Skip to content

Voivatko useat ihmiset kirjautua iPadiin?

19 de maaliskuu de 2021

Suoraan pakkauksesta, iPadilla ei ole helppoa tapaa vaihtaa useiden käyttäjien välillä, joilla on erilaiset asetukset, kokoonpanot ja sovellukset. IPad on yhden käyttäjän laite, mikä tarkoittaa, että keskuskirjautuminen on jatkuvaa. Tämä sisäänkirjautuminen hallitsee pääsyä App- ja iTunes-kauppoihin, mutta ei tallenna tietoja, kuten asetuksia.

Yhden käyttäjän kohdistus ulottuu sovelluksiin, kuten Safari, joka seuraa kirjanmerkkejä ja verkkohistoriaa kaikille käyttäjille tietyn käyttäjän sijaan.

Kuinka määrittää iPad useille käyttäjille

Vaikka on mahdollista kirjautua sisään ja ulos useista Apple ID: stä samalla iPadilla, tämä ratkaisu ei toimi kuten eri käyttäjäprofiilien luominen Macille tai PC: lle. Uusi Apple ID ei muuta iPadin asettelua. Ja sovellusten lataaminen useista Apple ID -tunnuksista voi aiheuttaa hämmennystä, kun on aika päivittää uuteen laitteeseen.

On kuitenkin joitain temppuja, joita voit käyttää helpottamaan iPadin jakamista.

  • Yksi helppo tapa järjestää sovelluksia useille käyttäjille on luoda kansio aloitusnäytön ensimmäiselle sivulle kullekin henkilölle. Tämäntyyppisten sovellusten lajittelu helpottaa tiettyjen sovellusten löytämistä ja käyttöä ja estää sekoittamasta muuta iPadia.
  • Toteuta Spotlight-haun käyttäminen sovellusten käynnistämiseen. Useiden käyttäjien käyttäminen samalla laitteella tarkoittaa, että iPad täyttää todennäköisemmin sovellukset, mikä saattaa vaikeuttaa tiettyjen sovellusten löytämistä. Spotlight-haku voi olla helpoin tapa käynnistää sovelluksia riippumatta siitä, kuinka moni ihminen käyttää iPadia.
  • Lataa erilliset sähköpostisovellukset. Oletussähköposti-sovellus on hyödyllinen useiden sähköpostitilien hallinnassa, mutta oletusnäkymässä kaikki sähköpostiviestit viedään yhtenäiseen postilaatikkoon. Tiettyjen sähköpostiohjelmien, kuten Yahoo- tai Gmail-sovelluksen, käyttäminen yhdelle käyttäjälle ja yhdistetyn postilaatikon käyttäminen toiselle käyttäjälle voi olla helpompaa.
  • Käytä kahta eri selainta. Safari on iPadin oletusselain, mutta voit myös ladata Chromen tai Firefoxin. Tällöin jokainen käyttäjä voi seurata kirjanmerkkinsä.
  • Facebook, Twitter ja muut sosiaalisen median sovellukset voivat olla hieman hankalia. Facebook tukee useita profiileja, ja voit jopa asettaa salasanan kullekin tilille, mutta sinun on silti muistettava kirjautua ulos. Twitter sallii ylimääräisten käyttäjien, mutta sillä ei ole salasanaa. Yksi vaihtoehto on, että yksi henkilö käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia sosiaaliseen mediaan ja toinen käyttää virallisia sovelluksia.
  • Määritä Touch ID, jos sinulla on yhteensopiva iPad. Touch ID: n avulla jokainen käyttäjä voi syöttää sormenjäljensä ja käyttää sitä iPadin lukituksen avaamiseen.

Entä iPadin lapsiturva ja edelleen käyttäminen?

Useat ihmiset voivat käyttää iPadia, mutta siitä tulee monimutkaisempi, kun jotkut käyttäjät ovat pieniä lapsia. IPadin lapsiturvallisuus on tarpeeksi helppoa, jotta rajoitetaan ikään sopimattomien sovellusten, musiikin tai elokuvien lataamisen mahdollisuutta, mutta nämä turvatoimet poistavat nämä ominaisuudet käytöstä myös vanhemmille.

Toinen ongelma, johon vanhemmat törmäävät, on iPadin vaatimus nollata rajoitukset, kun poistat ne käytöstä. Sinun on tarkistettava asetuksesi oikein aina, kun otat ne uudelleen käyttöön (ts. Kun lapset haluavat käyttää sitä uudelleen). Se voi olla epäkäytännöllistä, jos olet asettanut sovellusrajoituksia, mutta sinun on usein poistettava ne käytöstä, jotta voit ladata sovelluksen itsellesi.

Voit asettaa aikarajoja tietyntyyppisille ohjelmille, kuten peleille ja suoratoistopalveluille. Mutta tällä hetkellä ei ole mahdollista lukita yksittäisiä sovelluksia, jotta lapset eivät pääse pois niistä, poistamatta niitä kokonaan. Ja jos haluat lukita Safari-selaimen tiettyjen verkkosivustojen poistamiseksi käytöstä, sinun on elettävä myös ilman niitä.

Ratkaiseeko vankilaan murtaminen ongelman?

Voit kiertää joitain näistä ongelmista rikkomalla iPadin, mutta tämä saattaa aiheuttaa enemmän ongelmia kuin se ratkaisee. Sovellusten lataaminen Applen ekosysteemin ulkopuolelle tarkoittaa, että sovellukset eivät läpäise Applen testausprosessia, mikä tarkoittaa, että haittaohjelmia on mahdollista ladata. Sovellukset voivat kuitenkin tehdä paljon enemmän räätälöityjä kokemuksiasi vankilassa olevalla laitteella, mukaan lukien sellaiset, jotka on suunniteltu auttamaan niitä, jotka haluavat useita tilejä iPadilleen.

Jailbreaking ei ole ihanteellinen ratkaisu vanhemmille, jotka haluavat jakaa iPadin lastensa kanssa. Mutta se voisi toimia ystäville tai perheenjäsenille, jotka käyttävät useita tilejä. Jailbreak-toimintoa suositellaan kuitenkin vain edistyneemmille käyttäjille.