Skip to content

WhatsApp-lukukuittausten tunnistaminen ja poistaminen käytöstä

2 de heinäkuu de 2021

WhatsApp on suosittu pikaviestisovellus, jolla on joukko ominaisuuksia, kuten lukukuitit. Lukukuittaukset ilmoittavat käyttäjille, vastaanotetaanko ja milloin viesti. Jotkut käyttäjät eivät ole tämän ominaisuuden faneja. Heitä painostetaan vastaamaan välittömästi, jos lähettäjä tietää avaavansa ja lukeneensa viestin. Jos et halua lukukuittauksia, tämä ominaisuus on helppo poistaa käytöstä. Tämän artikkelin ohjeet koskevat WhatsAppia iPhonelle ja Androidille.

Miltä WhatsAppin lukukuittaukset näyttävät

WhatsApp-lukukuitut näyttävät valintamerkkeiltä. Kun lähetät viestin, aikaleiman vieressä näkyy harmaa valintamerkki. Kaksi valintamerkkiä tulee näkyviin toimitettaessa vastaanottajalle. Kun vastaanottaja lukee sen, kaksi sinistä valintamerkkiä tulee näkyviin. Ryhmäkeskustelussa molemmat valintamerkit muuttuvat sinisiksi, kun jokainen ryhmäkeskustelun osallistuja avaa viestin.

Jos et näe kahta sinistä valintamerkkiä lähettämäsi viestin vieressä, vastaanottaja ei ole avannut sitä, yksi teistä on poistanut kuitit käytöstä, vastaanottaja on estänyt teidät tai yhdellä teistä on yhteysongelmia.

Kuinka poistaa lukukuittaukset

Lukukuitit ovat kaksisuuntainen katu. Jos poistat lukukuittaukset käytöstä, et voi kertoa, kun muut ovat lukeneet sinun. Ei ole mitään tapaa poistaa lukukuittauksia ryhmäkeskusteluista tai toistaa kuitteja puheviesteistä Androidilla tai iOS: llä.

Poista lukukuittaukset käytöstä WhatsAppissa iPhonessa

Voit poistaa lukukuittaukset iPhonessa muutamalla askeleella, mikä poistaa ominaisuuden käytöstä kaikissa henkilökohtaisissa keskusteluissa.

  1. Avaa WhatsApp.

  2. Valitse asetukset alivalikosta.

  3. Valitse Tili.

  4. Valitse Yksityisyys.

  5. Sammuttaa Lue kuitit poistaa ominaisuuden käytöstä.

    Poista lukukuittaukset käytöstä WhatsAppissa

Poista lukukuittaukset käytöstä WhatsAppissa Androidille

Tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä Androidissa on samanlainen kuin iOS ja yhtä helppoa.

  1. Avaa WhatsApp ja valitse Lisää vaihtoehtoja (kolme pystysuoraa pistettä).

  2. Valitse asetukset > Tili > Yksityisyys.

  3. Sammuttaa Lue kuitit.

WhatsApp-viestin tietonäyttö

Yksityiskohtaisempia tietoja on WhatsApp Viestin tiedot -näyttö näkyy, kun vastaanottaja on toimittanut, lukenut tai toistanut viestisi. Nähdäksesi Viestin tiedot WhatsApp for iPhone -näyttö, avaa keskustelu yhteyshenkilön tai ryhmän kanssa ja pyyhkäise oikealta vasemmalle.

Viestin tiedot WhatsAppissa

Nähdäksesi Viestin tiedot näyttö WhatsApp for Android -sovelluksessa, avaa keskustelu yhteyshenkilön tai ryhmän kanssa, kosketa lähetettyä viestiäsi pitkään, paina kolmen pisteen valikkoa ja Tiedot.