Skip to content

Voitko liittää iPhonen projektoriin langattomasti?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • VGA: Liitä mikä tahansa iOS-laite Lightning – VGA -sovittimella projektorin tai näytön VGA-kaapeliin.
 • HDMI: Liitä mikä tahansa iOS-laite projektorin tai television HDMI-kaapeliin Lightning Digital AV -sovittimella.
 • Langaton: Tarvitset Wi-Fi-yhteensopivan projektorin, jotta voit muodostaa yhteyden langattomasti. Tai peilaa iPhone-näyttö AllCastilla tai Apple TV: llä (AirPlay).

On paljon sovelluksia esitysten antamiseen, kuten PowerPoint ja Keynote, mutta kukaan ei halua käpertyä puhelimesi ympärille karsiaksesi diojasi. Tässä oppaassa näytämme, kuinka iPhone voidaan liittää projektoriin tai televisioon – joko langattomasti tai kaapeleilla.

Kuinka kytkeä iPhone projektoriin kaapelilla

Ehkä helpoin tapa liittää iPhone projektoriin on käyttää yksinkertaista sovitinkaapelia. Jokaisessa projektorissa on videokaapeli, jota käytetään sen liittämiseen kannettavaan tietokoneeseen, tablettiin tai puhelimeen, jonka sisältöä heijastetaan. Tätä käytät täällä. Mutta koska iPhonessa ei ole tavallista videoporttia, sinun on hankittava sovitin.

Apple myy kaksi sovitinta, joiden avulla voit liittää iPhonen projektoriin:

 • Salama – VGA-sovitin: Tämä sovitin kytketään Lightning-porttiin nykyaikaisten iPhone-laitteiden pohjassa ja yhdistetään tavallisiin VGA-videokaapeleihin.
 • Lightning Digital AV -sovitin: Tämän sovittimen avulla voit liittää iPhonen HDMI-kaapeliin VGA: n sijaan.

Jos sinulla on vanhempi iPhone, jossa on leveä, 30-napainen telakointiliitin, myös malleihisi on saatavana videokaapelisovittimia.

Jos käytät säännöllisesti samoja projektoreita iPhonen kanssa, voit todennäköisesti päästä eroon ostamalla vain yhden näistä kaapeleista. Tarkista vain haluamasi projektorin kaapeli (VGA on paksu, 30-napainen kaapeli, jonka molemmilla puolilla olevat ruuvit; HDMI on ohut, leveä pistoke, jota käytetään HD-televisioiden kanssa).

Jos olet paljon liikkeellä etkä tiedä etukäteen, millaista kaapelia käytettävissäsi olevissa projektorissa on, on järkevää pitää molemmat kaapelit käsillä parhaan joustavuuden takaamiseksi.

Kuinka yhdistää iPhone projektoriin langattomasti

Kaikki projektorit eivät vaadi kaapelia. Itse asiassa joidenkin uudempien projektorien avulla voit ojentaa kaapelit ja liittää iPhonen (tai kannettavan tietokoneen) niihin langattomasti.

Tarkat vaiheet, jotka tehdään, eroavat projektorin mallin perusteella, joten täällä ei ole yksittäisiä vaiheita. Jotkut näistä projektoreista näyttävät liitäntäohjeet, kun käynnistät ne. Useimmissa tapauksissa muodostat yhteyden projektoriin Wi-Fi-yhteyden kautta. Seuraa vain ruudulle heijastettuja tai projektorin toimittaneen henkilön antamia ohjeita, ja iPhonen esitys tulisi heijastaa hetkessä.

Kuinka yhdistää iPhone televisioon Apple TV: n kautta

Joissakin moderneissa toimistoissa kalliit projektorit korvataan edullisemmalla ja joustavammalla yhdistelmällä: Apple TV ja HDTV. Tässä skenaariossa voit lähettää esityksen iPhonesta Apple TV: hen käyttämällä Applen langatonta mediaa höyryttävää AirPlay-tekniikkaa. Näin:

 1. Aloita varmistamalla, että iPhone on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV, jossa haluat esitellä.

 2. Avaa Ohjauskeskus.

 3. Napauta Näytön peilaus -painiketta.

 4. Napauta sen Apple TV: n nimeä, johon haluat muodostaa yhteyden. IOS: n uudemmissa versioissa iPhone-näyttösi näkyy tässä vaiheessa Apple TV: hen liitetyssä televisiossa. Joissakin iOS: n vanhemmissa versioissa tarvitset nämä kaksi seuraavaa vaihetta.

 5. Siirrä Peilaus liukusäädin päälle / vihreä.

 6. Napauta Tehty aloittaa esittely.

Katso AirPlay- ja AirPlay Mirroring -sovellusten perusteellisempi kuvaus kohdasta AirPlay Mirroringin käyttäminen.

Kuinka yhdistää iPhone televisioon AllCastin avulla

Apple TV ei ole ainoa median suoratoistolaite, joka tukee langatonta suoratoistoa iPhonesta. Itse asiassa voit peilata iPhonen mihin tahansa televisioon, johon on liitetty jokin seuraavista laitteista: Google Chromecast, Roku, Amazon Fire TV, Xbox 360 ja Xbox One, Panasonicin, Samsungin ja Sonyn älytelevisiot ja muut DLNA -yhteensopivat laitteet.

Tätä varten tarvitset AllCast-sovelluksen. AllCast toimii olennaisesti kuten AirPlay, lukuun ottamatta laitteita, jotka eivät tue AirPlayta. Asenna vain sovellus, käynnistä se ja valitse laite, jonka haluat peilata iPhonen näytöllä. Kun iPhone näkyy televisiossa, käynnistä esityssovelluksesi ja aloita.

Muista, että kun heijastat näyttöäsi, mikä tahansa näytöllä näkyvä näkyy projisoidussa kuvassa. Älä häiritse -toiminnon ottaminen käyttöön voi säästää hämmennystä.