Skip to content

Vyöhyke 2: Mitä se tarkoittaa kotiteatterissa?

2 de heinäkuu de 2021

Ennen kotiteatterivastaanottimia ja tilaääntä stereo oli ensisijainen musiikin ja elokuvien kuunteluvaihtoehto. Yksi ominaisuus, jonka useimmilla stereovastaanottimilla oli (ja useimmilla on edelleen), on A / B-kaiutinkytkin. Tämän kytkimen avulla stereovastaanotin voidaan liittää ylimääräiseen kaiutinsarjaan. Nämä kaiuttimet sijoitetaan huoneen takaosaan huoneen täyttävää ääntä varten tai toiseen huoneeseen kuuntelemiseksi kätevästi ilman lisäjärjestelmän perustamista.

A / B-kaiuttimen kytkimestä vyöhykkeeseen 2

Vaikka A / B-kaiutinkytkin lisää joustavuutta, voit kuunnella vain samaa lähdettä, joka soi päähuoneessa. Lisäksi se vähentää kaikkien kaiuttimien tehoa, koska vahvistimet käyttävät neljää kaiutinta eikä kahta. Kun otetaan käyttöön kotiteatterivastaanottimet, jotka voivat käyttää yhtä tai useampaa kanavaa samanaikaisesti, A / B-kaiutinkytkimen idea päivitettiin ominaisuudeksi, jota kutsutaan vyöhykkeeksi 2. Kotiteatterivastaanottimen vyöhyke 2 -ominaisuus lähettää toisen lähdesignaalin kaiuttimet tai erillinen äänijärjestelmä toisessa huoneessa. Tämä ominaisuus on joustavampi kuin yhdistää ylimääräisiä kaiuttimia ja sijoittaa kaiuttimet toiseen huoneeseen, kuten A / B-kaiutinkytkimellä. Toisin kuin A / B-kaiutinasetuksissa, vyöhyke 2 tarjoaa saman tai erillisen lähteen hallinnan päähuoneessa kuunneltavasta lähteestä. Voit esimerkiksi katsella Blu-ray- tai DVD-elokuvaa surround-äänellä päähuoneessa, kun joku kuuntelee CD-soitinta, AM / FM-radiota tai muuta kaksikanavaista lähdettä toisessa huoneessa samanaikaisesti. Blu-ray- tai DVD-soitin ja CD-soitin on kytketty samaan vastaanottimeen, mutta niitä voidaan käyttää ja ohjata erikseen samalla kaukosäätimellä. Vyöhykettä 2 tarjoavissa vastaanottimissa kauko- tai sisäiset säätimet mahdollistavat tulojen valinnan, äänenvoimakkuuden ja mahdollisesti muut vyöhykkeelle 2 määritetyt ominaisuudet.

Vyöhyke 2 Sovellukset

Vyöhyke 2 -ominaisuus on yleensä rajoitettu analogisiin äänilähteisiin. Vyöhyke 2 -vaihtoehto voi kuitenkin sijoittaa analogisen videon digitaalisen äänen ja suoratoistolähteiden kanssa tiettyihin kotiteatterivastaanottimiin. Jotkut keski- ja huippuluokan vastaanottimet tarjoavat myös HDMI-ääni- ja videolähdön vyöhykkeen 2 asetuksia varten. Jotkin korkeamman luokan vastaanottimet voivat sisältää myös vyöhykkeen 3 ja harvinaisissa tapauksissa vyöhykkeen 4 vaihtoehdon analogiselle äänelle.

Virta vs. linjalähtö

Zone 2 -ominaisuutta on kahta makua: virtalähde ja linjalähtö.

Tehoalue 2

Jos kotiteatterivastaanottimessa on kaiutinliitännät, jotka on merkitty vyöhykkeellä 2, voit liittää kaiuttimet suoraan vastaanottimeen ja vastaanotin virtaa kaiuttimiin. Jos se on saatavana 7.1-kanavaisissa vastaanottimissa, et voi käyttää 7.1-kanavan täyttä asetusta päähuoneessa ja Zone 2 -vaihtoehtoa samanaikaisesti. Useimmissa tapauksissa samat kaiutinliitännät toimivat sekä surround-takakanavilla että Zone 2 -toiminnolla. Toisaalta jotkut vastaanottimet tarjoavat erilliset kaiutinliitännät sekä 7.1-kanava- että Zone 2 -asetuksille. Kun vyöhyke 2 on aktivoitu, vastaanotin ohjaa kuudennelle ja seitsemännelle kanavalle yleensä lähetetyn tehon vyöhykkeen 2 kaiutinliitäntöihin. Kun vyöhyke 2 on päällä, ensisijainen vyöhykejärjestelmä oletuksena on 5.1 kanavaa.

Linjalähtöalue 2

Oletetaan, että kotiteatterivastaanottimessa on joukko RCA-äänilähtöjä, jotka on merkitty vyöhykkeellä 2. Tällöin sinun on liitettävä ylimääräinen ulkoinen vahvistin kotiteatterivastaanottimeen, jotta pääset käyttämään tätä ominaisuutta. Lisätyt kaiuttimet kytketään sitten ulkoiseen vahvistimeen. 7.1-kanavaiset vastaanottimet, jotka sisältävät linjaulostulovyöhyke 2 -ominaisuuden, mahdollistavat koko 7.1-kanavaisen vaihtoehdon päähuoneessa samalla kun käytetään erillistä vyöhykettä 2 ulkoisilla vahvistimilla. Joissakin kotiteatterivastaanottimissa on sekä virta- että linjalähtövaihtoehdot vyöhykkeelle 2.

Päävyöhykkeen ja vyöhykkeen 2 käyttäminen samassa huoneessa

Toinen asetusvaihtoehto, jota voit kokeilla vyöhykkeen 2 kanssa, on erilliset tilaääni- ja stereoasetukset samassa huoneessa toisen alueen kaiutinjärjestelmän sijaan. Voit esimerkiksi suositella vakavaa musiikin kuuntelua eri kaiuttimilla (ja erillisellä vahvistimella) kuin surround-ääniasetuksissa. Zone 2 -vaihtoehdon avulla voit käyttää erillisiä kaiuttimia (tai muuta vahvistin / kaiutinyhdistelmää) omistettuun stereokuunteluun samassa huoneessa surround-ääniasetusten kanssa. Vaihdat vyöhykkeelle 2, kun kuuntelet musiikkia vain CD-soittimelta tai muulta yhteensopivalta vyöhykkeen 2 lähteeltä. Koska pää- ja vyöhyke 2 -asetukset ovat samassa huoneessa, molempien käyttöä samanaikaisesti ei suositella.

Bottom Line

Zone 2 -ominaisuus lisää joustavuutta antamalla sinun lähettää saman tai erikseen liitetyn lähteen kotiteatterivastaanottimesta samaan tai toiseen huoneeseen asennettuun kaiutinjärjestelmään tai vahvistimeen / kaiuttimeen. Jos haluat hyödyntää vyöhykettä 2, varmista, että harkitsemasi vastaanotin tarjoaa kyseisen ominaisuuden ja tarkista, mitkä signaalilähteet voivat kulkea vyöhykkeelle 2.