-videoita mobiilisivustolla

Kun kirjaudut mobiilisivustoon, Koti -näyttö näyttää luettelon videoista katseluhistoriasi perusteella. Valitse katsottava video tai napauta Hae -kuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa videon etsimiseen. Jos haluat kommentoida videoita tai ladata videoita YouTube-kanavallesi, kirjaudu YouTubeen Google-tililläsi. Muussa tapauksessa vieraana voit rajoittaa vain videoiden katselemista.

Katso YouTuben trendit

YouTube - Trendit-välilehti ja trendiluokat

Napauta Nousussa -välilehdellä näet kaiken YouTubessa suositun. Selaa videoita tai valitse jokin viidestä luokasta Trendit-sivun yläosassa, jos haluat tarkastella seuraavien luokkien videoita:

 • Musiikki
 • Pelaaminen
 • Uutiset
 • Elokuvat
 • Muoti ja kauneus

Siirry suoraan tilauksiisi

YouTube-mobiilisivusto - tilaukset

Napauta Tilaukset -välilehdellä voit tarkastella äskettäin ladattuja videoita tilaamiltasi kanavilta. Valitse katsottava video tai napauta kanavan profiilikuvaa Tilaukset-sivun yläosassa, jos haluat nähdä lisää videoita tietyltä kanavalta. Jos et näe etsimääsi kanavaa, napauta oikeaa nuolta oikeassa yläkulmassa nähdäksesi lisää tilaamiasi kanavia.

Katso katseluhistoriaasi kirjastosta

YouTube - kirjasto

Mene Kirjasto-välilehti, jolla voit hallita videon katseluhistoriaasi, videon ”tykkää” -historiaa ja valitsemiasi videoita myöhemmin. Videoostokset ja lataukset tallennetaan myös kirjastoosi, mutta sinun on kirjauduttava sisään mobiilisovellukseen tai YouTube-pääsivustolle, jotta voit muokata tai poistaa videoita.

Valitse Lisää profiilikuvasi

YouTube-mobiilisivusto - asetukset

Useimpiin mobiilisivustojen ominaisuuksiin pääsee näytön alareunassa olevien välilehtien kautta. Voit kuitenkin tehdä enemmän, kun valitset profiilikuvan, kuten:

 • Hallinnoi Google-tiliäsi.
 • Siirry YouTube-sovellukseen (napauta punaisen ympyrän sisällä olevaa nuolta).
 • Siirry YouTube-kanavallesi.
 • Vaihda YouTube-tilien välillä.
 • Muuta mobiilisivuston ilmoituksia ja muuta pääsy Asetukset-kohtaan.
 • Vaihda työpöydän versioon.

Jos valitset vahingossa Työpöytä napauta Asetuksissa Siirry mobiilisivustolle palataksesi verkkosivuston mobiililaitteille sopivaan versioon.