Skip to content

Voitko tehdä korkean resoluution kuvia tietokoneellasi tai älypuhelimellasi?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Työpöydän GIMP: Kopio kuva. Tiedosto > Uusi. Edistyneet asetukset > X ja Y= 300. Kuva > Kankaan koko > asetettu koko, sitten liitä ja mittakaavassa kuva.
 • macOS X Preview: Napsauta hiiren kakkospainikkeella kuvatiedostoa> Avaa > Esikatselu. Valitse Merkintä kuvake> Säädä kokoa kuvake> aseta leveys > OK.
 • Kuvakoko iPhonelle: Aseta leveys > Tehty. Tarkasta laatu nipistämällä ja zoomaamalla. Varmista Laatu liukusäädin on 100%.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kuvan tarkkuutta voidaan lisätä työpöydän GIMP 2.0: lla, macOS X-esikatselulla (macOS 10.3 tai uudempi) ja Kuvakoko (iOS 9.0 tai uudempi).

Periaatteet kuvan suuremmalle tarkkuudelle

Tarkkuus korreloi digitaalisen valokuvan tai kuvan pikselimäärän kanssa. Mitä enemmän pikseleitä on, sitä korkeampi kuvan tarkkuus.

Paranna kuvan tarkkuutta lisäämällä sen kokoa ja varmista sitten, että siinä on optimaalinen pikselitiheys. Tuloksena on suurempi kuva, mutta se voi näyttää vähemmän terävältä kuin alkuperäinen kuva. Mitä suurempi kuva tehdään, sitä enemmän näet eron terävyydessä. Tämä prosessi tekee kuvasta suuremman ja lisää pikseleitä, ei yksityiskohtia.

Nyrkkisääntönä 300 pikseliä tuumalla on hyväksytty standardi tulostetuille kuville.

Seuraa näitä vinkkejä terävyyden menetyksen lieventämiseksi:

 • Vältä merkittävää koon kasvua: Kaikki kuvat ovat erilaisia. Kun kasvatat mittoja yli 30 tai 40 prosenttia, huomaat todennäköisesti terävyyden menetyksen.
 • Käytä teroitustyökaluja, kun niitä on saatavana: GIMP ja Photoshop sisältävät ominaisuuksia terävöittämiseen. Kaikissa sovelluksissa ei kuitenkaan ole näitä työkaluja. Lopullinen vaikutus voi tuntua luonnottomalta, joten käytä teroitustyökaluja säästeliäästi, jotta alkuperäisen kuvan ulkonäkö säilyy.

Kuinka tehdä tarkkoja kuvia työpöydän GIMP: n avulla

GIMP on ilmainen, avoimen lähdekoodin kuvankäsittelytyökalu, joka on saatavana Windowsille, macOS: lle ja Linuxille. Se tarjoaa laajan tuen useille kuvamuotoille, mikä tekee siitä ihanteellisen tällaiseen tehtävään.

Näin voit parantaa kuvan tarkkuutta GIMP: llä:

 1. Avata LINKUTTAA.

 2. Valitse Tiedosto > Avata.

 3. vuonna Avaa kuva valintaikkunassa, valitse kuva ja valitse Avata.

 4. Varmista, että kuvaikkuna on aktiivinen ikkuna.

 5. Lehdistö Ctrl+A (Windows) tai Komento+A (Mac) valitaksesi koko kuvan.

 6. Lehdistö Ctrl+C tai Komento+C kopioida kuva.

 7. Luo korkeamman resoluution kopio valitsemalla Tiedosto > Uusi että avaa Luo uusi kuva valintaikkuna.

 8. Varmista, että lopullisen kuvan resoluutio on 300 pikseliä tuumalla, valitsemalla Edistyneet asetukset.

  Esitäytetty leveys ja korkeus vastaavat nykyistä kuvaa. Älä muuta näitä arvoja.

 9. Valintaikkuna laajenee paljastaen kuvan X- ja Y-tarkkuudet. Ruuduissa voi näkyä, että kangas on asetettu arvoon 300. Jos se ei ole, säädä X- ja Y-arvot arvoon 300ja valitse sitten OK.

 10. Sinulla on nyt uusi kuvaikkuna, jolla on samat mitat kuin alkuperäisellä valokuvalla.

 11. Valitse uuden kuvan ikkuna ja valitse sitten Kuva > Kankaan koko.

 12. Aseta kuvan kankaan koko valintaikkuna avautuu. Tässä voit säätää kankaan kokoa.

 13. Ennen kuin säätät kankaan leveyttä tai korkeutta, varmista, että ketjun kuvake molempien mittausten oikealla puolella on lukittu.

 14. Syötä uusi kuvan leveys ja paina sitten Välilehti. Korkeus säätyy automaattisesti kuvan mittakaavan mukaan. Tämä esimerkki on hieman yli 4000 pikselistä 6000 pikseliin.

  Muista muistaa uudet ulottuvuutesi tai kirjoittaa ne muistiin. Tarvitset näitä myöhemmin uudelleen.

 15. Valitse Muuta kokoa.

 16. Paina uudessa kuvaikkunassa Ctrl+V tai Komento+V liittää kuva.

 17. Vedä kuvaikkunan kulmaa (ja loitonna tarvittaessa) nähdäksesi koko koon kankaan kaikki kulmat. Kuva liitetään uuden kuvaikkunan keskelle alkuperäiseen kokoonsa.

 18. Jos haluat, että liitetty kuva peittää kokonaan uuden kankaan koon, siirry kohtaan Kerrokset valintaikkuna ja valitse Kelluva valinta (liitetty kerros) jos sitä ei ole valittu.

 19. Mene Työkalupakki -valintaikkuna ja valitse Mittakaava työkalu.

 20. Valitse liitetty kuva. Asteikko-opas ja Mittakaava valintaikkuna tulee näkyviin. vuonna Mittakaava valintaikkunassa, varmista, että ketjukuvake on lukittu, ja syötä sitten sama leveysarvo kuin mitä käytit vaiheessa 13.

 21. Näet esikatselun siitä, miltä kokoinen kuva näyttää. Jos se näyttää hyvältä, valitse Mittakaava.

 22. Kuva näytetään uudemmassa koossa.

 23. Tarkista kuvan laatu lähentämällä sitä ennen kuvan viemistä. Voit tehdä tämän valitsemalla Näytä > Zoomausja valitse sitten zoomaustaso.

 24. Kun olet tyytyväinen tulokseen, siirry Kerrokset napsauta hiiren kakkospainikkeella Kelluva valinta (liitetty kerros)ja valitse sitten Ankkurikerros lukita se taustalle.

 25. Vie kuva valitsemalla Tiedosto > Viedä.

 26. Tämä avaa Vie kuva valintaikkuna. Valitse, mihin haluat tallentaa muutetun kuvan, ja nimeä se. Valitse sitten Viedä.

  Kun nimeät kuvaa, voit asettaa tiedostotyypin kirjoittamalla laajennuksen. Soita esimerkiksi kuvalle new_photo.png tallentaa sen PNG-tiedostona tai nimeä se new_photo.jpg tallentaa sen JPEG-muodossa.

 27. Vie kuva nimellä näyttöön tulee valintaikkuna, joka tarjoaa tallennetun valokuvan asetukset. Parhaan kuvanlaadun saamiseksi siirrä Pakkaustaso liukusäädin kohtaan nollaja valitse sitten Viedä.

Kuinka lisätä kuvan tarkkuutta macOS X-esikatselun avulla

Esikatselu on hyödyllinen työkalu valokuvien ja PDF-tiedostojen katselemiseen Macissa, ja se sisältää käteviä kuvankäsittelytyökaluja.

 1. Etsi kuvatiedosto, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa > Esikatselu.

 2. Valitse Merkintätyökalurivi -kuvaketta.

 3. Valitse Säädä kokoa -kuvaketta.

 4. Säädä leveys haluttuun määrään ja valitse sitten OK. Tämä esimerkki muuttaa kuvan kokoa 1000 pikselin leveydestä 1300 pikseliin.

  Varmista, että Lukko -kuvake on suljettu ja Palauta kuva uudelleen on valittu.

 5. Kuva muuttuu. Valitse Tiedosto > Tallentaa korvaa alkuperäinen kuva tai Tiedosto > Viedä tallentaa sen uudeksi tiedostoksi.

Kuinka lisätä kuvan tarkkuutta käyttämällä iPhonen kuvakokoa

Kuvakoko iOS: lle on valokuvien muokkaustyökalu, jonka avulla voit myös muuttaa kuvien kokoa. Se on ilmainen, mutta voit halutessasi maksaa, jos haluat poistaa mainoksia.

 1. Asenna ja avaa Kuvan koko.

 2. Napauta valkoista päälaatikkoa. Valitse OK Myönnä sovellukselle käyttöoikeus valokuviin ja avaa sitten kuvanvalitsin valitsemalla valkoinen ruutu vielä kerran.

 3. Valitse kuva, jonka kokoa haluat muuttaa.

 4. Valitse Valita avataksesi kuvan.

 5. Valitse ketju -kuvake lukitaksesi Leveys ja Korkeus arvot.

 6. Aseta haluamasi Leveys arvo ja valitse sitten Tehty. Tämä esimerkki skaalaa kuvan 6000 pikseliin. Korkeus arvo säätyy myös automaattisesti.

 7. Kuva näytetään uudessa koossa. Voit tarkistaa pikselin laadun nipistämällä ja zoomaamalla.

 8. Valitse vaihde -kuvaketta nähdäksesi lisäasetukset. Varmista, että Tuloksen laatu liukusäädin on 100 prosenttia.

 9. Jos aiot tulostaa kuvan, tasoita pikselointi. Voit tehdä tämän valitsemalla + -kuvaketta Tulostuskoon korjauskerroinja valitse sitten takaisin-nuoli palataksesi pääsivulle.

 10. Tallenna lopullinen kuva valitsemalla tallenna nuoli.