Skip to content

Wazen käyttäminen CarPlayn kanssa

19 de maaliskuu de 2021

Apple CarPlayn avulla voit käyttää iPhonea ja Apple Mapsia navigointityökaluna ajon aikana. Voit kuitenkin käyttää sen sijaan kolmannen osapuolen navigointityökalua, kuten Waze. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Wazen lisäämisestä CarPlay-sovellukseen, sekä vinkkejä sen käyttöön.

IPhonen on oltava yhteensopiva iOS 12: n tai uudemman kanssa, jotta se voi tukea kolmannen osapuolen navigointisovelluksia CarPlay-sovelluksessa. Siihen kuuluvat iPhone 11 ja uudemmat, iPhone X, iPhone 8 -sarja, iPhone 7 -sarja, iPhone 6 -sarja, iPhone SE ja iPhone 5s.

Kuinka lisätä Waze CarPlay-sovellukseen

Waze on yhteisöohjattu GPS- ja navigointisovellus. Se tekee hyvää työtä auttaakseen sinua välttämään ruuhkia ja löytämään halvimmat paikat kaasun ostamiseen. Uusien sovellusten asentaminen ja lisääminen CarPlay-palveluun on helppoa.

  1. Asenna Waze iPhoneen lataamalla se App Storesta.

  2. Liitä iPhone auton CarPlay-järjestelmään.

  3. Avaa CarPlay autosi infotainment-järjestelmässä. Wazen tulisi olla saatavana kuvakkeena kojelaudassa.

    Joskus sovelluksia on lisättävä manuaalisesti. Siirry iPhonen kautta asetukset > Kenraali > CarPlay, valitse autosi nimi ja valitse sitten + -kuvake Wazen vieressä lisätäksesi sen.

Kuinka Wazea käytetään CarPlaylla

Waze sisältää alhaalla asennuksen. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää Wazen käyttämiseksi.

  1. Avaa Waze CarPlaylla.

  2. Vaihda iPhoneen ja valitse Aloittaa Waze-sovelluksessa.

  3. Suostu hyväksymään push-ilmoitukset ja sallimaan pääsyn mikrofoniin.

Mitä voin tehdä Wazen kanssa?

Waze toimii kuten muut navigointisovellukset, mutta siinä on hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Tässä on yleiskatsaus sen perusominaisuuksista.

Nopeusseuranta

Kun tarkastelet karttanäyttöä, vasen puoli korostaa nopeutta, jolla matkustat. Se kertoo myös tien nopeusrajoituksen.

Hae halpaa kaasua

Haluatko löytää lähimmän huoltoaseman? Useimmat navigointisovellukset tarjoavat sen vakiona. Waze menee yhden askeleen pidemmälle antamalla sinulle mahdollisuuden tarkastella lähellä olevia paikallisia huoltoasemia sekä aseman nykyisiä kaasuhintoja. Muut Wazen käyttäjät päivittävät hintoja säännöllisesti.

Yksityiskohtaiset matkaajat

Sen lisäksi, että Waze kertoo sinulle, kuinka kauan matka kestää, Waze ehdottaa parempia vuorokausiaikoja tunnin sisällä matkalle. Se kuvaa keskimääräisen liikenteen kyseisenä kellonaikana parhaan ajan määrittämiseksi.

Raporttityökalut

Voit ilmoittaa onnettomuuksista, vaaroista tai vilkkaasta liikenteestä varoittaaksesi muita käyttäjiä heidän reittinsä ongelmista. Näiden tietojen ilmoittaminen pitää sovelluksen ajan tasalla matkoilla tapahtuvista asioista.

Mitä Waze ei voi tehdä?

Waze on hyödyllinen navigointisovellus. Silti sillä on joitain ongelmia, joita Apple Mapsilla ei ole. Tässä on nopea tarkastelu sen rajoituksista.

  • Et voi asettaa sitä oletussuuntaussovellukseksi: Applen rajoitusten takia et voi asettaa Wazea oletusnavigointisovellukseksi autossasi. Jos kysyt Siriltä ohjeita, se avaa Apple Mapsin automaattisesti.
  • Rajoitetut KP-tiedot: Waze on hieman alkeellinen sen karttatiedoilla, ellet zoomaa laajasti. Joten se ei ole yhtä hyvä kuin Apple Maps yhdellä silmäyksellä selaamiseen.

Siri tukee vain Apple-pohjaisia ​​sovelluksia, joten avaa Waze aina manuaalisesti käyttääksesi sovellusta.