Skip to content

WhatsApp Drops -tuki vanhemmille puhelimille

2 de heinäkuu de 2021

Mitä: WhatsApp, suosittu salattu chat-sovellus, jonka omistaa Facebook, lopettaa tuen älypuhelimille, joissa on vanhempi käyttöjärjestelmä.
Miten: WhatsApp tukee vain iPhone-laitteita, joissa on iOS 9 tai uudempi, ja Android-älypuhelimia, joissa on versio 4.0.3 tai uudempi.
Miksi sinä välität: Jos luotat edelleen vanhempaan puhelimeen, sinun on päivitettävä se tai sen käyttöjärjestelmä vastaamaan nykyisiä tuettuja teknisiä tietoja, jotta voit jatkaa WhatsAppin käyttöä.

1. helmikuuta 2020 lähtien WhatsApp tukee vain iPhonea, jossa on iOS 9 tai uudempi, Android-puhelinta, jossa on Android 4.0.3 tai uudempi, ja ”tiettyjä KaiOS 2.5.1+ -käyttöjärjestelmää käyttäviä puhelimia, mukaan lukien JioPhone ja JioPhone 2”. WhatsAppin tukisivun mukaan vanhempia järjestelmiä käyttävät puhelimet ovat voineet käyttää suosittua chat-sovellusta siihen päivään asti, mikä tarkoittaa, että sovellus ei enää toimi näissä vanhemmissa mobiilikäyttöjärjestelmissä. Vaikka Apple ei yleensä julkaise numeroita siitä, kuinka monta nykyistä puhelinta käyttää tiettyjä iOS-versioita, iOS-kehittäjä David Smith kertoo, että nolla prosenttia hänen sovelluksensa käyttäjistä käyttää edelleen iOS 8. Uusien iOS-versioiden käyttöönottoprosentti on yleensä melko korkea; Digitaaliset trendit raportoi, että 88 prosenttia iOS-käyttäjistä päivitettiin iOS 12: een vuoden kuluttua julkaisusta. Google jakaa kuitenkin tiettyjä numeroita jakelupaneelissaan. Vain 0,3 prosenttia Android-laitteista käyttää tällä hetkellä Android Gingerbreadia (2.3.3 – 2.3.7). Se saattaa tuntua pieneltä määrältä, mutta se toimii noin 75 miljoonalle ihmiselle, jotka käyttävät vanhempaa käyttöjärjestelmää maailmanlaajuisesti. Jos tämä numero sisältää sinut ja haluat jatkaa WhatsAppin käyttöä, sinun on päivitettävä laite uudempaan käyttöjärjestelmään tai itse laite, jos se on päivitetty niin pitkälle kuin laitteisto sallii.

Via: Digital Trends