Skip to content

Virhekoodi 0xc00000e: Mikä se on ja kuinka korjaan sen

19 de maaliskuu de 2021

Virhekoodi 0xc00000e on Windows-virhe, joka johtuu joko tiedostorakenteen vioittumisesta tai harvemmin tietokoneen komponentin fyysisestä katkaisemisesta. Se on yleinen virhekoodi kaikissa Windows-muodoissa Windows Vistasta eteenpäin, vaikka sen esitystapa ja virheen kuvaamiseen käytetty kieli vaihtelevat hieman.

Tämän artikkelin tiedot koskevat tietokoneita, joissa on Windows 10, Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista.

Kuinka virhekoodi 0xc00000e ilmestyy?

Virhekoodi 0xc00000e ilmestyy käynnistettäessä tietokonetta. Se voi olla jommassakummassa muodossa:

 • Musta näyttö, jonka yläosassa on ”Windows Boot Manager”, harmaa banneri. Siinä sanotaan: ”Valittua merkintää ei voitu ladata, koska sovellus puuttuu tai on vioittunut.”
 • Sininen ruutu otsikolla ”Tietokoneesi on korjattava” ja teksti ”Vaadittavaa laitetta ei ole kytketty tai sitä ei voi käyttää”.

Mikä aiheuttaa virhekoodin 0xc00000e?

Joidenkin laitteiden virhekieli aiheuttaa sekaannusta, mikä saa jotkut uskomaan, että tulostin tai muu lisävaruste aiheutti ongelman.

Virhe johtuu kuitenkin yleensä käynnistysmääritystietokannan ongelmasta. Ajattele BCD: tä tehtäväluettelona, ​​jota tietokone noudattaa aloittaakseen ja että Windows on käytettävissä. Nämä tiedostot voivat olla vioittuneita tai määritetty väärin. Ilman oikeaa luetteloa – ja kaikkia luettelossa mainittuja kohteita – tietokone pysähtyy. Siksi näet edelleen virheen riippumatta siitä, kuinka usein käynnistät tietokoneen uudelleen.

Kuinka korjata virhekoodi 0xc00000e

Tehokkain tapa estää tämä virhe on sammuttaa tietokone oikein aina, kun olet tehnyt sen. Jos kuitenkin ilmenee virhe, käytettävissäsi on useita korjauksia, jotka auttavat sinua siinä.

Käynnistyksen lisäasetukset Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa korvaavat Järjestelmän palautusasetukset -valikon Windows 7: ssä ja Windows Vistassa.

 1. Tarkista liitosten löysyys. Sammuta tietokone ja tarkista jokainen liitäntä tai osa varmistaaksesi, ettei se ole löysällä, varsinkin jos teit äskettäin korjauksia siihen. Vaikka on epätodennäköistä, kannattaa ensin sulkea pois tämä syy.

 2. Käytä palautustyökalua. Saatat joutua muuttamaan tietokoneen käynnistysjärjestystä, jotta palautustyökalu voidaan suorittaa USB-laitteesta.

 3. Käytä järjestelmän palauttamista. Järjestelmän palauttamisen avulla voit palauttaa tietokoneen takaisin edellisiin asetuksiin. Saatat menettää joitain tietoja tehdessäsi tätä ja sinun on ladattava ja asennettava uudelleen aiemmin koneeseen asettamasi ohjelmat tai päivitykset.

 4. Käytä komentokehotetta. Suorita BCD-korjaukset valitsemalla Komentokehote Lisäasetukset-valikossa (Windows 10 ja Windows 8) tai Järjestelmän palautusasetukset -valikossa (Windows 7 ja Windows Vista) ja kirjoita tämä koodi:

  bootrec/rebuildbcd

  Valita Y pyydettäessä.

 5. Suorita checkdisk-komento. Korjaa tiedostot komentokehotteesta kirjoittamalla:

  CHKDSK C: /r /f

  Paina sitten Tulla sisään. Tämä korjaa vioittuneet tiedostot tietokoneessa.

 6. Palauta käynnistystiedostot oletusasetuksiin. Kirjoita komentokehotteeseen:

  DISM /Online/Cleanup-Image/RestoreHealth sfc/scannow

  Suorita sitten komennot.

 7. Suorita uusi Windows-asennus. Käynnistä palautustyökalu tai asennusväline ja valitse Asenna nyt. Tämä toiminto pyyhkii tietokoneen kokonaan ja poistaa kaikki tiedot, joten suorita se vain, jos sinulla ei ole muita vaihtoehtoja.

Virhekoodin 0xc00000e kaltaiset virheet

Virheitä, joita saatat kohdata vastaavissa ratkaisuissa, ovat:

 • 0xc0000467: Kuvailtu nimellä ”Tiedosto on väliaikaisesti poissa käytöstä”.
 • 0xc000000f: Kuvataan tiedostoa ei löydy.
 • 0xc0000001: Esitetty nimellä ”Pyydetty operaatio epäonnistui.”