Skip to content

Virtuaalikoneen luominen Windows 7: ssä

20 de maaliskuu de 2021

Windows 7 -tietokoneesi ei välttämättä ole yhteensopiva joidenkin sovellusten kanssa, saatat haluta käyttää useampaa kuin yhtä käyttöjärjestelmää tai saatat haluta testata ohjelmistoja vaikuttamatta järjestelmään. Kun haluat luoda virtuaalikoneen Windows 7: ssä, prosessi on yksinkertainen ja suoraviivainen.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 7: tä.

Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Virtuaalikoneen luominen Windows 7: ssä

Jos haluat luoda virtuaalikoneen Windows 7: ssä, sinun on ensin asennettava Windows Virtual PC Microsoftin verkkosivustolta. Varmista ennen jatkamista, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset:

 • Windows 7, jossa on Intel-, AMD- tai VIA-prosessori, joka pystyy suorittamaan laitteistoa tukevan virtualisoinnin, ja asetus on otettu käyttöön BIOSissa.
 • 2 Gt muistia (suositus).
 • 20 Mt vapaata kiintolevytilaa.
 1. Siirry selaimesi Windows Virtual PC -lataussivulle.

 2. Valitse halutessasi vaihtoehtoinen kieli ja valitse sitten ladata.

 3. Valitse haluamasi ladattavan version valintaruutu. Voit valita joko 64-bittisen version (x64) tai 32-bittisen version (x86). Valitse Seuraava ladata Windows Virtual PC.

 4. Aloita asennus avaamalla lataustiedosto.

 5. Valitse Joo Windows Update Standalone Installer -ikkunassa asennuksen aloittamiseksi.

 6. Lue lisenssiehdot ja valitse Hyväksyn jos hyväksyt ehdot. Odota, kun päivitykset on asennettu.

 7. Valitse Käynnistä uudelleen nyt Käynnistä tietokone uudelleen ja jatka Windows 7-virtuaalikoneen luomista Asennus valmis -näytössä.

  Ole kärsivällinen; määritysprosessi voi kestää useita minuutteja.

 8. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, valitse alkaa ja kirjoita ”virtuaalinen”Aloita haku -ruudussa.

 9. Valitse Windowsin virtuaalitietokone kun se näkyy kohdassa Ohjelmat.

 10. Virtuaalikoneet-kansio avautuu. Valitse Luo virtuaalikone työkalurivillä kansion yläosassa. Luo virtuaalikone -valintaikkuna avautuu.

 11. Kirjoita nimi, jonka avulla voit tunnistaa virtuaalikoneen Nimi ala.

 12. Valitse Selaa ja siirry sijaintiin, johon haluat tallentaa virtuaalikoneen tiedoston, tai jätä jo syötetty oletussijainti. Valitse Seuraava jatkaa.

 13. Syötä RAM-muistin määrä, jonka haluat määrittää virtuaalikoneelle. Tämä riippuu suurelta osin sen käyttöjärjestelmän vaatimuksista, jonka haluat asentaa virtuaalikoneeseen.

  Määrittämäsi summa näkyy RAM-ruudun alla.

 14. Valitse Käytä tietokoneverkkoyhteyksiä valintaruutu, jos haluat yhdistää virtuaalikoneen ulkoiseen verkkoon. Jos ei, poista valintaruudun valinta. Valitse Seuraava jatkaa.

 15. Luo virtuaalinen kiintolevy, johon asennat käyttöjärjestelmän, jota aiot käyttää. Valitse dynaamisesti laajeneva virtuaalinen kiintolevy, joka laajenee vastaamaan virtuaalikoneesi tilavaatimuksia, olemassa oleva virtuaalinen kiintolevy, johon sinun täytyy navigoida lisätäksesi sijainnin tai käyttää lisäasetuksia.

  Jos valitset Edistyneet asetukset Voit luoda dynaamisesti laajenevan kiintolevyn, kiinteän koon tai erottelevan kiintolevyn.

 16. Valitse virtuaalisen kiintolevyn sijainti, kirjoita sille nimi ja valitse Seuraava. Valitse Luoda viimeistellä Windows 7-virtuaalikoneesi luominen.

 17. Voit nyt palata takaisin Windows Virtual PC -ohjelmaan Käynnistä-valikon kautta uudelleen päästäksesi uuteen virtuaalikoneeseesi Virtuaalikoneet-kansioon. Napsauta hiiren kakkospainikkeella laitteen nimeä, valitse asetukset ja siirry asemaan, joka sisältää asennettavan ja käytettävän käyttöjärjestelmän asennuslevyn.