Skip to content

Web Press: Mikä se on ja miten sitä käytetään

30 de kesäkuu de 2021

Jos olet koskaan nähnyt elokuvassa toimivan valtavan sanomalehtipainokoneen, jossa kaikki sen valtavat pyörivät sylinterit ja sanomalehtipaperipaperi lentävät läpi supernopeana jatkuvana virtana, olet nähnyt huonekokoisen esimerkin verkkopuristimesta. Verkkopuristin tulostaa jatkuville paperirullille tai muille alustoille. Jotkut verkkopainokoneet tulostavat paperin molemmille puolille samanaikaisesti. Suurin osa verkkopuristimista käyttää useita yhdistettyjä yksiköitä eri väripainatusten tulostamiseen, ja joissakin on yksiköitä, jotka leikkaavat, lajittelevat, taittavat ja lävistävät – kaikki linjassa – joten valmis tuote rullaa puristimen päästä valmiiksi jakelua varten.

Web Press käyttää

Nopeat kaupalliset verkkopainokoneet käyttävät leveitä paperirullia sanomalehtiin, kirjoihin, kalentereihin ja muihin painotuotteisiin. Lämpöstettipainokoneet käyttävät lämpöä musteen asettamiseen, mikä on välttämätöntä suurelle nopeudelle kiiltävälle paperille. Paperi kulkee rainayksiköiden läpi niin nopeasti, että muste on asetettava. Pienet tai kylmäpainopainokoneet käsittelevät lomakkeiden, kuten suoramainonnan ja pienten julkaisujen, paperirullan leveyden vain 11 tuumaa, pienemmässä määrin. Kylmäkovettuneissa rainapuristimissa käytetty paperi on melkein aina päällystämätöntä.

Sanomalehtipuristimet voivat olla useita kerroksia ja sisältää useita tulostusyksiköitä sekä useita taittuvia osia paperin eri osien käsittelemiseksi. Lause ”Pysäytä puristimet!” alun perin viittasi sanomalehden verkkopainokoneiden toiminnan lopettamiseen tärkeän myöhäisen uutisen takia. Jos tulostus oli jo käynnissä, mutta ei kaukana, vaihdettava levy korvattiin ja uusi versio paperista alkaisi liikkua puristimen päästä. Verkkopuristinta käytetään tyypillisesti erittäin suurten määrien painamiseen, kuten aikakauslehtiin ja sanomalehtiin. Verkkopuristimet ovat paljon nopeampia kuin useimmat arkinsyöttöpuristimet. Painopainokoneet fleksopainatusta varten, joita käytetään usein pakkaamiseen, ovat yleensä verkkopuristimia.

Verkkopainokoneiden edut

Verkkopuristimen käytön edut ovat sen nopeus ja alhaisemmat kustannukset pitkällä aikavälillä. Verkkopuristimet ovat:

  • Paljon nopeammin kuin arkinsyöttöpuristimet
  • Paperirullien paperikustannukset ovat alhaisemmat
  • Käsittele suurinta osaa kokoontaitettavia ja sitovia linjoja, jotta tuote on valmis, kun se irtoaa puristimesta
  • Kun se on käynnissä, verkkopuristin alentaa yleiskustannuksia ja tuotantoaikoja

Nämä edut vastaavat yleensä matalampaa kappalehintaa pitkäaikaisessa työssä.

Verkkopainokoneiden haitat

Verkkopainokoneiden haitat ovat enimmäkseen omistajille ja operaattoreille:

  • Paljon kalliimpaa kuin arkinsyöttölaitteet
  • Suuremmat, raskaat laitteet
  • Tarvitaan yleensä useampi kuin yksi käyttäjä
  • Kova kun juokset. Jotkut vaativat erityisiä äänenvaimennushuoneita
  • Paljon suuremmat infrastruktuuri- ja virrantarpeet
  • Korkeammat valmistuskustannukset ja jätteet

Jossain ajon pituudessa edut ja haitat häviävät. Yleensä pitkä painosmäärä on halvempi, kun se painetaan verkkopuristimelle kuin arkinsyöttöpuristimelle, mutta lyhyt painos web-painokoneella olisi kohtuuttoman kallista.

Suunnitteluhuolet

Jos suunnittelet verkkosivustolle tarkoitettua julkaisua, sinun ei todennäköisesti tarvitse tehdä siihen muutoksia sivun asetteluohjelmistossa. Useimmat suuret painokoneet, jotka ylläpitävät verkkopuristimia, käyttävät ohjelmistoa, joka hoitaa asiakirjan sivujen asettamisen, joten kaikki tulee oikeaan järjestykseen, kun projekti on valmis. Jos tämä on kuitenkin ensimmäinen kokemuksesi verkkopainopainon suunnittelusta, kysy kaupalliselta painotalolta, onko sillä erityisiä ohjeita, joita sinun tulisi noudattaa.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Karhu, Jacci Howard. ”Web Press: Mikä se on ja miten sitä käytetään.” ThoughtCo, toukokuu. 21, 2021, thinkco.com/what-is-web-press-1074624.
Karhu, Jacci Howard. (2021, 21. toukokuuta). Web Press: Mikä se on ja miten sitä käytetään. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/what-is-web-press-1074624
Karhu, Jacci Howard. ”Web Press: Mikä se on ja miten sitä käytetään.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-web-press-1074624 (käytetty 30. kesäkuuta 2021).