Skip to content

Vuoden 2021 6 parasta ilmaista haittaohjelmien poistotyökalua

19 de maaliskuu de 2021

Haittaohjelmista on tullut yleinen ongelma, koska haittaohjelmien noutaminen on helpompaa kuin koskaan, vaikka ajattelet, että Internet-käyttäytymisesi ei ole riskialtista. Siksi haittaohjelmien poistotyökaluja on olemassa. Parhaat haittaohjelmien poistotyökalut ovat erinomaisia ​​virusten poistossa ja vakoiluohjelmien käsittelyssä. Tarkistimme useita haittaohjelmien poistotyökaluja saadaksemme tämän luettelon parhaista Windows- ja Mac-tietokoneista.

Paras kokonaisuus: Malwarebytes

Mitä pidämme
 • Erinomaiset riippumattomat testitulokset.

 • Helppokäyttöinen.

 • Saatavana Windowsille, macOS: lle, iOS: lle ja Androidille.

Mitä emme pidä
 • Reaaliaikainen skannaus puuttuu.

 • Sisältää muutamia lisäominaisuuksia.

Malwarebytes valitsee parhaan ilmaisen haittaohjelmien poistotyökalun huippuluokan maineen, säännöllisten päivitysten ja käytön helppouden ansiosta. Malwarebytes Anti-Malware -ohjelman ilmaisen version mukana tulee jopa 14 päivän ilmainen premium-version kokeilu, joka suojaa sinua reaaliaikaisella skannauksella ja lisätoimenpiteillä lunnasohjelman estämiseksi.

Malwarebytes on kattava tietoturvatyökalu, joka on suunniteltu tukemaan perinteistä virustentorjuntaohjelmaa. Se saa päivittäin päivityksiä, joiden avulla pysyt ajan tasalla uusimmista haittaohjelmista, ja se käyttää myös useita tekniikoita, joiden avulla se voi tunnistaa järjestelmässäsi aivan uuden haittaohjelman, jota ei ole koskaan ennen nähty. Kun Malwarebytes on tunnistanut ongelman, se pystyy puhdistamaan ja poistamaan haitallisen koodin.

Tämä upea haittaohjelmien poistotyökalu on saatavana Windowsille, macOS: lle, iOS: lle, Androidille ja jopa Chromebookeille. Ilmaisen version avulla voit etsiä haittaohjelmia ja poistaa ne milloin haluat, mutta sillä ei ole reaaliaikaista skannausta ja suojausta, jonka saat premium-versiosta.

Paras virustorjunta haittaohjelmien poistolla: Bitdefender Antivirus Free Edition

Mitä pidämme
 • Sisältää haittaohjelmien torjunnan.

 • Saatavana Windowsille, macOS: lle ja Androidille.

 • Erinomaiset riippumattoman testauksen tulokset.

Mitä emme pidä
 • iOS-versio on saatavana vain premium-versioilla.

 • Ei automaattisia (ohjelmisto) päivityksiä, mutta virusten määritelmät päivitetään automaattisesti.

Voit käyttää paljon suosikki haittaohjelmien poistotyökaluja valitsemasi virustentorjuntaohjelman kanssa, mutta Bitdefender on meidän valinta parhaimmalle virustorjuntaohjelmalle, joka sisältää sisäänrakennetun haittaohjelmien suojauksen. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä ensisijaisena suojana myös viruksia, matoja, troijalaisia, nollapäivän hyväksikäyttöjä, juuripaketteja ja kaikenlaisia ​​haittaohjelmia vastaan.

Bitdefenderin ilmainen versio on kevyt virustentorjuntaohjelma, joka on saatavana Windowsille, Androidille ja macOS: lle. Bitdefender Antivirus Plus ja Bitdefender Total Security, jotka ovat molemmat ohjelmiston maksullisia versioita, lisäävät suojaa myös iOS: lle.

Vaikka ilmaisesta versiosta puuttuu joitain lisäominaisuuksia, joita saat Bitdefenderin premium-versioista, kuten automaattiset päivitykset, se on varustettu perusominaisuuksilla, joita tarvitaan tietokoneen suojaamiseen reaaliaikaisella uhkatunnistuksella, virustarkistuksella ja haittaohjelmien poistolla.

Reaaliaikaisen uhkatunnistuksen lisäksi Bitdefenderillä on myös kätevä vaihtoehto, jonka avulla voit vetää ja pudottaa epäilyttäviä tiedostoja tai kansioita sovelluksen aloitusnäyttöön. Tämä on erittäin helppo tapa skannata kaikki tiedostot, joiden epäilet saaneen tartunnan.

Paras huippuluokan haittaohjelmien torjunnalle: Adaware Antivirus Free

Mitä pidämme
 • Nopea, tarkka skannaus.

 • Automaattinen latauskannaus.

 • Mukana heuristinen seuranta.

Mitä emme pidä
 • Saatavana vain Windowsille.

Jos etsit haittaohjelmien poistotyökalua, joka pystyy pysymään käyrän edellä, sinun on tarkistettava Adaware Antivirus Free. Tämä on ilmainen versio upeasta Adaware-haittaohjelmien torjuntatyökalusta, ja se pystyy tunnistamaan ja poistamaan upouudet haittaohjelmat heti, kun se kasvaa.

Adaware ylläpitää tietokantaa tunnetuista uhista, joka saa säännöllisiä päivityksiä, kuten muut virustorjuntaohjelmistot ja haittaohjelmien poistotyökalut. Kun tarkistus löytää jotain, joka vastaa uhkatietokantaa, sovellus pystyy etsimään ja poistamaan ongelman. Se voi myös skannata latauksesi automaattisesti auttaen eliminoimaan hyökkäysvektorin.

Adaware erottuu suurimmasta osasta kilpailua heuristisella analyysitekniikalla, jota se käyttää uusien haittaohjelmien tunnistamiseen. Asettamalla epäilyttävät ohjelmat suojattuun virtuaaliympäristöön Adaware voi etsiä käyttäytymistä ja merkkejä siitä, että ohjelma on todella haittaohjelma, ja toteuttaa sitten asianmukaiset toimenpiteet.

Adaware-version ilmainen versio on saatavana vain Windowsille, mutta se tukee Windows 7-, Windows 8- ja Windows 10 -käyttöjärjestelmiä.

Paras vakoiluohjelmille ja haittaohjelmille: SUPERAntiSpyware

Mitä pidämme
 • Paljon skannausvaihtoehtoja.

 • Nopea ja helppo skannaus.

 • Löytää olemassa olevan vakoiluohjelman järjestelmästäsi.

Mitä emme pidä
 • Ei päivity automaattisesti.

 • Ei ajoitusominaisuuksia.

Paras valintamme parhaasta haittaohjelmien poistotyökalusta, joka pystyy torjumaan vakoiluohjelmia, on SUPERAntiSpyware. Tämä haittaohjelmien poistotyökalu on erikoistunut vakoiluohjelmiin, mutta se pystyy käsittelemään myös monia muita uhkia, kuten rootkit ja ransomware.

SUPERAntiSpyware on suunniteltu toimimaan yhdessä virustentorjunnan kanssa, kohdistamalla erityisesti vakoiluohjelmiin, mainosohjelmiin, näppäinlukijat ja muihin henkilötietoihisi kohdistuviin uhkiin. Se pystyy myös suojaamaan tiedostosi lunnasohjelmilta, joka on suunniteltu kaappaamaan tietosi, ellet maksa hyökkääjälle sen vapauttamisesta.

SUPERAntiSpyware-ohjelman ilmaisen version mukana toimitetaan samat päivittäiset päivitykset kuin maksullisessa versiossa, mikä varmistaa, että olet aina suojattu uusimmilta uhilta. Ainoa saalis on, että sinun on tarkistettava päivitykset automaattisesti.

SUPERAntiSpyware on saatavana vain Windowsille, mutta se on yhteensopiva kaikkien Windows XP -käyttöjärjestelmän versioiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että SUPERAntiSpyware on loistava tapa suojata tietokonettasi, jos käytät edelleen vanhentunutta Windows-versiota, kuten Windows XP tai Windows Vista.

Paras Windowsille: Microsoftin haittaohjelmien poistotyökalu

Mitä pidämme
 • Suunniteltu Microsoft Windowsille.

 • Ei vaadi rekisteröintiä.

 • Toimii automaattisesti Windows-päivitysten kanssa.

Mitä emme pidä
 • Rajoitettu haittaohjelmakohdistus.

 • Kertakäyttöinen ohjelma.

Windowsissa on paljon hienoja haittaohjelmien poistotyökaluja, mutta sellainen, jota et todellakaan voi tehdä ilman Microsoftin omaa haittaohjelmien poistotyökalua. Tämä välttämätön haittaohjelmien poistotyökalu voi olla jopa tietokoneellasi jo Windows Update -sovelluksen ansiosta. Jos sinulla ei vielä ole sitä, voit ladata sen ilmaiseksi Microsoftilta.

Microsoft päivittää haittaohjelmien poistotyökalua säännöllisesti, ja uusi versio, joka on suunniteltu uusien haittaohjelmien uhkien poistamiseksi, on yleensä saatavana kerran kuukaudessa. Sitä ei päivitetä niin usein kuin joitain muita työkaluja, mutta se kohdistuu yleisimpiin haittaohjelmien uhkiin, joten sen pitäisi olla ensimmäinen puolustuslinjasi Windows-käyttäjänä.

Haittaohjelmien poistotyökalua ei ole suunniteltu korvaamaan virustorjuntaohjelmaa, ja se toimii parhaiten, kun sitä käytetään yhdessä hyvän virustentorjuntaohjelman ja muiden haittaohjelmien torjuntasovellusten kanssa. Se on ollut saatavana Windows XP: n jälkeen, mutta Microsoft tarjoaa tukea ja päivityksiä vain Windows 7-, Windows 8- ja Windows 10 -versioille, koska vanhemmat versiot eivät enää saa tietoturvapäivityksiä.

Paras Macille: Avast Free Mac Security

Mitä pidämme
 • Sisältää virustentorjunnan ja haittaohjelmien suojauksen.

 • Suojaa sähköpostia ja kovettaa Wi-Fi-verkkoa.

 • Erinomaiset riippumattoman testauksen tulokset.

Mitä emme pidä
 • Ei ransomware-suojausta.

 • Ei reaaliaikaista Wi-Fi-tunkeutumissuojaa.

Avast Free Mac Security valitsee parhaimman ilmaisen Mac-haittaohjelmien poistotyökalun valintamme johtuen erinomaisesta kokemuksestaan ​​erilaisten haittaohjelmien havaitsemisesta ja poistamisesta. Riippumattomassa testauksessa se pystyi poistamaan 99,9 prosenttia macOS-haittaohjelmista ja antoi sille etulyöntiaseman muihin ilmaisiin vaihtoehtoihin nähden.

macOSilla on maine siitä, että se ei ole yhtä haavoittuva viruksille ja haittaohjelmille kuin Windows, mutta on silti tärkeää suojata tietosi pahimmalta mahdolliselta tilanteelta. Avast Free Mac Security on paras ilmainen vaihtoehto, joka yhdistää erinomaisen virustentorjunta-alustan huippuluokan haittaohjelmien havaitsemiseen ja suojaan sähköpostin ja verkon aiheuttamilta infektioilta. Se voi jopa karkaista Wi-Fi-verkon tunkeutumiselta.

Avast for macOS: n ilmainen versio tarjoaa suurimman osan maksullisesta versiosta saatavista eduista, mutta se ei voi suojata tietojasi lunnasohjelmilta tai tunnistaa Wi-Fi-tunkeutumisia reaaliajassa. Jos haluat nämä ominaisuudet, tarvitset maksullisen version.