Skip to content

WhatsApp rajoittaa välitetyt viestit hämärään väärään tietoon

2 de heinäkuu de 2021

Väärän tiedon leviämisen pysäyttäminen on ensiarvoisen tärkeää, koska COVID-19-pandemia vaikuttaa edelleen yhteisöihimme.

Suosittu Facebookin omistama WhatsApp on ottanut käyttöön tiukemmat rajoitukset yli viisi kertaa edelleen lähetettäville viesteille. Viime vuodesta lähtien nämä viestit on jo merkitty kaksoisnuolella, jotta käyttäjät tietävät, että ne ovat vähemmän henkilökohtaisia ​​eivätkä ole peräisin läheisestä kontaktista. Nyt ne voidaan välittää vain yhteen chatiin kerrallaan.

Miksi? WhatsApp-tiimin mukaan se on nähnyt ”huomattavan lisääntyneen edelleenlähetysmäärän, jonka käyttäjät ovat kertoneet meille, että se voi tuntea itsensä ylivoimaiseksi ja edistää väärän tiedon leviämistä”. Yritykselle on tärkeää hidastaa ja toivottavasti lopettaa tällaisten väärien viestien lähettäminen.

Numerot

Marraskuusta 2019 lähtien WhatsAppilla oli:

  • 1,5 miljardia aktiivista käyttäjää 180 maassa
  • 500 miljoonaa käyttäjää päivittäin
  • Yli 65 miljoonaa viestiä lähetetään päivässä
  • 400 miljoonaa käyttäjää Intiassa
  • 2 miljoonaa käyttäjää Kiinassa

Todistamassa sitä: WhatsAppilla on aiemmin ollut rajoitetusti edelleenlähetettyjä viestejä, ja viestien edelleenlähetysten määrä laski 25 prosenttia maailmanlaajuisesti. Tämä on toinen yritys tehdä sama.

Bottom line: Jos ei muuta, ärsyttävien viestityyppien pitäminen chat-verkosta tekee kokemuksesta henkilökohtaisemman niille meistä, jotka luottavat WhatsAppiin pysyäksesi yhteydessä läheisiin ystäviin ja perheeseen. Se voi jopa auttaa estämään mahdollisesti hengenvaarallisen väärän tiedon leviämisen.

Via: Engadget

Lisätietoja WhatsAppista